ΗΠΑ: Τράβηξε όπλο για συλλεκτικές κάρτες Pokemon και αθλητών

Gazzetta team
ΗΠΑ: Τράβηξε όπλο για συλλεκτικές κάρτες Pokemon και αθλητών
Τέλος στις πωλήσεις των καρτών Pokemon και αθλητών βάζει η Target έπειτα από βίαιο επεισόδιο.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη ένα από ένα κατάστημα στο Wisconsin των ΗΠΑ, όταν κατά την διάρκεια ενός καβγά για τις συλλεκτικές κάρτες Pokemon και αθλητών, ένας άντρας έφτασε στο σημείο να τραβήξει όπλο.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό η αλυσίδα καταστημάτων Target αποφάσισε να αποσύρει τις συλλεκτικές κάρτες από τα τα καταστήματά της καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των πελατών, αλλά και του προσωπικού της.

«Η ασφάλεια των πελατών μας και της ομάδας μας είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα», ανέφερε η εταιρεία που έχει περισσότερα από 1900 καταστήματα στις ΗΠΑ, σε δήλωσή της στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι πωλήσεις συλλεκτικών καρτών εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Η απόσυρση των συλλεκτικών καρτών από τα φυσικά καταστήματα είναι προσωρινή αναφέρει η εταιρεία και οι online πωλήσεις δεν θα σταματήσουν.

Την ίδια ώρα η ανταγωνιστική αλυσίδα Walmart ανέφερε πως έχει παρατηρήσει αύξηση της ζήτησης αλλά, προς το παρόν δεν σχεδιάζει να σταματήσει τις πωλήσεις. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο καβγάς έγινε στις 7 Μαΐου σε πάρκινγκ έξω από κατάστημα Target στο Wisconsin.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα τέσσερις άνδρες επιτέθηκαν σε έναν άλλον άνδρα για συλλεκτικές αθλητικές κάρτες. Το θύμα που είχε άδεια οπλοκατοχής, τράβηξε όπλο, χωρίς ωστόσο να πυροβολήσει. Οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας 23 έως 35 ετών, έφυγαν από το σημείο, αλλά λίγο αργότερα συνελήφθησαν από τις Αρχές.

Πριν ανακοινώσει την απαγόρευση η Target είχε κάνει γνωστό πως θα περιορίσει τις πωλήσεις των συλλεκτικών καρτών σε μία δεσμίδα ανά πελάτη.

Οι πωλήσεις των συλλεκτικών καρτών Pokémon έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης influencers εμφανίζονται να ανοίγουν τις δεσμίδες με την ελπίδα πως θα βρουν κάποια σπάνια κάρτα.

Τον Μάρτιο μία κάρτα ενός Pokémon γνωστού ως Charizard πωλήθηκε για σχεδόν 400.000 δολάρια. Σύμφωνα με το eBay οι πωλήσεις συλλεκτικών καρτών Pokémon αυξήθηκαν κατά 574% στις ΗΠΑ το διάστημα 2019-2020. Κατά το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις καρτών ποδοσφαίρου αυξήθηκαν κατά 1.586 %.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ