Απανωτά «χτυπήματα» για Ερντογάν: Εξαφανίστηκαν» 159 τόνοι χρυσού (vid)

Gazzetta team
Απανωτά «χτυπήματα» για Ερντογάν: Εξαφανίστηκαν» 159 τόνοι χρυσού (vid)
Η αντιπολίτευση στριμώχνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με νέα αφορμή τις ράβδους χρυσού από την κεντρική τράπεζα στην Τουρκία.

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι «πονοκέφαλοι» για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς καλείται να λύσει επιπλέον προβλήματα στα εσωτερικά της Τουρκίας. Τελευταίο «χτύπημα» από την αντιπολίτευση είναι η υπόθεση των 159 τόνων χρυσού που φέρονται να εξαφανίστηκαν από την κεντρική τράπεζα.

Με ερώτηση στην τουρκική Βουλή, η αντιπολίτευση εγκαλεί τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με τις ράβδους χρυσού συνολικού βάρους 159 τόνων. Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε μία περίοδο που ο πρόεδρος Ερντογάν δείχνει να είναι στριμωγμένος από σειρά υποθέσεων. Αφενός το θέμα των εμβολίων καθώς υπάρχει δεδομένο πρόβλημα διαθεσιμότητας και όσοι πρόκειται να κάνουν τη δεύτερη δόση βρίσκονται στον αέρα. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τη χώρα, αναμένονται παρτίδες από τη Ρωσία, ενώ περιμένουν και δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer ως το τέλος του Ιουνίου.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Ερντογάν έχει να αντιμετωπίσει και τα πολύ άσχημα ποσοστά που δίνουν στο κόμμα του οι δημοσκοπήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως το 27% που δίνουν οι δημοσκόποι στο κόμμα του είναι περίπου το μισό της δικής του δημοφιλίας!

Τουρκία: Συλλήψεις 212 διαδηλωτών την Εργατική Πρωτομαγιά

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 212 διαδηλωτές, μετά την πρόκληση συμπλοκών για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της κορονοϊού, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, αλλά και αυτοπτών μαρτύρων του Reuters στην Τουρκία.

Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και αστυνομικοί με πολιτική περιβολή, συγκρούστηκαν με ηγέτες εργατικών συνδικάτων, αλλά και άλλους διαδηλωτές, πετώντας μερικούς από αυτούς στο έδαφος, πριν τη σύλληψη δεκάδων διαδηλωτών κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπως έγινε γνωστό από βίντεο και φωτογραφίες που μετέδωσε το Reuters.

Το γραφείο του κυβερνήτη ανακοίνωσε ότι σε μερικά εργατικά σωματεία είχε επιτραπεί να έχουν πανό για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ενώ άλλοι διαδηλωτές «που είχαν συγκεντρωθεί παράνομα» παραβιάζοντας τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και αγνοώντας εκκλήσεις για να διαλυθούν, συνελήφθησαν. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν επίσης, στη Σμύρνη.

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ