Η Pfizer ενδέχεται να βγάλει μέσα στο 2021 το χάπι για τον κορονοϊό (vid)

Gazzetta team
Η Pfizer ενδέχεται να βγάλει μέσα στο 2021 το χάπι για τον κορονοϊό (vid)
Μέσα στο 2021 είναι πολύ πιθανό να βγει το χάπι της Pfizer για τον κορονοϊό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά μιλώντας στο CNBC τόνισε ότι η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές σε δύο αντιικά φάρμακα, το ένα εκ των οποίων θα χορηγείται ενδοφλέβια και το άλλο από το στόμα.

Πρόκειται για χάπι το οποίο θα μπορεί να λαμβάνεται και στο σπίτι όταν πρωτοεμφανίζεται η νόσος. Δεν αποκλείεται αυτό να είναι διαθέσιμο ακόμα και μέσα στο 2021. Μάλιστα, η αντιική θεραπεία αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Όταν ρωτήθηκε για ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα στην Telegraph, το οποίο ανέφερε ότι διεξάγονται κλινικές δομικές στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο στις οποίες ενήλικοι εθελοντές λαμβάνουν χάπι για τη θεραπεία της νόσου Covid-19, ο Μπουρλά παραδέχθηκε ότι «είναι ακριβές» να πει κανείς ότι η Pfizer εργάζεται πάνω σε τέτοιου είδους θεραπείες.

Όπως είπε, η Pfizer επικεντρώνεται στην επιλογή από το στόμα διότι «παρέχει πολλά πλεονεκτήματα», με κυριότερο ότι δεν απαιτεί τη μετάβαση σε νοσοκομείο ή άλλο πάροχο υπηρεσιών υγείας για τη λήψη της θεραπείας.

Όσο για το ποιο θεωρεί ως εύλογο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωσε της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 και τη διάθεση του χαπιού στην κοινότητα, ο Μπουρλά απάντησε: «Έάν όλα εξελιχθούν καλά… ελπίζω μέχρι το τέλος του έτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ