Μήνυμα της τροχαίας: «Θα ανοίγουμε και πορτ-μπαγκάζ» (vid)

Gazzetta team
Μήνυμα της τροχαίας: «Θα ανοίγουμε και πορτ-μπαγκάζ» (vid)
Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια, με τον διοικητή της τροχαίας, Γιώργο Μπούσκα να ξεκαθαρίζει οτι δεν θα περνάει κανείς χωρίς δικαιολογητικά.

Οι ιατρικοί και οι αγροτικοί λόγοι, έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες στα διόδια από πολίτες που προσπαθούν να τα περάσουν προκειμένου να φτάσουν στα χωριά τους και να περάσουν εκεί τις μέρες του Πάσχα.

Για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, μίλησε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής - Διοικητής Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, Γιώργος Μπούσκας το πρωί της Τετάρτης στο Mega, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός ότι ακούμε διάφορες δικαιολογίες αυτές τις ημέρες για μετακίνηση. Είναι κυρίως για ιατρικούς λόγους, για αγροτικές ασχολίες, ή επικαλούμενοι παροχή βοήθειας στους γονείς τους που είναι σε άλλους νομούς. Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι, στο προηγούμενο lockdown όμως ένας πολίτης είχε ένα ιδιόχειρο σημείωμα και ήθελε να μετακινηθεί για να συνευρεθεί με την κοπελιά του. Αυτό έγραφε στο χαρτί. Ότι είχε ανάγκη να βρεθεί με τη φίλη του», είπε ο κ. Μπούσκας.

Μάλιστα εξήγησε πως: «Ο νόμος είναι σαφής. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στα προηγούμενα διόδια, και αν ελέγχθηκε. Αν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα όταν φτάσει εδώ, θα γυρίσει πίσω. Είναι σαφής ο νόμος. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν ελαστικοί οι αστυνομικοί όπου μπορεί να τον σταμάτησαν στη διαδρομή του. Εγώ θα δω τι χαρτιά θα παρουσιάσει και αν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα διόδια των Μαλγάρων έχουν σφαλιστεί και δεν περνάει ούτε αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί», εξήγησε ο ίδιος.

«Αυτοί που προσπαθούν να μετακινηθούν ενόψει των εορτών φαίνονται, έχουν αποσκευές. Κάνουμε και ελέγχους, αν θεωρούμε ότι κάποιος πάει να μας κοροϊδέψει, θα ανοίξουμε και το πορτ-μπαγκάζ να δούμε. Χθες σταμάτησα ένα ζευγάρι, είχαν χαρτί για να πάνε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για εξωσωματική γονιμοποίηση. Τους επέτρεψα να περάσουν», πρόσθεσε ο κ. Μπούσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ