Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μηνύει την AstraZeneca, η αντίδραση της εταιρείας

Gazzetta team
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μηνύει την AstraZeneca, η αντίδραση της εταιρείας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της AstraZeneca, με την εταιρεία να απαντά λέγοντας ότι θεωρεί αβάσιμες αυτές τις νομικές ενέργειες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της AstraZeneca επειδή η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία δεν σεβάστηκε το συμβόλαιό της για την προμήθεια δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού και επειδή δεν είχε ένα «αξιόπιστο» σχέδιο για να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση των εμβολίων, σύμφωνα με το Reuters.

«Η Επιτροπή άρχισε την περασμένη Παρασκευή νομικές ενέργειες εναντίον της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή υποστηρίχθηκε και από τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λίγο αργότερα ακολούθησε η απάντηση της AstraZeneca, η οποία θεωρεί αβάσιμες τις νομικές ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της σχετικά με τις προμήθειες του εμβολίου της.

Η AstraZeneca δήλωσε πως οι νομικές ενέργειες που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της φαρμακευτικής εταιρίας σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 είναι χωρίς βάση και δεσμεύθηκε να υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο.

«Η AstraZeneca έχει τηρήσει πλήρως τη Συμφωνία Προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο. Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε δικαστική αγωγή είναι χωρίς ουσία και καλωσορίζουμε αυτήν την ευκαιρία να επιλυθεί αυτή η διαμάχη το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η AstraZeneca.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ