Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Εάν είναι απαραίτητο, θα επέμβουμε στην Κύπρο» (vid)

Gazzetta team
Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Εάν είναι απαραίτητο, θα επέμβουμε στην Κύπρο» (vid)
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας απειλές για την Κύπρο.

Προκλητικές δηλώσεις για Ελλάδα και Κύπρο πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη, 14 Απριλίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος «προειδοποίησε» ακόμη και για επέμβαση στην Κύπρο, αν χρειαστεί, ενώ εξαπέλυσε επίθεση προς τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι.

Για την Κύπρο ανέφερε συγκεκριμένα: «Για την Κύπρο έχουμε πει ότι δεν θα χαρίσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων κι αν κριθεί απαραίτητο, θα επέμβουμε. Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι υπ’ ατμόν κι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να προβούν σε ορισμένα βήματα αν χρειαστεί. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις διαπραγματεύσεις. Αρκεί μάθουν να σέβονται την Τουρκία».

Για το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο

Ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε πως Ελλάδα είπε ότι δεν έχει δικαιώματα ανοιχτά της Λιβύης ούτε δυνατότητες για έρευνες και γεωτρήσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στην ανατολική Μεσόγειο κάναμε το πιο σημαντικό άλμα με τη συμφωνία και με τη Λιβύη. Η Τουρκία και η Λιβύη επέδειξαν αποφασιστικότητα τόσο στην έρευνες όσο και στις γεωτρήσεις. Τώρα θα κάνουμε από κοινού σεισμολογικές έρευνες με τη Λιβύη και θα κάνουμε επίσης και γεωτρήσεις. Εξ αιτίας αυτού έχει ενοχληθεί η Ελλάδα επειδή δεν έχουν τα μέσα. Δεν έχουν τα δικαιώματα που έχουμε εμείς σε αυτή την περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ