Έρχονται νωρίτερα 50 εκατ. δόσεις Pfizer: Δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με AstraZeneca και J&J

Gazzetta team
Έρχονται νωρίτερα 50 εκατ. δόσεις Pfizer: Δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με AstraZeneca και J&J
Νωρίτερα θα παραλάβει η ΕΕ τα εμβόλια Pfizer, τη στιγμή που η Κομισιόν αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εμβολίων το επόμενο έτος με τις AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Επισπεύδεται η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η εταιρεία θα παρέδιδε τα εν λόγω εμβόλια το τέταρτο τρίμηνο, όμως θα παραληφθούν από την ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο (το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο), σημείωσε η φον ντερ Λάιεν.

Αυτή η απόφαση φαίνεται να έχει άμεση συνάρτηση με το ότι η Κομισιόν αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εμβολίων το επόμενο έτος με τις AstraZeneca και Johnson & Johnson (J&J), όπως ανέφερε η ιταλική εφημερίδα «La Stampa».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών χωρών της ΕΕ, αποφάσισε ότι οι συμβάσεις με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια που ισχύουν για το τρέχον έτος δεν θα ανανεωθούν κατά τη λήξη τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε η «La Stampa» πως οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν στα εμβόλια COVID-19 που χρησιμοποιούν την τεχνολογία messenger RNA (mRNA), όπως αυτά των Pfizer και Moderna.

Την ίδια ώρα η Δανία ανακοίνωσε πως διακόπτει οριστικά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ