59χρονη χάνει 1/10 απ' τον μισθό της, επειδή έφευγε 2 λεπτά νωρίτερα από την δουλειά

Gazzetta team
59χρονη χάνει 1/10 απ' τον μισθό της, επειδή έφευγε 2 λεπτά νωρίτερα από την δουλειά
Παρά το γεγονός οτι η 59χρονη έφευγε νωρίτερα για να προλάβει το λεωφορείο, οι υπεύθυνοι δεν φαίνεται να συγκινήθηκαν.

Το να φεύγεις λίγο νωρίτερα από την δουλειά, είναι κάτι που όλοι έχουμε κάνει στην ζωή μας, είτε υπάρχει λόγος, είτε όχι. Βλέπετε για κάποιους είναι οτι θέλουν να προλάβουν το λεωφορείο ή το μετρό και να μην χρειάζεται να περιμένουν το επόμενο, ενώ για κάποιους άλλους τα τελευταία λεπτά της ημέρας φαντάζουν αιώνες και θέλουν απλά να πάνε σπίτι τους.

Δεν υπάρχει κάτι κακό σε τίποτα από τα παραπάνω. Αυτό βέβαια με την δική μας λογική, γιατί με την λογική του Διοικητικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης στο Φουναμπάσι της Ιαπωνίας, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Κάτι που εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, διαβάζοντας την είδηση που δημοσίευσε το «The Sankei News».

Εκεί λοιπόν μία 59χρονη υπάλληλος στο τμήμα δια βίου μάθησης έφευγε 2 λεπτά νωρίτερα, κάτι που μετά από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε οτι είχε συμβεί 319 φορές από διάφορους υπαλλήλους.

Η συγκεκριμένη ήθελε να αναχωρεί στις 17:13 και όχι στις 17:15, προκειμένου να προλαβαίνει το λεωφορείο που περνούσε στις 17:17 και να μην χρειάζεται να περιμένει 30 λεπτά για το επόμενο.

Αυτό ήταν το... έγκλημά της, το οποίο θα πληρώσει ακριβά, καθώς για τους επόμενους 3 μήνες θα χάσει το 1/10 του μισθού της. Άλλοι δύο συνάδελφοί της που έκαναν και εκείνοι το ίδιο, τιμωρήθηκαν με έγγραφη προειδοποίηση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ