Καπιτώλιο: Συναγερμός μετά από πληροφορίες για εισβολή από παραστρατιωτική ομάδα

Gazzetta team
Καπιτώλιο: Συναγερμός μετά από πληροφορίες για εισβολή από παραστρατιωτική ομάδα
Η αστυνομία του Καπιτωλίου στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ήδη έχει προβεί σε «σημαντικές αναβαθμίσεις» της ασφάλειας του κτηρίου.

Η αστυνομική δύναμη που είναι αρμόδια για τη φύλαξη του Καπιτωλίου προειδοποίησε ότι υπάρχει ένα «πιθανό σχέδιο, μιας παραστρατιωτικής ομάδας που έχει ταυτοποιηθεί» για επίθεση, την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, στην έδρα του Κογκρέσου.

«Λάβαμε πληροφορίες που μιλούν για ένα πιθανό σχέδιο μιας ταυτοποιημένης παραστρατιωτικής ομάδας να εισβάλει δια της βίας στο Καπιτώλιο στις 4 Μαρτίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Πρόσθεσε ότι είναι «ενήμερη και προετοιμασμένη για κάθε δυνατή απειλή» και ότι συνεργάζεται με τις τοπικές, τις πολιτειακές και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ προκειμένου να σταματήσουν οι «απειλές» κατά του Καπιτωλίου.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ήδη έχει προβεί σε «σημαντικές αναβαθμίσεις» της ασφάλειας του κτηρίου όπου στεγάζονται η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οπαδοί θεωριών συνομωσίας πιστεύουν ότι θα ορκιστεί ο Τραμπ!

Ορισμένοι οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, όπως εκείνοι του κινήματος QAnon, πιστεύουν ότι στις 4 Μαρτίου θα ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ, για μια δεύτερη θητεία, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ!

Το Καπιτώλιο είχε γίνει στόχος επίθεσης από υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ