Μπιλ Γκέιτς: Ο άνθρωπος που είχε προβλέψει την πανδημία από το 2015 μιλάει για δύο ακόμα απειλές (vid)

Gazzetta team
Μπιλ Γκέιτς: Ο άνθρωπος που είχε προβλέψει την πανδημία από το 2015 μιλάει για δύο ακόμα απειλές (vid)
Ο Μπιλ Γκέιτς μιλάει για τις επόμενες απειλές που θα έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήδη από το 2015 είχε εκφράσει την ανησυχία του για το ξέσπασμα μιας πανδημίας. Σε ομιλία του στο Tedx είχε καλέσει την ανθρωπότητα να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σκοτώσει πάνω από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μέσα στις επόμενες δεκαετίες αυτό, είναι πολύ πιθανό να είναι, ένας μολυσματικός ιός και όχι ένας πόλεμος», είχε πει ο Γκέιτς χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «όχι βαλλιστικοί πύραυλοι, αλλά μικρόβια».

Πλέον, κάνει λόγο για δύο ακόμη απειλές

Πριν λίγες ημέρες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Derek Muller, δημιουργό του Veritasium, ενός διάσημου καναλιού στο YouTube με επιστημονικό περιεχόμενο, ο Γκέιτς ανέφερε πως δεν αισθάνεται καθόλου καλά με την πρόβλεψή του.
«Δεν μπορεί να υπάρχει θετικό συναίσθημα (σ.σ. λέγοντας) : 'Σας τα έλεγα'» είπε ο Γκέιτς και πρόσθεσε: «μπορούσα να είχα γίνει περισσότερο πειστικός;».

Ο Muller ρώτησε τον Γκέιτς πώς ήταν τόσο σίγουρος ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια πανδημία, πριν από πέντε χρόνια.
«Υπάρχουν αρκετοί ιοί του αναπνευστικού και από καιρό σε καιρό κάποιος εμφανίζεται. Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ τρομακτικές καθώς εξακολουθούμε να είμαστε επιβάτες ενός αεροπλάνου ή ενός λεωφορείο παρότι έχουμε μολυνθεί», είπε.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Παράλληλα, ο Μπιλ Γκέιτς, κλήθηκε να απαντήσει για τις επόμενες απειλές που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, χωρίς να είναι προετοιμασμένη γι' αυτό.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος αναφέρθηκε σε δύο απειλές:
Την κλιματική αλλαγή και τη βιοτρομοκρατία. «Η πρώτη είναι η κλιματική αλλαγή. Κάθε χρόνο ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν της πανδημίας», ανέφερε ο Γκέιτς. Για τη δεύτερη απειλή ο κόσμος δεν θέλει να συζητάει είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη βιοτρομοκρατία, ο Γκέιτς υποστήριξε πως πλέον ο άνθρωπος μπορεί εύκολα να δημιουργήσει έναν θανατηφόρο ιό και οι πιθανότητες να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ιούς είναι περισσότερες από το να αντιμετωπίσουμε επιδημίες που προκαλούνται φυσικά όπως ο COVID-19.

Προσέθεσε, επίσης, ότι αν προκύψει μια τέτοια καταστροφή, το ανθρώπινο είδος πιθανότατα θα μετρήσει περισσότερους θανάτους από τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κρίσιμη ερώτηση είναι αν θα μπορέσουν οι άνθρωποι να σταματήσουν την επόμενη πανδημία; Σύμφωνα με τον Γκέιτς, η απάντηση είναι όχι. «Θα υπάρξουν περισσότερες πανδημίες», λέει ο επικεφαλής της Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ