Οι influencers στην Ινδονησία εμβολιάζονται πρώτοι (vid)

Gazzetta team
Οι influencers στην Ινδονησία εμβολιάζονται πρώτοι (vid)
Η Ινδονησία προχώρησε σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση, προκειμένου να πείσει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο υπάρχουν σε άλλο τον κόσμο. Σε άλλες χώρες το πρόβλημα αυτό είναι μεγάλο, σε άλλες είναι μικρότερο.

Κάθε μία όμως, ακολουθεί όμως την δική της τακτική, προκειμένου να πείσει αυτό το κομμάτι του κόσμου να ακολουθεί την πρόταση της επιστήμης και να εμβολιαστεί.

Στην Ελλάδα από τους πρώτους που το έκαναν ήταν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην Ινδονησία όμως, όπου σύμφωνα με το Reuters, μόνο το 37% των Ινδονήσιων έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί και το 40% αναφέρει ότι θα το σκεφτεί, ενώ το 17% είναι εντελώς αρνητικό, ακολουθούν άλλη τακτική.

Σύμφωνα με το Euronews η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στους influencers, μπας και πειστούν όσοι είναι επιφυλακτικοί.

Ένας από τους πρώτους που το έκανε λοιπόν ήταν ο ηθοποιός και influencer Ράφι Άχμαντ, ο οποίος έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου την ίδια μέρα με τον πρόεδρο της χώρας.

Φυσικά ανέβασε την στιγμή του εμβολίου στο Instagram, λέγοντας σε όσους τον ακολουθούν: «Μην φοβάστε τα εμβόλια».

Βέβαια η συνέχεια δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, καθώς μετά τον εμβολιασμό βρέθηκε σε ένα πάρτι, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις που τον ανάγκασαν να απολογηθεί, λέγοντας: «Το χθεσινό συμβάν οφείλεται αποκλειστικά σε αμέλεια μου. Ελπίζω επίσης ότι οι φίλοι μου και όλοι οι Ινδονήσιοι θα συνεχίσουν να ακολουθούν τα πρωτόκολλα υγείας, παρόλο που οι εμβολιασμοί είναι σε εξέλιξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ