Περισσότερα από 220 άτομα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο των εορτασμών

Newsroom
 Περισσότερα από 220 άτομα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο των εορτασμών
Μόνο σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε περιστατικό με πυροβολισμούς. Οι 11 χαρακτηρίστηκαν ως «μαζικοί πυροβολισμοί».

Σε θρήνο και πένθος εξελίχθηκαν οι εορτασμοί για την 4η Ιουλίου (Εθνική Επέτειος) στις ΗΠΑ, καθώς για μία ακόμη φορά αιματοκυλίστηκαν οι δρόμοι από την ένοπλη βία. Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Μιλάμε για πάνω από 220 νεκρούς μόνο το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου, σε σχεδόν σε κάθε μία πολιτεία των ΗΠΑ και εκατοντάδες τραυματίες.

Το Archive Gun Violence συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με θανάτους και τραυματισμούς που συνδέονται με περιστατικά με πυροβόλα όπλα, κάνοντας αναφορά σε «σχεδόν πραγματικό χρόνο για περιστατικά ένοπλης βίας στις ΗΠΑ».

Η ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική βάση δεδομένων που ιδρύθηκε το 2013, συλλέγει και επικυρώνει τις πληροφορίες καθημερινά από περισσότερες από 7.500 πηγές Επιβολής του Νόμου, Μέσα Ενημέρωσης, κυβερνητικές και εμπορικές πηγές. Στο τέλος μοιράζεται όλες αυτές τις αναφορές περιστατικών στον ιστότοπό της.

Τα στοιχεία που συνέλεξε για το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου, τη πλέον δημοφιλή γιορτή στην Αμερική, δείχνουν ότι καταγράφηκαν περισσότερα από 500 περιστατικά πυροβολισμών σε εθνικό επίπεδο μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας.

2

Σύμφωνα με το CBS η ένοπλη εγκληματικότητα απέφερε τουλάχιστον 220 νεκρούς ανθρώπους το Σαββατοκύριακο, ενώ υπήρχαν μόνο πέντε πολιτείες όπου δεν αναφέρθηκαν ένας ή περισσότεροι πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου.

Από αυτά τα περιστατικά, τουλάχιστον τα 11 χαρακτηρίστηκαν ως «μαζικοί πυροβολισμοί» ενώ ο αριθμός αυξάνεται στους 315 μαζικούς πυροβολισμούς, σε ολόκληρη τη χώρα, από την αρχή του έτους.

Στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ του Ιλινόις στο Σικάγο, έλαβε χώρα μια ανείπωτη τραγωδία, με μαζικούς πυροβολισμούς, από έναν 21χρονο εγκληματία, που άφησε πίσω του επτά νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες.