Πουλάνε burger των McDonald's στο ρώσικο ebay: Ένα Big Mac… 40 ευρώ!

Newsroom
Πουλάνε burger των McDonald's στο ρώσικο ebay: Ένα Big Mac… 40 ευρώ!
Τα διαφημίζουν σε μια δημοφιλή ρωσική πλατφόρμα διαδικτυακής μεταπώλησης, το Avito, το οποίο είναι σαν το ebay και τα πουλάνε σε υπέρογκα ποσά.

Η παράνοια των Ρώσων με τα McDonald's καλά κρατεί και κάποιοι επιτήδειοι βρήκαν μπροστά τους μια ευκαιρία για να βγάλουν λεφτά. Με δεδομένο πως τα αμερικανικά ταχυφαγεία κλείνουν σε όλη τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση για την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά φυσικά και την αγάπη των Ρώσων στα προϊόντα των McDonald's, πολλοί έσπευσαν να προμηθευτούν τις τελευταίες ημέρες, αλλά όχι για δική τους κατανάλωση…

Τι κάνουν; Τα διαφημίζουν σε μια δημοφιλή ρωσική πλατφόρμα διαδικτυακής μεταπώλησης, το Avito, το οποίο είναι σαν το ebay και τα πωλούν. Φυσικά οι αναγραφόμενες τιμές δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης ζητάει 5.000 ρούβλια ήτοι 44 δολάρια (40 ευρώ) για ένα μόνο Big Mac, όταν κανονικά έχει 3.60 ευρώ. Ένας άλλος ζητάει 10.000 ρούβλια, ή περίπου 88 δολάρια (80 ευρώ), για δύο κλασικά cheeseburger McDonald's για «μια γεύση από τον περασμένο αμερικανικό καπιταλισμό», όπως αναγράφει σχετικά.

2

Όπως ανέφερε η «The Post», οι λίστες αυτές μεταπώλησης άρχισαν να εμφανίζονται για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα αφού η McDonald's ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά τα 850 καταστήματά της στη Ρωσία (σ.σ. θα συνεχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της) λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδότησε μεγάλες ουρές σε καταστήματα και drive-thru καθώς πολλοί προσπάθησαν να προμηθευτούν τα αγαπημένα τους προϊόντα. Ένας τύπος μάλιστα, όπως έδειξε μέσω του Reddit κατάφερε να γεμίσει το ψυγείο του με δεκάδες cheeseburger από τα McDonald's.