Απίστευτες ουρές στα McDonald's της Μόσχας, μετά την ανακοίνωση ότι κλείνουν (vid)

Newsroom
Απίστευτες ουρές στα McDonald's της Μόσχας, μετά την ανακοίνωση ότι κλείνουν (vid)
Ουρές χιλιομέτρων δημιουργήθηκαν έξω από τα McDonald's στη Μόσχα, μετά την ανακοίνωση της παύσης λειτουργίας τους στη Ρωσία.

Μία-μία οι δυτικές εταιρείες- ακόμα και η Coca Cola αλλά και τα Starbucks που φαινόντουσαν πως θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους- αποχωρούν από τη Ρωσία, στο πλαίσιο των αυστηρών οικονομικών κυρώσεων και του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει η Δύση, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Τα McDonald's είναι μέσα σε αυτές-το άλλοτε σήμα κατατεθέν του εναγκαλισμού της Αμερικής στη Ρωσία μετά το τέλος του «Ψυχρού Πολέμου»- μόνο που αποχώρησαν με διαφορετικό τρόπο. Αφενός θα κλείσουν τα 850 καταστήματα fast food που διατηρούν στη Ρωσία, αφετέρου θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους 62.000 υπαλλήλους.

Με την ανακοίνωση όμως από τα McDonald's, ότι παύουν προσωρινά την λειτουργία τους, οι Ρώσοι έσπευσαν να τα απολαύσουν για τελευταία φορά, δημιουργώντας τεράστιες ουρές. Είναι ενδεικτικό το βίντεο που «ανέβασε» στο Twitter κάτοικος της Μόσχας, από την ουρά χιλιομέτρων που έχει δημιουργηθεί έξω από drive-thru σε McDonald's, προκειμένου να προμηθευτούν τα γευστικά γεύματα για τελευταία φορά.

Την ανακοίνωση, γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος των McDonald's, Chris Kempczinski ο οποίος ενημέρωσε τους μετόχους και τους υπαλλήλους ότι η αλυσίδα θα σταματήσει τη λειτουργία της στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσει να πληρώνει τους 62.000 υπαλλήλους της.

Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα Ronald McDonald House θα συνεχίσουν όμως να λειτουργούν.