Εκπρόσωπος πλοιοκτήτριας του Euroferry Olympia: «Η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό στο γκαράζ» (vid)

Newsroom
Εκπρόσωπος πλοιοκτήτριας του Euroferry Olympia: «Η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό στο γκαράζ» (vid)
Διευκρίνισε βέβαια πως αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες και πως «για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια».

Η πυρκαγιά στο Euroferry Olympia, εξαιτίας της οποίας συνεχίζεται να αγνοούνται 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 3 Έλληνες, ξεκίνησε από φορτηγό στο γκαράζ του πλοίου.

Αυτό υποστήριξε ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μιλώντας στον Alpha, ο οποίος διευκρίνισε όμως πως αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες και πως «για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια».

«Εκ μέρους της εταιρείας θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη και την αγωνία γι’ αυτά που έγιναν χθες και αυτά που συμβαίνουν σήμερα και είμαστε πάντα στη διάθεση των Αρχών, για να βοηθήσουμε και να εξακριβωθεί η τύχη των αγνοουμένων. Δεν γνωρίζουμε για την ώρα, γιατί βρίσκονταν οδηγοί μέσα στα αμπάρια του πλοίου» ανέφερε από κει και πέρα και συνέχισε:

«Εμείς σαν εταιρεία εφαρμόζουμε τον κανονισμό που λέει ότι απαγορεύεται μέσα στα γκαράζ να παραμένουν οδηγοί. Οι επιβάτες δεν ήταν υπεράριθμοι. Θα μπορούσαν να μπουν οι διπλάσιοι σε σχέση με αυτούς που μπήκαν. Όσον αφορά στα γκαράζ, η πληρότητα ήταν μεγαλύτερη, υπήρχαν πολλά φορτηγά αλλά υπήρχε ακόμα κενός χώρος».