«Euroferry Olympia»: Απεγκλωβίστηκαν σώοι οι οδηγοί από το γκαράζ

Newsroom
«Euroferry Olympia»: Απεγκλωβίστηκαν σώοι οι οδηγοί από το γκαράζ
Διασώθηκαν δύο άντρες από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia», σύμφωνα με την πυροσβεστική. 

Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο οδηγών, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του «Euroferry Olympia», το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Τις τελευταίες ώρες γιγάντια επιχείρηση διάσωσης και έρευνας είχε στηθεί γύρω από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, τόσο για τους δύο εγκλωβισμένους, όσο και για τους 11 αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν Τούρκο και έναν Βούλγαρο, αμφότεροι οδηγοί νταλίκας, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό έχει γίνει πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του πλοίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί 278 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Επίσης, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση εντοπισμού έντεκα αγνοουμένων επιβατών, στους οποίους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιλαμβάνονται τρεις Έλληνες υπήκοοι. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στους αγνοούμενους περιλαμβάνεται και μία ακόμη Ελληνίδα, που έχει όμως διαβατήριο άλλης χώρας.