Ο 23χρονος προφυλακισμένος Αλβανός «δείχνει» 21χρονο Έλληνα για τη δολοφονία του Άλκη: «Είπε, έκανα μα…κία, ξέχασα το δρεπάνι»

Newsroom
Ο 23χρονος προφυλακισμένος Αλβανός «δείχνει» 21χρονο Έλληνα για τη δολοφονία του Άλκη: «Είπε, έκανα μα…κία, ξέχασα το δρεπάνι»
Όσα είπε στο υπόμνημα της απολογίας του ο 23χρονος προφυλακιστέος Αλβανός για τη δολοφονία του Άλκη Καμπάνου. Οι αντιφάσεις που υποπίπτει.

Τη θέση τους προσπαθούν να ελαφρύνουν όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπάνου, με τον έναν να «δίνει» τον άλλον! Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο υπόμνημα της απολογίας του, ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη πρώτος και είναι προφυλακισμένος, «δείχνει» για δολοφόνο του 19χρονου Άλκη τον 21χρονο Έλληνα Γ.Κ., καθώς όπως υποστήριξε, όταν επέστρεψαν στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 4, ο δεύτερος τους είπε «έκανα μα…κία, ξέχασα το δρεπάνι».

Ο 23χρονος Αλβανός επανέλαβε ότι δεν πήγε κοντά γιατί είχε λυθεί το χειρόφρενο του αυτοκινήτου του και μπήκε ξανά να το τραβήξει- αν και στην αρχή έλεγε πως δεν βγήκε καθόλου (1η αντίφαση), ενώ είπε πως δεν είχε εικόνα για το τι συνέβαινε. Βέβαια, μετά υποστήριξε πως όταν κατάλαβε ότι ξέφυγε το όλο σκηνικό (2η αντίφαση, αφού είπε πως δεν είχε εικόνα), τους φώναξε να φύγουν. Είπε «πάμε, πάμε» αν και γειτόνισσα άκουσε «τον καθαρίσατε; Στα αμάξια και πάμε».

Στην απολογία του, ο 23χρονος προφυλακισμένος Αλβανός αναφέρει τα εξής: «... ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Eκανα μα...κία Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».

Συνεχίζοντας, ο 23χρονος αναφέρει ότι, «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο… Θύματα του φανατισμού, ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση οπαδών του Άρη, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν είχαν τραυματίσει βαριά συνοπαδό μας» τονίζει, λέγοντας ότι ο ίδιος πίστευε πως σκοπός τους ήταν ο «διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες». «Ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν» υποστηρίζει.

Ο ίδιος, όπως λέει, οδηγούσε το Citroen ΙΧ του, στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, που τους κατονόμασε στο Renault και άλλοι τέσσερις στο δεύτερο Polo, στο οποίο επέβαινε και ο Γ.Κ, που είχε το δρεπάνι: «Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μάρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή.

Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν. Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή».

Ακολούθως ο 23χρονος ισχυρίζεται: «... εγώ δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι ξεκίνησε να κατηφορίζει μόνο στην Πλαστήρα. Ενώ όλοι είχαν ήδη φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγώ μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Άφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα από το αμάξι, όταν όμως είδα τι γινόταν προς το σημείο της συμπλοκής, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα. Όταν αντιλήφθηκα ότι, η κατάσταση είχε ξεφύγει, χωρίς να έχω εικόνα, για το τι ακριβώς συνέβαινε στο σημείο της συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου οπαδοί του Άρη, που φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατημένος φώναξα: Πάμε, πάμε. Τις περισσότερες λεπτομέρειες, για τη συμπλοκή τις έμαθα αργότερα».

Σύμφωνα με όσα λέει ο 23χρονος, «εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζα ότι, κάποιος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο». «Ήδη άτομα από το Σύνδεσμο του Άρη άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας, πετώντας αντικείμενα και καρέκλες, όλοι όσοι είχαν κατέβει από τα αυτοκίνητά μας επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν».

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι βέβαια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΕΡΤ, δείχνουν «εγκέφαλο» και καθοδηγητή, τον 23χρονος Αλβανό. Είπαν πως αυτός ήταν που μάζεψε τους υπόλοιπους και οργάνωσε την επίθεση που θα γινόταν αργότερα, ως αντίποινα για την επίθεση που είχε γίνει λίγο νωρίτερα στο Ωραιόκαστρο.