Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο Έλληνας καταζητούμενος

Newsroom
Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο Έλληνας καταζητούμενος
Παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (8/2) ο Έλληνας καταζητούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, αφού παραδόθηκε ο Έλληνας καταζητούμενος στις Αρχές.

Ο νεαρός, του οποίου το όνομα βρίσκεται στο κατηγορητήριο των 11 για την δολοφονία, έθεσε εαυτόν στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον 25χρονο που ήταν μέλος σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και διέφευγε της σύλληψης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, παρότι πληροφορίες ήθελαν τον νεαρό να κρύβεται στην Αθήνα, εκείνος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη κι έθεσε πριν από λίγο εαυτόν στην αστυνομία της συμπρωτεύουσας.

Ο «Αθηναίος» όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, δεν έχει συλληφθεί ποτέ, ούτε καν προσαχθεί.

Ούτε στα στέκια της Θεσσαλονίκης όπου σύχναζε, ούτε στο σπίτι του στην Αθήνα, ούτε στα γραφεία του συνδέσμου όπου έκαναν έφοδο βρέθηκαν στοιχεία που να αποκαλύπτουν τις κινήσεις του. Μάλιστα, μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν άκρη με το κινητό του τηλέφωνο, ούτε να δώσουν εξήγηση στο γιατί ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη στιγμή από τους 11 υπόπτους εκκρεμεί η σύλληψη του 20χρονου, ο οποίος έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Εντός της ημέρας το ένταλμα για τον 20χρονο Αλβανό

Ωστόσο, εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία, όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε ότι: «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «ζήτημα τιμής» για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και εκτίμησε ότι «η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα».