Ερωτηματικά για την κωλυσιεργία της ΕΛ.ΑΣ στις καταγγελίες της Γεωργίας (vid)

Newsroom
Ερωτηματικά για την κωλυσιεργία της ΕΛ.ΑΣ στις καταγγελίες της Γεωργίας (vid)
Πολλά ερωτήματα σχετικά με την στάση της Αστυνομίας στην καταγγελία βιασμού της Γεωργίας Μπίκα.

Τα όσα αποκάλυψε πως έζησε η Γεωργία Μπίκα την πρωτοχρονιά στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, αλλά και τα όσα ακολούθησε όταν κατήγγειλε τον βιασμό που υπέστη, συγκλόνισαν το πανελλήνιο και προκάλεσαν ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης για την 24χρονη στα social media.

Παράλληλα όμως, τα όσα είπε στην συνέντευξή της δημιούργησαν και κάποια ερωτήματα σχετικά με την στάση της αστυνομίας. Τόσο για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όσο και για την αντιμετώπιση της 24χρονης...

  • 1. Η καθυστέρηση του ιατροδικαστή

Το θύμα, αφού βρήκε το θάρρος να μιλήσει, αποκάλυψε πως ενώ μετέβη την πρωτοχρονιά στο αστυνομικό τμήμα και έκανε την καταγγελία, μετά από αναβολές η ιατροδικαστική εξέταση έγινε μετά από τρεις μέρες. Κάτι που σημαίνει οτι για το διάστημα αυτό δεν μπορούσε να πλυθεί, προκειμένου να μην χαθούν στοιχεία που θα επιβεβαίωναν τις καταγγελίες της. Τρεις μέρες δηλαδή η κοπέλα αυτά ήταν αναγκασμένη να νιώθει πάνω της, αυτά που της άφησαν οι τρεις άνδρες που την κακοποίησαν.
Στο σχετικό ρεπορτάζ του Star πάντως, ιατροδικαστικές πηγές ανέφεραν πως η εξέταση έγινε την επόμενη μέρα της καταγγελίας, δηλαδή στις 2 Ιανουαρίου. Κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τα όσα είπε η Γεωργία.

  • 2. Η καθυστέρηση του ανακριτή

Αν και η καταγγελία της 24χρονης έγινε την πρώτη ημέρα του χρόνου, χρειάστηκε να περάσουν περίπου 2 εβδομάδες μέχρι να την καλέσει ο ανακριτής. Και μάλιστα αυτό έγινε, αφού πρώτα είχε ξεσπάσει σάλος στα social media με την υπόθεση και η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαστάσεις. Πρόσφατα παραδείγματα μας έδειξαν οτι σε άλλες περιπτώσεις, οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι πιο γρήγορες και δεν χρειάζεται να περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • 3. Το bullying του δικηγόρου

Ένα άλλο ερώτημα, αφορά τον... χώρο που άφησαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου στον δικηγόρο ενός από τους κατηγορούμενους, προκειμένου όχι απλά να έχει επαφή μαζί της, αλλά να της επιτεθεί κιόλας προκειμένου να μην τραβήξει την υπόθεση. Μάλιστα μετά την συγκεκριμένη καταγγελία και παρά την διάψευση του Θεόφιλου Αλεξόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην διαγραφή του από κομματικό μέλος μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.