Εκρήξεις στην Καμπούλ: Πάνω από 40 νεκροί και 120 τραυματίες (vids)

Εκρήξεις στην Καμπούλ: Πάνω από 40 νεκροί και 120 τραυματίες (vids)
Ανάμεσα στα θύματα είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Σε πάνω από 40 ανέρχονται οι νεκροί και σε σχεδόν 120 οι τραυματίες από τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με τους New York Times.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο μια πηγή του αφγανικού υπουργείου Υγείας μετέδωσε τον ίδιο απολογισμό, προσθέτοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K) ευθύνεται για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν.

Βρετανία: «Να πετάτε πάνω από τα 25.000 πόδια»

Η Βρετανία εξέδωσε μια αεροπορική οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρείες τα αεροσκάφη τους να αποφεύγουν να πετούν κάτω από τα 25.000 πόδια πάνω από τον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Μετά τις σοκαριστικές σκηνές σήμερα στο Αφγανιστάν, εξέδωσα μια NOTAM (αεροπορική οδηγία) που συμβουλεύει τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν να πετούν κάτω από τα 25.000 πόδια πάνω από τον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. «Θα συνεχίσουμε να έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

ΗΠΑ: Δεν μεταθέτει την 31η Αυγούστου ο Μπάιντεν

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τον Λευκό Οίκο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να μεταθέσει την ημερομηνία αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν - 31η Αυγούστου - ως αποτέλεσμα των σημερινών πολύνεκρων εκρήξεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε στο Reuters καλά ενημερωμένη πηγή για την κατάσταση.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ συγκαταλέγεται στους τραυματίες.
Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν φόβους για περαιτέρω επιθέσεις στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.