Έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και πυρά κατά ιταλικού αεροσκάφους

Έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και πυρά κατά ιταλικού αεροσκάφους
Φόβοι για πολλά θύματα και δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας. Μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.

Αυτό που φοβόντουσαν οι δυτικές δυνάμεις έγινε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έγινε έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο στην Καμπέλ και ακόμη αν δεν έχει διευκρινιστεί να υπάρχουν θύματα, αλλά μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έκρηξη σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ», έγραψε στο Twitter ο Κίρμπι, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν έχει σαφείς πληροφορίες για το αν υπάρχουν τυχόν θύματα.

Παράλληλα, Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι υπάρχουν θύματα από την έκρηξη και ότι παραμένουν ασαφείς λεπτομέρειες για τον αριθμό τους ή τις εθνικότητές τους.

Ο αξιωματούχος είπε ότι σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, υπάρχουν και Αμερικανοί στρατιώτες μεταξύ των τραυματιών από την έκρηξη.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εργάζεται κατεπειγόντως για να διαπιστώσει τι συνέβη στην Καμπούλ και τον αντίκτυπο αυτού του γεγονότος στις συνεχιζόμενες προσπάθειες απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν.

Πυρά σε ιταλικό μεταγωγικό

Λίγο νωρίτερα, πυρά εκτοξεύθηκαν εναντίον ιταλικού μεταγωγικού αεροσκάφους σήμερα καθώς έφευγε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας.

Το αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές κατά το συμβάν, πρόσθεσε η πηγή.

Ιταλός δημοσιογράφος που επέβαινε στην πτήση δήλωσε στο Sky 24 TG πως το αεροσκάφος μετέφερε σχεδόν 100 Αφγανούς πολίτες όταν δέχθηκε πυρά μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του.

Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι τα πυρά δεν είχαν στόχο το ιταλικό αεροσκάφος στην Καμπούλ αλλά μάλλον στόχος ήταν να διαλυθεί το πλήθος κοντά στο αεροδρόμιο, δήλωσε κυβερνητική πηγή.