Ρεάλ Μαδρίτης: Το μέλλον αξίας 295 εκατ. ευρώ είναι ήδη εδώ

Ρεάλ Μαδρίτης: Το μέλλον αξίας 295 εκατ. ευρώ είναι ήδη εδώ

Gazzetta team
Ρεάλ Μαδρίτης: Το μέλλον αξίας 295 εκατ. ευρώ είναι ήδη εδώ

bet365

Οι εννέα ποδοσφαιριστές Κ21 που εγγυώνται ένα λαμπρό μέλλον για την Ρεάλ, εφόσον ανταποκριθούν στις προσδοκίες που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει.

Το 2000, ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκανε πολύ δυναμικό μπάσιμο στο ποδόσφαιρο και, ως πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, εφάρμοσε με επιτυχία την τακτική των «galacticos» (διαστημικοί). Λουίς Φίγκο, Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο και Ντέιβιντ Μπέκαμ σημάδεψαν την πρώτη του θητεία στον προεδρικό θώκο της Βασίλισσας.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, ο έμπειρος πλέον παράγοντας ακολουθεί την τακτική της απόκτησης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών απ’ όλο τον κόσμο. Με «σημαίες» τους τρεις Βραζιλιάνους (Βινίσιους Ζούνιορ, Ροντρίγκο Γκόες, Ρεϊνιέρ), μια νέα, χρυσή φουρνιά αξίας 295 εκατομμυρίων ευρώ (βάσει της εξειδικευμένης ιστοσελίδας Transfermarkt), η οποία μπορεί να εγγυηθεί μια λαμπρή δεκαετία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Αρκεί, βεβαίως, να τύχει της ανάλογης εμπιστοσύνης από τον εκάστοτε προπονητή της πρώτης ομάδας και να ανταποκριθεί και στις προσδοκίες που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Αν συνυπολογιστούν και οι «μεγάλοι» Μάρκο Ασένσιο (24 ετών), Λούκα Γιόβιτς (22) και Έντερ Μιλιτάο (22), η Ρεάλ έχει μια ραχοκοκαλιά γεμάτη ταλέντου και δίψας να οδηγήσει σε επιτυχίες την ομάδα και τα επόμενα χρόνια.

Μάρτιν Όντεγκααρντ (21 ετών)

Ήταν μόλις 15 ετών, όταν η Ρεάλ τον απέκτησε από την Στρόμσγκοντσετ αντί 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ταλαντούχος Νορβηγός μεσοεπιθετικός έγινε ο νεαρότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, σε ηλικία 16 ετών και 157 ημερών.

Λόγω ηλικίας, όμως, δεν είχε διάρκεια και ο σύλλογος επέλεξε να τον δανείσει σε διάφορες ομάδες, προκειμένου να «ψηθεί» και να επιστρέψει πιο έτοιμος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Στην Ολλανδία, με Χέρενφεν και Φίτεσε, ξεδίπλωσε το ταλέντο του, αλλά έκανε το «μπαμ» στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην οποία το καλοκαίρι δόθηκε δανεικός για μια διετία. Στην Ρεάλ, την οποία απέκλεισε στο Κύπελλο με την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν, ήδη μελετούν το ενδεχόμενο να διακόψουν τον δανεισμό.

Αξία (βάσει Transfermarkt): 45 εκατομμύρια ευρώ

Ασράφ Χακίμι (21 ετών)

Σε ηλικία οκτώ ετών ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου ξεχώρισε άμεσα για το επιθετικογενές του παιχνίδι και την ικανότητά του να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της άμυνας.

Στα είκοσι του χρόνια, ο Μαροκινός ακραίος αμυντικός δόθηκε δανεικός για μια διετία στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους μπακ – χαφ που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Οι Βεστφαλοί ήδη έχουν κάνει πρόταση στην Βασίλισσα για να αγοράσουν τον ποδοσφαιριστή, αλλά η Ρεάλ βλέπει στο πρόσωπό του μια εξαιρετικά ποιοτική λύση και για τα δύο άκρα της άμυνας, αφού συν τοις άλλοις υπηρετεί την φιλοσοφία του φουλ επιθετικού παιχνιδιού, η οποία και την χαρακτηρίζει διαχρονικά.

Αξία (βάσει Transfermarkt): 54 εκατομμύρια ευρώ

Βινίσιους Ζούνιορ (19 ετών)

Στα 16 του χρόνια έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Φλαμένγκο και, λίγες εβδομάδες αργότερα, αποκτήθηκε από την Ρεάλ αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό – ρεκόρ για την ηλικία του.

Εξαιρετικά ταχύς και με την μπάλα στα πόδια, πολύ δυνατός στο ένας εναντίον ενός, αλλά λίγο… προβληματικός στο τελείωμα των φάσεων, το οποίο όμως φροντίζει να βελτιώνει με την σκληρή δουλειά.

Ικανός να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, καθιερώνεται στην πρώτη ομάδα και, προτού διακοπούν τα πάντα λόγω κορονοϊού, είχε ανοίξει τον δρόμο για τη νίκη της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα στο «Clasico».

Αξία (βάσει Transfermarkt): 45 εκατομμύρια ευρώ

Ροντρίγκο Γκόες (19 ετών)

Ήταν ο δεύτερος πολλά υποσχόμενος Βραζιλιάνος που αποκτήθηκε από την Ρεάλ, μετά τον Βινίσιους Ζούνιορ. Όπως και αυτός, έτσι και ο Ροντρίγκο Γκόες στοίχισε 45 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε προλάβει να καθιερωθεί στην Σάντος, αγωνιζόμενος τόσο στα άκρα, όσο και στην κορυφή της επίθεσης, ως το μεγαλύτερο ταλέντο που έβγαλε η ομάδα μετά τον Νεϊμάρ.

Μοιράζεται τον χρόνο μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας της Βασίλισσας, αλλά ήδη έχει καταγράψει στο ενεργητικό του ένα χατ – τρικ σε αγώνα Champions League, με αντίπαλο την Γαλατάσαραϊ.

Αξία (βάσει Transfermarkt): 45 εκατομμύρια ευρώ

Φεντερίκο Βαλβέρδε (21 ετών)

Έχει προ πολλού κάνει απόσβεση των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που τον Ιούλιο του 2016 έδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης στην Πενιαρόλ για να τον αποκτήσει, όταν τον ήθελε η… μισή Ευρώπη.

Κεντρικός μέσος που συνδυάζει δυναμισμό με δημιουργία, ο Φεντερίκο Βαλβέρδε εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το «αγροτικό» στην Λα Κορούνια και πλέον θεωρείται παίκτης – κλειδί στην πρώτη ομάδα.

Στα 21 του, άλλωστε, έχει προλάβει ήδη να καταγράψει είκοσι συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του, δείχνοντας ικανός να αποτελέσει την κολόνα της μεσαίας γραμμής των Μερένγκες για την επόμενη δεκαετία και βάλε.

Αξία (βάσει Transfermarkt): 54 εκατομμύρια ευρώ

Αντρέι Λούνιν (21 ετών)

Με τον Τιμπό Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια, η Ρεάλ νιώθει ασφαλής για πολλά χρόνια. Φρόντισε, όμως, να κάνει δικό της και τον πιθανότατα πιο ελπιδοφόρο τερματοφύλακα της επόμενης γενιάς.

Ο Αντρέι Λούνιν, άλλωστε, υπήρξε καθοριστικός στην παρθενική κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 από την Ουκρανία, αφού συν τοις άλλοις αναδείχθηκε καλύτερος γκολκίπερ της διοργάνωσης.

Η Βασίλισσα τον απέκτησε από την Ζόρια Λουχάνσκ το 2018 με ένα ποσό που φέρεται να ξεπέρασε τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ (!) και έκτοτε τον έχει δανείσει διαδοχικά σε Λεγανές, Βαγιαδολίδ και Οβιέδο, προκειμένου να «ψηθεί».

Αξία (βάσει Transfermarkt): 2,7 εκατομμύρια ευρώ

Ρεϊνιέρ Ζεσούς (18 ετών)

Το βραζιλιάνικο καλό… τρίτωσε για την Ρεάλ με τον ποδοσφαιριστή που στην χώρα του αποκαλούν «νέο Κακά» και, βάσει ταλέντου, έχει ακόμα καλύτερες προοπτικές από τους Βινίσιους Ζούνιορ και Ροντρίγκο Γκόες.

Παρ’ όλα αυτά, ο μεσοεπιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα και την δημιουργία, ο οποίος ξεχώρισε από πολύ μικρός στην Φλαμένγκο, στοίχισε «μόλις» τριάντα εκατομμύρια ευρώ στην Βασίλισσα.

Ακόμα δεν έχει αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ, αλλά αυτό θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει από την επόμενη σεζόν, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δείχνει ικανός να είναι το επόμενο «δεκάρι», αλλά και αρχηγός της μεγάλης Σελεσάο.

Αξία (βάσει Transfermarkt): 22,5 εκατομμύρια ευρώ

Τακεφούσα Κούμπο (18 ετών)

Όταν ήταν ακόμα πιο μικρός, τον είχαν βαφτίσει «Ιάπωνα Μέσι» και αυτό από μόνο του λέει πολλά για τον ταλαντούχο εξτρέμ, ο οποίος μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στο φυτώριο της… Μπαρτσελόνα!

Όταν, όμως, οι Μπλαουγκράνα τιμωρήθηκαν από την FIFA για παραβίαση στην απόκτηση ανήλικων ποδοσφαιριστών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην χώρα του.

Όταν ενηλικιώθηκε, φλέρταρε εκ νέου με την Μπάρτσα, αλλά η Ρεάλ ήταν αυτή που του πρόσφερε καλύτερο συμβόλαιο, με τον Κούμπο να παίρνει ποιοτικό χρόνο συμμετοχής στην Μαγιόρκα, φιλοδοξώντας να γίνει στο μέλλον ο πρώτος Ασιάτης που θα φορέσει την (πολύ βαριά) λευκή φανέλα.

Αξία (βάσει Transfermarkt): 13,5 εκατομμύρια ευρώ

Μπραΐμ Ντίαθ (20 ετών)

Παρ’ ότι τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει πολλά στην δημιουργία δυνατού φυτωρίου, η Μάντσεστερ Σίτι άφησε να της ξεφύγουν ο Τζέιντον Σάντσο (τα… σπάσει στην Μπορούσια Ντόρτμουντ) και ο Μπραΐμ Ντίαθ.

Τον Ιανουάριο του 2019, η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε 17 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον ταλαντούχο Ισπανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος μετακόμισε από την Μάλαγα στην Σίτι, σε ηλικία 15 ετών.

Στην Ρεάλ δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, αλλά εσχάτως άρπαζε από τα μαλλιά τις (λίγες) ευκαιρίες που του έδινε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Το μέλλον του ανήκει και μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ ποιοτική λύση για τους Μπλάνκος.

Αξία (βάσει Transfermarkt): 13,5 εκατομμύρια ευρώ

 

Τελευταία Νέα