Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-0: Βασίλισσα ξανά... (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-0: Βασίλισσα ξανά... (vid)

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης που για 2,5 χρόνια δεν είχε καν σκοράρει κόντρα στην Μπάρτσα στο «Μπερναμπέου», την καθάρισε 2-0, την έβαλε πλάτη και επέστρεψε στην κορυφή της La Liga.

Η μαγεία και το απρόβλεπτο του ποδοσφαίρου. Πόσο να πλήρωνε άραγε στο στοίχημα; Ποιο μπαλαδόρικα “διεστραμμένο” μυαλό να το σκάρωνε σαν σενάριο; Το ότι η Ρεάλ θα έπαιρνε αυτό το Clasico με γκολ των Βινίσιους και Μαριάνο; Αυτό όμως συνέβη. Και το άξιζε. Με τον φετινό σκληρό τρόπο του Ζιντάν, την πίστη στο πλάνο, έτσι ώστε να αντισταθμίζει τις μειωμένες επιθετικές αρετές. Ο Ζιζού κλείδωσε το ντέρμπι, ο Κουρτουά κράτησε όρθια την ομάδα στις στιγμές που το χρειαζόταν και οι απρόσμενοι ήρωες έστησαν το 2-0, για να την επαναφέρουν στην κορυφή της La Liga.

Οι Μερένγκες ήξεραν ότι δεν είχαν περιθώρια απώλειας. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που τους βάρυνε ότι δεν είχαν καν σκοράρει κόντρα στους Μπλαουγκράνα στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” από τον Αύγουστο του 2017 (Σούπερ Καπ). Και το ντέρμπι ξεκίνησε αρνητικά για εκείνους. Ο Γκριεζμάν όμως έχασε τρομερή ευκαιρία (21') και ο Κουρτουά νίκησε σε διαδοχικά τετ α τετ τους Αρτούρ (34'), Μέσι (38'). Μέχρι την ανάπαυλα η Ρεάλ δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά.

Το έκανε στο 56', αλλά ο Τερ Στέγκεν με την επέμβαση του ματς είπε όχι στο curler του Ισκο, ενώ στο 61' ο Πικέ έσωσε στη γραμμή. Στο 70' ο Μπρέιθγουεϊτ νικήθηκε με τη σειρά του από τον Κουρτουά και στην εξέλιξη της φάσης οι Μαδριλένοι βρήκαν δίχτυα. Ο Βινίσιους που μέχρι εκείνη τη στιγμή χάλαγε μόνος του ό,τι καλό έφτιαχνε, πλάσαρε διαγώνια, η μπάλα άλλαξε πορεία στην προβολή του Πικέ και ξεγέλασε τον Τερ Στέγκεν. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έγινε έτσι ο νεότερος σκόρερ σε Clasico στον 21ο αιώνα, ξεπερνώντας τον Μέσι.

Μέχρι το φινάλε η Μπάρτσα όχι μόνο δεν βρήκε αντίδραση, αλλά για κλείσιμο δέχτηκε ακόμα ένα γκολ. Ο Μαριάνο που είχε περάσει λίγα δευτερόλεπτα πριν στο ματς, στην πρώτη επαφή του, στην πρώτη συμμετοχή για φέτος στη La Liga, πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Τερ Στέγκεν και απογείωσε το βράδυ της Βασίλισσας, που για πρώτη φορά από το 1991 πήρε ντέρμπι που δεν είχε γκολ στο ημίχρονό του. Κάπως έτσι το αύριο ξημερώνει πιο αισιόδοξα στη Μαδρίτη, απ' ό,τι στην προβληματική Μπαρτσελόνα του 2020. Και όλα αυτά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην εξέδρα...

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (86' Λούκας Βάθκεθ), Κρόος, Ισκο (76' Μόντριτς), Βινίσιους, Μπενζεμά (90'+1' Μαριάνο)

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν - Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα - Βιδάλ (70' Μπρέιθγουεϊτ), Μπουσκέτς, Αρτούρ (81' Ράκιτιτς), Ντε Γιονγκ - Μέσι, Γκριεζμάν (81' Φατί).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα