Πού θα σταματήσει ο Χάαλαντ;

Αλέξανδρος Λοθάνο
Πού θα σταματήσει ο Χάαλαντ;

bet365

Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ διαλύει τα ρεκόρ στο σκοράρισμα και μελετάει τον εαυτό του για να συνεχίσει να βελτιώνεται. Ο Αλέξανδρος Λοθάνο μένει άλαλος με τα ρεκόρ του νορβηγικού φαινομένου από το Λιντς.

Οι καλοκαιρινές διακοπές των ποδοσφαιριστών ήταν απελπιστικά περιορισμένες φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των αλλαγών που αυτή επέφερε στο καλαντάρι των πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, σε αντίθεση με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους του, δεν χαλάστηκε καθόλου. Αφού, σαν μικρό παιδί, έκανε και τις βόλτες του στα κλαμπ, ξόδεψε τις ημέρες ξεκούρασης με αγροτικές εργασίες και, κυρίως, με περαιτέρω ενδυνάμωση της ήδη εντυπωσιακής σωματοδομής του.

Ο 20χρονος επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος την Κυριακή (11/10) πέτυχε το πρώτο χατ – τρικ του με την φανέλα της Εθνικής Νορβηγίας, πέρασε τον περισσότερο χρόνο του μπροστά σε μια τηλεόραση.

Ο λόγος; Είδε αναλυτικά τα 51 του γκολ την περυσινή περίοδο. Όχι για να... κοκορευτεί για τα επιτεύγματά του, όπως πιθανόν να έκαναν συνομήλικοί του, αλλά για να διαπιστώσει τι λάθη έκανε και πώς μπορεί να διορθώσει το παιχνίδι συνεργασίας με τους συμπαίκτες του και τα τελειώματα του (και όμως!), ώστε αυτά τα 51 γκολ να γίνουν φέτος 60, 70...

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, άλλωστε, όταν άρχισε η νέα σεζόν, ο ψηλόσωμος Νορβηγός επιθετικός από το Λιντς μετράει έντεκα γκολ σε οκτώ παιχνίδια (!), συνυπολογίζοντας τις υποχρεώσεις του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Και μη... καλύτερα δηλαδή!

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΥ Ο ΜΑΡΤΙΝ

Παρ' ότι η πορεία του στην εθνική ομάδα ξεκίνησε με μια μεγάλη απογοήτευση, τον αποκλεισμό από το Euro2020, ο Χάαλαντ δείχνει αποφασισμένος και, κυρίως, ικανός να επαναφέρει τους Βίκινγκ σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά από το 2000, την χρονιά δηλαδή που γεννήθηκε.

Σύμμαχός του σε αυτή την προσπάθεια, αναμφίβολα, ο έτερος υπέρ – ταλαντούχος Νορβηγός, ο οποίος του σέρβιρε δύο από τα τρία γκολ στο χατ – τρικ κόντρα στην Ρουμανία. Ο 21χρονος Μάρτιν Όντεγκααρντ, περί ου ο λόγος, αγωνίζεται ήδη στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Και, με αφορμή την παρακάτω φωτογραφία από τα αποδυτήρια του «Ούλεβαλ» στο Όσλο, οι φίλοι της Βασίλισσας ήδη ονειρεύονται το σκανδιναβικό δίδυμο να φορτώνει με δίχτυα τις αντίπαλες ομάδες, φορώντας την λευκή φανέλα της ομάδας τους.

My guy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erling Braut Haaland (@erling.haaland) στις

«Πρέπει να του αποδώσω λίγο τα εύσημα. Επιτέλους ήρθε στα... συγκαλά του και μου πάσαρε την μπάλα» είπε αστειευόμενος ο Χάαλαντ για τον φίλο και συμπαίκτη του, διακόπτοντας συνέντευξη του Όντεγκααρντ στο TV2, όπου ο τελευταίος έλεγε πως έπρεπε να μοιραστούν την μπάλα του αγώνα.

«Ναι, μπορώ να την κόψω στα δύο. Είναι ωραίο να παίζεις με τον Όντεγκααρντ. Θα γίνεται όλο και καλύτερο με το πέρασμα των χρόνων. Είμαστε ακόμα νέοι» ήταν η ατάκα – απειλή του Χάαλαντ για το τι ενδέχεται να ακολουθήσει από ένα δίδυμο γεμάτο ταλέντο και, κυρίως, διάθεση για να επαναφέρει τη Νορβηγία στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

ΡΕΚΟΡ, ΡΕΚΟΡ, ΡΕΚΟΡ...

Όπως δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, το χατ – τρικ του Χάαλαντ ήταν ιστορικό, αφού έγινε ο νεαρότερος που πετυχαίνει με την φανέλα της Νορβηγίας. Σε ηλικία είκοσι ετών και 83 ημερών, ξεπέρασε κατά 77 ημέρες τον Όλαβ Νίλσεν (20 ετών και 160 ημερών), ο οποίος είχε σκοράρει τρις κόντρα στην Μάλτα στις 3 Ιουλίου του... 1962, όταν δηλαδή ο πατέρας του Έρλινγκ, Αλφ Ίνγκε, δεν είχε καν γεννηθεί (θα το έκανε δέκα χρόνια αργότερα)!

Ο Χάαλαντ, ο οποίος πέτυχε στην έκτη του συμμετοχή κάτι που δεν κατάφεραν με τους Βίκινγκ επιθετικοί όπως ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (σε 67 συμμετοχές) ή ο Τζον Κάριου (σε 91), μετράει 51 γκολ στα τελευταία 48 παιχνίδια του (!), χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται σε αυτά τα εννέα (!) που σημείωσε σε έναν αγώνα με τη Νορβηγία Κ20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Το επίθετο «Χάαλαντ» έχει γίνει συνώνυμο των ρεκόρ, αφού την περασμένη σεζόν σκόραρε 10+ γκολ σε τρεις διοργανώσεις (Bundesliga σε Αυστρία – Γερμανία και στο Champions League), είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπορούσια Ντόρτμουντ που σκόραρε στο ντεμπούτο του σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League, έχει περισσότερα γκολ από Λιονέλ Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο στην ηλικία του και, βεβαίως, δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει εδώ.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτός ή ο Κιλιάν Μπαπέ θα σπάσουν το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής όλων των εποχών (τα 222 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Παρί Σεν Ζερμέν το 2017 στη Μπαρτσελόνα για τον Νεϊμάρ), αλλά ο ίδιος κλείνει τα αυτιά του, χαμογελάει πονηρά και, απλά, δουλεύει.

Αυτό, άλλωστε, έκανε από μικρό παιδί, όταν και έμαθε να σπάει ρεκόρ. Το 2006, άλλωστε, σε ηλικία πέντε ετών, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ σε άλμα εις μήκος εν στάση για παιδί της ηλικίας του: 1,63 μέτρα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα