Nations League Play offs: Σερβικό EURO-χουνέρι στον Χάαλαντ! (vids)

Gazzetta team
Nations League Play offs: Σερβικό EURO-χουνέρι στον Χάαλαντ! (vids)

bet365

Μεγάλη πρόκριση της Σερβίας με νίκη μέσα στο Όσλο στην παράταση (2-1 τη Νορβηγία) – Στους τελικούς των Play offs του Nations League μέσω των πέναλτι προκρίθηκαν Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία και Σλοβακία – Ιστορική ευκαιρία για τις πρωτάρες Γεωργία και Βόρεια Μακεδονία.

Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ θα πρέπει να περιμένει για να ζήσει την πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Νορβηγίας, αφού το Euro2020 (που θα διεξαχθεί το... 2021) θα το δει από την... τηλεόραση, εξαιτίας της απίθανης Σερβίας του Σεργκέι Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς.

Ο μέσος της Λάτσιο σκόραρε δις μπαίνοντας ως αλλαγή και η ομάδα του (άλλοτε προπονητή της ΑΕΚ) Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς πέτυχε μεγάλη νίκη στην παράταση μέσα στο Όσλο (2-1), παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό των Play Offs της Λίγκας C του Nations League.

Η Σερβία, η οποία έχει να προκριθεί σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από το 2000, όταν και είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, θα διεκδικήσει το εισιτήριο ως γηπεδούχος, υποδεχόμενη στο Βελιγράδι την Σκωτία, η οποία λύγισε το Ισραήλ στα πέναλτι (5-3) και έχει να παίξει σε Euro από το 1996.

Στη Λίγκα Α, μια εκ των Ισλανδίας ή Ουγγαρίας θα κάνει ριπίτ σε σχέση με το Euro2016. Οι... ψαράδες λύγισαν την Ρουμανία (2-1) με δύο γκολ του Γκίλφι Σίγκουρντσον, ενώ οι Ούγγροι... κατάπιαν την Βουλγαρία μέσα στην Σόφια (3-1) και θα υποδεχθούν την Ισλανδία στην Βουδαπέστη.

Στη Λίγκα Β, η Βόρεια Ιρλανδία έκανε το «μπαμ» μέσα στο Σαράγεβο και, στην πρώτη διαδικασία πέναλτι της ιστορίας της (!), απέκλεισε την Βοσνία Ερζεγοβίνη με 4-3, μετά από το ισόπαλο 1-1 στα 120 λεπτά.

Στον τελικό για μια θέση στο Euro, οι Βορειοϊρλανδοί θα υποδεχθούν στο Μπέλφαστ την Σλοβακία, η οποία με την σειρά της λύγισε από την άσπρη βούλα την Ιρλανδία με 4-2 στη Μπρατισλάβα, αποτρέποντας τον ιρλανδικό «εμφύλιο».

Στη Λίγκα D, τέλος, δεδομένα θα γραφτεί ιστορία, αφού μια πρωτάρα θα δώσει το παρών στην τελική φάση. Είτε η Γεωργία, η οποία λύγισε τη Λευκορωσία (1-0) με πέναλτι – γκολ, είτε η Βόρεια Μακεδονία, η οποία έκαμψε με μεγάλη δυσκολία την αντίσταση του μαχητικού Κοσόβου (2-1). Οι δύο πρωτάρες θα τεθούν αντιμέτωπες σε «τελικό ζωής» στην Τιφλίδα.

Θυμίζουμε ότι στην τελική φάση του Euro2020 το οποίο, κορονοϊού επιτρέποντος, θα διεξαχθεί από 11 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου του 2021 σε δώδεκα διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις, έχουν ήδη προκριθεί οι εξής είκοσι ομάδες: Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ολλανδία, Ουαλία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.

Δείτε ΕΔΩ το Live των αγώνων

Ο δρόμος προς το Euro2020

Nations League: Ημιτελικοί – Play Offs

Λίγκα Α

Ισλανδία – Ρουμανία 2-1

(16', 35' Γκίλφι Σίγκουρντσον – 63' πέν. Μαξίμ)

Βουλγαρία – Ουγγαρία 1-3

(89' Γιόμοφ - 17' Όρμπαν, 47' Κάλμαρ, 75' Νίκολιτς)

Λίγκα Β

Βοσνία – Ερζεγοβίνη – Βόρεια Ιρλανδία 1-1 (3-4 πέν.)

(14' Κρούνιτς – 53' ΜακΓκιν)

Σλοβακία – Ιρλανδία 0-0 (4-2 πέν.)

Λίγκα C

Σκωτία – Ισραήλ 0-0 (5-3 πέν.)

Νορβηγία – Σερβία 1-2 (παράταση)

(88' Νόρμαν – 81', 102' Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς)

Λίγκα D

Γεωργία – Λευκορωσία 1-0

(7' πέν. Οκριασβίλι)

Βόρεια Μακεδονία – Κόσοβο 2-1

(16' αυτ. Κολόλι, 33' Βελκόσκι – 29' Χαντεργιονάι)

Τελικοί

Λίγκα Α

Ουγγαρία – Ισλανδία (12/11) / Βουδαπέστη

Λίγκα Β

Βόρεια Ιρλανδία – Σλοβακία (12/11) / Μπέλφαστ

Λίγκα C

Σερβία – Σκωτία (12/11) / Βελιγράδι

Λίγκα D

Γεωργία – Βόρεια Μακεδονία (12/11) / Τιφλίδα

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα