Ομοσπονδία Πάλης: Τι υποστηρίζει για Πιλίδη

Newsroom
Ομοσπονδία Πάλης: Τι υποστηρίζει για Πιλίδη

bet365

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με αφορμή τη μεσογειακή ομάδα απαντά στον Γιώργο Πιλίδη.

Με αφορμή την ανάρτηση του Γιώργου Πιλίδη για αποκλεισμό του ίδιου και του Γιώργου Κουγιουμτσίδη από τους Μεσογειακούς Αγώνες, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛΟΠ) περνά στην αντεπίθεση.

Με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει τις αντικειμενικές δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν για να κληθεί ο Κουγιουμτσίδης και στη συνέχεια απαντά στον Γιώργο Πιλίδη για όλα τα θέματα που προέκυψαν τους προηγούμενους μήνες, και σύμφωνα με την ΕΛΟΠ «με τις πράξεις του έχει θέσει εαυτόν εκτός εθνικής ομάδας».

Αφορά τη συμμετοχή του στο Survivor, για την απροθυμία του να επικοινωνήσει με τους παράγοντες τη ΕΛΟΠ. Παράλληλα η ομοσπονδία επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Gazzetta αναφορικά με την οικονομική βοήθεια που έχει λάβει ο αθλητής.
Τέλος, για τα γεγονότα στο Κιλκίς η ΕΛΟΠ αποφάσισε να στείλει στη δικαιοσύνη το οπτικοακουστικό υλικό που έχει στα χέρια της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης για την αποστολή στους Μεσογειακούς Αγώνες έχει να δηλώσει τα εξής.

Μετά από την ανάρτηση του Γιώργου Πιλίδη για αποκλεισμό του ίδιου και του Γιώργου Κουγιουμτσίδη από τους Μεσογειακούς Αγώνες δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση ότι η ΕΛΟΠ «κυνηγάει» τους δύο αθλητές της.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Η κατηγορία του Γιώργου Κουγιουμτσίδη (79κ.) δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων και ο ίδιος δεν επιθυμούσε να αγωνιστεί, όπως άλλωστε γνωστοποιήθηκε στην ΕΛΟΠ εγγράφως από τον σύλλογό του, καθώς έκρινε ότι δεν μπορεί να αναπροσαρμόσει το σωματικό του βάρος και να αγωνιστεί στην κατηγορία των 86κ. και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού.

Στην περίπτωση του Γιώργου Πιλίδη:

Ο Γιώργος Πιλίδης με τις πράξεις του έχει θέσει εαυτόν εκτός εθνικής ομάδας.

Συμμετείχε στο Survivor χωρίς να ενημερώσει κανέναν στην ομοσπονδία, η οποία μάλιστα προς έκπληξη όλων το έμαθε από το τρέιλερ της τηλεόρασης!

Μετά το Survivor κλήθηκε να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23, όπου αρνήθηκε επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας του, το οποίο απέκτησε κατά τη διάρκεια του τηλεπαιχνιδιού. Και φυσικά δεν συμμετείχε ούτε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών.

Ολο αυτό το διάστημα παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες να επικοινωνήσουν οι ιθύνοντες μαζί του, δεν έχει απαντήσει σε καμία κλήση… Η μόνη του απάντηση προς την ΕΛΟΠ ήταν ένα μέιλ ότι θέλει να αγωνιστεί στη διοργάνωση, χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς αν γυμνάζεται, αν είναι καλά στην υγεία του και φυσικά να έχει εικόνα ο ομοσπονδιακός προπονητής και γιατρός.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαγόταν στο Κιλκίς αποτελούσε κριτήριο για τη συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες. Ο Πιλίδης όχι απλά πρωτοστάτησε σε ό,τι συνέβη, αλλά ούτε καν ζυγίστηκε, (η μη ζύγιση είναι μη συμμετοχή)…


Ενας αθλητής εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις. Η ύψιστη υποχρέωση είναι να υπηρετει τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού, να είναι παράδειγμα προς τα νέα παιδιά. Απειλές προς συναθλητές, χυδαίες εκφράσεις και άλλες τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.

Οι λόγοι που δεν πάει ο Πιλίδης στους Μεσογειακούς Αγώνες είναι αυτοί και κανείς δεν ξύπνησε μία μέρα και είπε να κάνουν πόλεμο στον αθλητή. Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό να ακούγεται ότι η Ομοσπονδία θέλει το κακό του Πιλίδη.

Η ΕΛΟΠ από την αρχή της καριέρας του, τον στήριξε με όλες της τις δυνάμεις. Η ομοσπονδία αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει στον Πιλίδη περίπου 150.000€, ποσά που αναλογούν σε , συμπληρώματα διατροφής, γιατρούς-φυσιοθεραπευτές αποστολές στο εξωτερικό για προετοιμασίες και αγώνες.

Παράλληλα έχει λάβει περίπου 40.000€ μετρητά (οικονομικές επιβραβεύσεις και οδοιπορικών). Κι όλα αυτά ενώ ο αθλητής δεν έχει διακριθεί στην ηλικιακή κατηγορία των Ανδρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτεία γι αυτές της ηλικιακές κατηγορίες δεν επιβραβεύει τους αθλητές, εν αντιθέσει με την ΕΛΟΠ που ήθελε να δώσει κίνητρα και να στηρίξει τα νέα παιδιά όπως ο Πιλίδης.

Η ΕΛΟΠ δεν διαπραγματεύεται θέματα ηθικής και γι αυτό πήρε αυτή την απόφαση. Το οπτικοακουστικό υλικό που έφτασε στην ομοσπονδία πραγματικά προκαλεί σοκ και θα αποσταλεί άμεσα στη δικαιοσύνη… Παράλληλα αμέσως μετά τη δικογραφία θα αποσταλεί στον υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα, την ΕΟΕ, την ΕΦΙΠΙΔ, την ΕΠΑΘΛΑ .


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

Τελευταία Νέα