Πιλίδης: Τι ισχύει από όσα είπε κατά της ομοσπονδίας πάλης

Πιλίδης: Τι ισχύει από όσα είπε κατά της ομοσπονδίας πάλης

bet365

Ο Γιώργος Πιλίδης επιτέθηκε στην ομοσπονδία της πάλης που προς το παρόν κρατά χαμηλούς τόνους.

Πολλά θέματα άνοιξε ο Γιώργος Πιλίδης με την ομοσπονδία της πάλης.

Ο νεαρός πρωταθλητής μετά την συνέντευξη που έδωσε στο zougla.gr σχετικά με την σχέση του με την ομοσπονδία, αναφέρθηκε τόσο στον πρώην Ολυμπιονίκη Κώστα Θάνο, λέγοντας πως αυτός «τρέχει» την ΕΛΟΠ, αλλά και ότι η ομοσπονδία του χρωστάει χρήματα.

Ο Πιλίδης μάλιστα είπε πως «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αφήσω την πάλη».

Ωστόσο ανέφερε και ορισμένα ζητήματα τα οποία χρήζουν ανάλυσης καθώς σε αρκετά θέματα έχει δίκιο και σε άλλα άδικο.

Τι είπε ο Πιλίδης και τα γεγονότα

Ο Πιλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη πως αναγκάστηκε να πάει να αγωνιστεί σε ΜΜΑ αγώνες για οικονομικούς λόγους. Προ πενταετίας περίπου είχε παραχωρήσει συνέντευξη ωστόσο που έλεγε πως το ΜΜΑ είναι κάτι που τον ενδιαφέρει και το παρακολουθεί πάντα και του άρεσε. Ηταν στις επιλογές του και έχει πει και σε άλλες συνεντεύξεις ότι θέλει να ασχοληθεί ξανά στο μέλλον.

Ενα δεύτερο σημείο είναι το οικονομικό κομμάτι. Ανέφερε πως η ομοσπονδία του έδωσε όλο αυτό το διάστημα που κάνει πρωταθλητισμό περίπου 26.000 ευρώ. Για έναν αθλητή που ακόμη δεν είναι καν στην κατηγορία των ανδρών, το ποσό αυτό δείχνει φυσιολογικό. Παίρνει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον παλαιστή από την ομοσπονδία.

Αν προσθέσει όμως κανείς τις παροχές που του προσφέρει (όπως προβλέπεται να κάνει) η ομοσπονδία, την τελευταία πενταετία το ποσό ξεπερνά τις 150.000 (προετοιμασίες, διεθνείς αγώνες, βοηθήματα, διατροφή, μασάζ κτλ) σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta. Τα χρηματικά έπαθλα που δίνει για τα μετάλλιά του από κατηγορίες παίδων, εφήβων και νέων είναι μεγαλύτερα ακόμη και από αυτά που παίρνουν οι αθλητές του στίβου σε μεγάλες διοργανώσεις. Η πάλη είναι από τις λίγες που πριμοδοτεί από το μπάτζετ της τις επιτυχίες των αθλητών της. Και μιλάμε για ομοσπονδία που παίρνει μόλις 650.000 τον χρόνο προϋπολογισμό.

Μιας και ο λόγος για χρήματα, ο Πιλίδης ανέφερε πως του οφείλονται 10.000 ευρώ από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό ισχύει, με την διαφορά ότι τα χρήματα θα τα πάρει εντός του 2022, όταν πάρουν την έγκριση. Η Πρεβολαράκη τα πήρε πέρυσι γιατί είχε προκριθεί έναν χρόνο πριν, το 2020.

Τι συμβαίνει με το θέμα του προπονητή του

Οσον αφορά τον προπονητή του, Χαράλαμπο Χαφουσίδη, ανέφερε πως η ομοσπονδία δεν του επέτρεπε να ταξιδεύει μαζί του σε αγώνες και φυσικά ούτε στο Τόκιο. Ο Χαφουσίδης θα απορούσε κανείς πως γίνεται να μην είναι στα εθνικά κλιμάκια όταν προπονεί τον κορυφαίο Ελληνα παλαιστή. Πρώτον, σε μεγάλες διοργανώσεις πάει ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος είναι ο Αμιράν Καρντάνοφ στην πάλη (ο οποίος είναι αυτός που τον έχει αναδείξει κιόλας). Με την παγκόσμια ομοσπονδία να αναγκάζει τις αντίστοιχες εθνικές να πληρώνουν από την τσέπη τους διαμονές και ταξίδια μετά από έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στις αποστολές (άνω των 4), λογικό είναι κατά την ΕΛΟΠ να δίνεται προτεραιότητα στο να πάνε οι αθλητές με τον ομοσπονδιακό προπονητή.

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί πως ο Χαφουσίδης θα ήταν στα κλιμάκια της εθνικής, όμως έχουν υπάρξει δύο σοβαρά παραπτώματα από τον ίδιο. Το ένα αφορά την συμπεριφορά του καθώς στο παρελθόν έγινε καταγγελία από την διοίκηση του Αγίου Κοσμά σε βάρος του (υπάρχει στα γραφεία της ομοσπονδίας) και το άλλο, που είναι και πιο σοβαρό, έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως (σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες) για ποινική υπόθεση εκτός αθλητισμού. Η ομοσπονδία του είχε ζητήσει ποινικό μητρώο για να τον εντάξει στα κλιμάκια, αλλά σύμφωνα με πηγές, ο Χαφουσίδης δεν το έχει στείλει.

Τέλος, όσον αφορά τον Κώστα Θάνο και τις καταγγελίες του ότι αυτός ουσιαστικά διαπραγματεύεται με τους αθλητές, ισχύει πως ο πρώην ολυμπιονίκης συνεργάζεται με την ομοσπονδία και έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο. Στην ΕΛΟΠ τον εμπιστεύονται (υπήρξε πρόεδρος της ομοσπονδίας στο παρελθόν) και χειρίζεται ορισμένα πράγματα, αλλά τον τελικό λόγο τον έχει το Δ.Σ., αλλά και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Στέργιος Λεωνάκης, που επί του παρόντος δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει δυσαρέσκεια για την συμπεριφορά του Πιλίδη (και πέρυσι υπήρχαν αντίστοιχα προβλήματα και είχε κληθεί να απολογηθεί για την συμπεριφορά του, όμως δεν άφησαν να διαρρεύσει το γεγονός για να προστατέψουν τον αθλητή) και θα απαντήσουν σε ορισμένα από τα ζητήματα που έθεσε ο σπουδαίος αυτός αθλητής στην συνέντευξη που παραχώρησε. Το σίγουρο είναι πως θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους καθώς πρόκειται για τον κορυφαίο Ελληνα παλαιστή αυτή τη στιγμή που θα είναι μεγάλη απώλεια για το άθλημα (αλλά και τον ίδιο) να αφήσει την πάλη για ένα άλλο επαγγελματικό μαχητικό άθλημα.

 

Τελευταία Νέα