Ο Ολυμπιακός «έκλεψε» από Γιουγκ και Ζόλνοκ τον Ράντοβιτς

Ο Ολυμπιακός «έκλεψε» από Γιουγκ και Ζόλνοκ τον Ράντοβιτς

bet365

Πως ο Ολυμπιακός πήρε τον Τζούρο Ράντοβιτς και τι "βλέπει" στον διεθνή αριστερόχειρα της εθνικής Μαυροβουνίου. Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση των μεταγραφών.

Από τα χέρια της Γιουγκ και της Ζόλνοκ πήρε ο Ολυμπιακός τον Τζούρο Ράντοβιτς.

Η ομάδα του Πειραιά ήθελε διακαώς τον 22χρονο περιφερειακό της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου και έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να τον αποκτήσει.

Ο 22χρονος αριστερόχειρας είχε ρήτρα αποδέσμευσης από την Γιαντράν Χέρτζεκ Νόβι και οι Μαυροβούνιοι εκτός από τον Ολυμπιακό είχε μιλήσει και με την Γιουγκ αλλά και την Ζόλνοκ.

Ο παίκτης ήθελε διακαώς να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό ο οποίος "χτίζει" ομάδα για να κατακτήσει ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ τα επόμενα χρόνια, η ομάδα του Πειραιά πλήρωσε την ρήτρα, ικανοποίησε και οικονομικά τον νεαρό και για τα επόμενα τρία χρόνια είναι δικός του.

Ο Τζούρο Ράντοβιτς στις συζητήσεις τους με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού έδειξε πόσο θέλει να φορέσει το ερυθρόλευκο σκουφάκι.

Γιατί όμως Ράντοβιτς;

Είναι μόλις 22 ετών, έχει παίξει σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό (Γιαντράν Χέρτζεκ Νόβι) και έχει συμμετάσχει και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παίζει στις θέσεις 1-2 στην περιφέρεια και είναι βασικός στην εθνική Μαυροβουνίου που θα την δούμε το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο. Ήταν βασικός το 2020 στο Ευρωπαϊκό όταν το Μαυροβούνιο πήρε το χάλκινο μετάλλιο κερδίζοντας μάλιστα την Κροατία στον μικρό τελικό.

Στο προ ολυμπιακό του 2021 στο Ρότερνταμ δεν είχε παίξει αφού είχε κάνει επέμβαση στο χέρι μετά από τραυματισμό που είχε στην ευρωπαϊκή φάση του World League. Πρόσφατα κατέκτησε το πρωτάθλημα Μαυροβουνίου.

Είναι ένας από τους καλύτερους αριστερόχειρες της Ευρώπης και λόγω νεαρής ηλικίας έχει τα φόντα τα επόμενα χρόνια να γίνει ακόμη και ο καλύτερος. Δεν έχει την εμπειρία του Φιλίποβιτς ή του Γιόκοβιτς αλλά έχει τα φόντα να κάνει σπουδαία καριέρα.

Στον Ολυμπιακό επενδύουν και στο "αύριο" και επιλέγουν παίκτες που θέλουν να παίξουν και να προσφέρουν στην ομάδα. Είναι πολύ καλός σουτέρ και εξαιρετικά γρήγορος.

Στην τελική ευθεία

Οι μεταγραφικές υποθέσεις για τον Ολυμπιακό έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία.

Η ομάδα του Πειραιά συζητάει και είναι σε πολύ καλό δρόμο για να ολοκληρώσει με τους Φίλιπ Φιλίποβιτς, Μάρκο Μπίγιατς, Άντρε Μπούσλιε (ήταν μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2018), Γιάννη Φουντούλη, Χριστόδουλο Κολόμβο.

Ο Φιλίποβιτς διεκδικεί αυτές τις ημέρες μετά το Euro Cup και το πρωτάθλημα Ουγγαρίας με την Ζόλνοκ και είναι κοντά στο να πει το ναι στον Ολυμπιακό, ενώ η Προ Ρέκο έχει βάλει στο στόχαστρο της τον Ντελ Λούνγκο της Μπρέσια, και ο βασικός της τερματοφύλακας Μάρκο Μπίγιατς, οδεύει προς τον Πειραιά.

Όσο αφορά τις αποχωρήσεις από τον Ολυμπιακό όπως όλα δείχνουν θα φύγουν οι Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Σκουμπάκης, οι οποίοι δέχτηκαν προτάσεις ανανέωσης αλλά έχουν δείξει πως θέλουν να παίξουν στο εξωτερικό.

Σχεδόν σίγουρη θεωρείτε η ανανέωση με τους Ντίνο Γενηδουνιά και Κώστα Μουρίκη.

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού είναι ο 18χρονος Νίκος Γκίλλας της Χίου που είναι κατά πολλούς το νέο "αστέρι" του ελληνικού πόλο. Στον Ολυμπιακό κάνουν κινήσεις αλλά αυτό που έχει προτεραιότητα αυτή την περίοδο είναι η επίτευξη των στόχων.

Το πρωτάθλημα κατακτήθηκε για 9η συνεχή χρονιά και πλέον στόχος είναι το Κύπελλο και η συμμετοχή στο Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το θέμα των ξένων

Στο μεταξύ, αρκετές από τις ομάδες της Α1 η οποία τη νέα χρονιά θα έχει 16 μέλη επιθυμούν τη νέα χρονιά οι ξένοι που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σ' ένα αγώνα της Α1 να αυξηθούν από 2 σε 3.

Το θέμα βέβαια είναι τι θα πει και η ΚΟΕ. Η αύξηση των ομάδων σημαίνει ότι στο νέο πρωτάθλημα θα δούμε περισσότερους από 240 παίκτες! Έτσι δεν υπάρχει θέμα για αλλοίωση του ελληνικού στοιχείου στην Α1 αφού εάν επιτραπούν οι 3 ξένοι στις ομάδες θα μπορούν να παίξουν περισσότεροι από 200 Έλληνες.

Πέρσι υπήρχε κίνηση από κάποιες ομάδες για αύξηση ξένων αλλά η προηγούμενη διοίκηση της ΚΟΕ δεν το επέτρεψε. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η νέα διοίκηση και με ποιο σκεπτικό.

Στα Κύπελλα Ευρώπης οι ομάδες μπορεί να χρησιμοποιήσουν όσους ξένους επιθυμούν.

Όσο αφορά το νέο πρωτάθλημα μένει να μάθουμε και το σύστημα διεξαγωγής του αφού για πρώτη φορά θα έχουμε 16 ομάδες κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και υπερβολή (λόγω εκλογών). Σαφώς και οι ομάδες που θα παίξουν θα είναι 2-3 ταχυτήτων αλλά θα πρέπει να ακολουθηθεί ένα σύστημα που θα κρατάει "ζωντανό" το ενδιαφέρον των ομάδων και του κόσμου.

Επιπλέον εάν ακολουθηθεί το ισχύον σύστημα (όλοι με όλους) ομάδες όπως είναι η Χίος, τα Χανιά και ο ΠΑΟΚ με τον Βόλο θα "γονατίσουν" οικονομικά αφού θα δουν τα ταξίδια τους μόνο στην κανονική περίοδο να φτάνουν τα 15 την ώρα που οι ομάδες της Αθήνας θα έχουν μόνο 4 ή 5.

Θυμίζουμε ότι πριν από 2 χρόνια όταν οι ομάδες ήταν 12 οι ομάδες της επαρχίας είχαν 11 ταξίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλεισε στον Ολυμπιακό ο Ράντοβιτς

Ντίνος Γενηδουνιάς: Ο ... Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού στο πόλο

Θοδωρής Βλάχος: Ο 20ος τίτλος για τον "αρχιτέκτονα" του Ολυμπιακού

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα