Ντίνος Γενηδουνιάς: Ο ... Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού στο πόλο

Ντίνος Γενηδουνιάς: Ο ... Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού στο πόλο

bet365

Ο διεθνής πολίστας του Ολυμπιακού Ντίνος Γενηδουνιάς με 27 γκολ στα πλέι οφ οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μας μιλάει με θαυμασμό για τον Ελ Αραμπί.

Τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών πόλο πραγματοποίησε ο Ντίνος Γενηδουνιάς.

Ο 28χρονος περιφερειακός του Ολυμπιακού πέτυχε 16 γκολ στους τελικούς ενώ στα πλέι οφ συνολικά πέτυχε 27!

Σε 6 παιχνίδια με Απόλλωνα και Βουλιαγμένη σκόραρε μέσο όρο 4,5 γκολ και ήταν φυσικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής των πλέι οφ. Οι σπουδαίοι παίκτες "καθαρίζουν" τα παιχνίδια που "καίνε" και δεν περιορίζονται να βάζουν το όνομα τους στη λίστα των σκόρερ σε αγώνες με διαφορές 10+ γκολ.

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς, ο οποίος ως νεαρός "σάρωσε" τους τίτλους ως παίκτης της Ακαδημίας του Παλαιού Φαλήρου, εν συνεχεία έπαιξε στις ΗΠΑ με τους USC Trojans κερδίζοντας 3 σερί πρωταθλήματα NCAA, και επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό όπου μετράει 6 χρόνια με 6 πρωταθλήματα.

Ο περιφερειακός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού θυμίζει τον επιθετικό της ποδοσφαιρικής ομάδας Γιουσέφ Ελ Αραμπί αφού "καθαρίζει" τα ντέρμπι και είναι "φονιάς" και στην Ευρώπη.

«Είναι φονιάς ο Ελ Αραμπί»

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς παρακολουθεί κάθε εβδομάδα την πορεία του Μαροκινού στράικερ και είναι ενθουσιασμένος: «Είναι φανταστικός παίκτης. Είμαστε τυχεροί που είναι στον Ολυμπιακό. Είναι φονιάς».

Τι σχέση έχει όμως το ποδόσφαιρο και το πόλο; «Εντάξει, είναι διαφορετικά αθλήματα, αλλά είναι ομαδικά και έχουν τέρματα και γκολ. Ο Ελ Αραμπί έχει το ένστικτο του σκόρερ. Αυτό θα το καταλάβεις έστω και εάν τον παρακολουθήσεις για λίγο.

Προσπαθώ και εγώ να κάνω την δουλειά μου και να πετυχαίνω όσο περισσότερα γκολ για την ομάδα», σημειώνει και μιλάει για το γκολ του Ελ Αραμπί που του έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη: «Είναι πολλά τα γκολ σε κρίσιμα παιχνίδια αλλά εκείνο μέσα στην έδρα της Άρσεναλ θα το θυμόμαστε μια ζωή. Είναι σπουδαίος».

Ο έμπειρος περιφερειακός μας αποκαλύπτει και την μεγάλη... καψούρα του διαχρονικά στον Ολυμπιακό: «Ο Ζιοβάνι. Μ' αυτόν μεγαλώσαμε. Μάγος. Βέβαια πάντα ο Ολυμπιακός είχε τεράστιους παίκτες στο ποδόσφαιρο και θα ξεχάσω πολλούς εάν αρχίσω να μιλάω για αυτούς».


Τα 27 γκολ του Κώστα Γενηδουνιά στα πλέι οφ:
Ημιτελικοί
Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 12-11 (7 γκολ)
Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 10-15 (4 γκολ)
Τελικοί
Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 6-11 (4 γκολ)
Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 11-9 (5 γκολ)
Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-8 (3 γκολ)
Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 12-9 (4 γκολ)

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα