Χ. Αφρουδάκης στο gazzetta.gr: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη για τίτλο»

Χ. Αφρουδάκης στο gazzetta.gr: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη για τίτλο»

bet365

Ο Χρήστος Αφρουδάκης, ο αρχηγός του ΝΟΒ, μίλησε στο gazzetta.gr για την πρόκριση στους "4" του Euro Cup, για τον μεγάλο στόχο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και για την Χριστίνα Τσουκαλά.

Σε δυο μήνες θα κλείσει τα 37 του αλλά συνεχίζει να κερδίζει και να εμπνέει τους νέους αθλητές.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης, ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που ανέδειξε το ελληνικό πόλο, ως αρχηγός οδήγησε την Βουλιαγμένη στους "4" του Euro Cup.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης των 6 ευρωπαϊκών τροπαίων απέκλεισε την Μλάντοστ, μια ομάδα με τεράστια ιστορία, και πλέον απέναντι στην Όρβοσι (Ουγγαρία) θα διεκδικήσει στις 3&10 Απριλίου την επιστροφή της σε τελικό Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από το 2004.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε στο gazzetta.gr για την πρόκριση επί της Μλάντοστ, την Όρβοσι που έρχεται, το μεγάλο του όνειρο που έχει από παιδί, την εθνική ομάδα αλλά και την σύντροφο του Χριστίνα Τσουκαλά η οποία είναι και εκείνη στους "4" της Ευρώπης αλλά με τον Ολυμπιακό!

«Το 1997 ονειρεύτηκα να πάρω και εγώ ευρωπαϊκό»

Έχεις κατακτήσει τόσους τίτλους, τόσα μετάλλια αλλά ευρωπαϊκό τίτλο με ελληνική ομάδα δεν έχει κερδίσει. Με την Ποζίλιπο κατέκτησες το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά με τις ελληνικές ομάδες δεν πήρες κάτι. Ονειρεύεσαι να κλείσεις την καριέρα σου μ' ένα ευρωπαϊκό τίτλο;
«Αυτό που ονειρεύομαι είναι να πάρω ένα ευρωπαϊκό με την Βουλιαγμένη. Είναι παιδικό μου όνειρο δεν το κρύβω. Έφτασα κοντά στα 37 και έχω ακόμη ένα παιδικό όνειρο. Θυμάμαι ήμουν σχετικά μικρός το 1997 όταν η Βουλιαγμένη έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και ονειρεύτηκα να το κάνω και εγώ. Οφείλω πολλά στη Βουλιαγμένη και θεωρώ ότι έχω δώσει πολλά στον όμιλο».

Μπορεί να κάνεις φέτος πραγματικότητα το όνειρο σου;
«Ναι γιατί όχι. Ξέρεις τι είπα στα παιδιά πριν από τα δυο παιχνίδια με την Μλάντοστ; Τους είπα λοιπόν ότι πριν πέσει στο νερό καμία ομάδα δεν κερδίζει. Μπορείς να παίζεις με την καλύτερη στον κόσμο, με μια ιστορική ομάδα, αλλά έχεις ένα παιχνίδι μπροστά σου. Τους είπα να παίξουν χωρίς άγχος αλλά με πίστη και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το καλύτερο. Έχω μάθει να κερδίζω και να χάνω μέσα στο νερό. Αυτό εάν μπορεί τώρα που είναι μικροί να το επεξεργαστούν και να το δουλέψουν θα είναι κερδισμένοι».

«Πίστευα από το πρώτο παιχνίδι στην πρόκριση»

Η Μλάντοστ ως κλήρωση δεν ήταν και η καλύτερη για την Βουλιαγμένη. Που θεωρείς κρίθηκε η πρόκριση;
«Στην Κροατία θεωρώ ότι μπορούσαμε να έχουμε πάρει θετικό αποτέλεσμα. Παίξαμε καλά, έγιναν και λάθη λόγω απειρίας. Πολλά παιδιά στην ομάδα δεν έχουν παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια. Πίστεψα ότι μπορούμε να περάσουμε. Έπρεπε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Το κάναμε. Στο 2ο παιχνίδι φτάσαμε στο 10-7 σε ένα πολύ καλό σημείο αλλά μας πίεσε η Μλάντοστ που έχει 4-5 έμπειρους και δυνατούς παίκτες. Στα πέναλτι θες τύχη και ψυχολογία».

«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη για τίτλο»

Επόμενη αντίπαλος η Όρβοσι από την Ουγγαρία; Είναι όνειρο ο τελικός;
«Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Πρέπει να δούμε τα παιχνίδια ξεχωριστά. Η Όρβοσι είναι μια καλή και έμπειρη ομάδα από μια σπουδαία σχολή. Παίξαμε αυτή τη σεζόν και είχαμε χάσει στην Ουγγαρία. Θεωρώ ότι σε διπλά παιχνίδια οι πιθανότητες είναι 50-50. Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε άγχος αλλά πρέπει να πιστεύουμε σ' εμάς. Βέβαια και θέλουμε να πάμε στον τελικό αλλά δεν θα είναι εύκολο».


Πόσο σας έχει επηρεάσει ο covid-19 και η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού;
«Σιγουρα είναι σημαντικό μια ομάδα να έχει αγωνιστικό ρυθμό. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι λόγω της συμμετοχής μας στην Ευρώπη εμείς δεν σταματήσαμε να κάνουμε προπονήσεις. Αυτό είναι σημαντικό. Παραμείναμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Δουλέψαμε σκληρά στις προπονήσεις για να φτάσουμε ψηλά. Δεν είμαι από αυτούς που θα κλαίω επειδή δεν είχαμε αγώνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να τον αποδεχτούμε και να εκμεταλλετούμε κάθε ευκαιρία».
Το ελληνικό πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι. Στόχος είναι οι τίτλοι στην Ελλάδα για τη Βουλιαγμένη;
«Εναι πολύ θετικό αυτό που επαναρχίζει το πρωτάθλημα και εύχομαι να ολοκληρωθεί. Λόγω των συνθηκών οι ομάδες δεν είναι 100% έτοιμες και δεν θα φτάσουν στο 100%. Όποια ομάδα είναι πιο έτοιμη θα έχει ένα μικρό πλεονέκτημα για τους τίτλους. Υπάρχουν 3-4 ποιοτικές ομάδες και φυσικά μέσα σ' αυτές είναι η Βουλιαγμένη».

«Έχει ποιότητα η εθνική ομάδα, κολυμβητήριο δεν έχει»

Η εθνική που υπηρέτησες για 2 δεκαετίες είναι και πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Που μπορεί να φτάσει στο Τόκιο;
«Είναι πολύ σπουδαίο που ήρθε η πρόκριση. Τα προ ολυμπιακό είναι πάντα δύσκολα για όλες τις ομάδες. Τώρα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα πρέπει να προετοιμαστεί χωρίς άγχος για το καλύτερο. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα και έχουμε και τη νέα γενιά που έχει εξίσου ποιοτικούς παίκτες. Το Τόκιο είναι κοντά με το Παρίσι. Πρέπει να δουλευτεί σωστά η νέα φουρνιά που έχει κερδίσει τόσα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις».
Πολλοί μιλούν για μετάλλιο της Ελλάδος στο Τόκιο. Έχει τα φόντα πιστεύεις ν' ανέβει στο βάθρο;
«Μακάρι να μας δώσει μια τόσο μεγάλη χαρά. Για μένα είναι σημαντική η συμμετοχή και από εκεί και πέρα θα βάζει στόχους. Το μετάλλιο δεν είναι απλησίαστο αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν έχουμε πάρει και πολλά μετάλλια ως εθνική ομάδα. Υπάρχει ποιότητα αλλά πρέπει να δουλεύουμε επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να διδαχτούμε από τα λάθη μας. Πρόσφατα έβλεπα το παινχίδι με την Ιταλία στο Ρίο όπου αποκλειστήκαμε από την τετράδα. Κάναμε λάθη.

Τα πιο μεγάλα παιδιά πρέπει να δουν αυτά τα λάθη και να είναι έτοιμα να μην τα επαναλάβουν. Επαναλαμβάνω πρέπει να επενδύσουμε στη νέα γενιά. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε συνένωση δυο γενιών και πρέπει να δουλέψουν σωστά. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για τους παίκτες. Ζητάμε προκρίσεις και μετάλλια και δεν έχουμε ένα κολυμβητήριο».

«Θα μου λείπουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Μετά από το 2004 θα είναι η πρώτη φορά που θα δεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως θεατής (έχει 4 συμμετοχές). Πιστεύεις θα σου λείψει αυτή η αίσθηση, αυτή η μυρωδιά, η αύρα;
«Κανένας δεν μπορεί να το αποφύγει αυτό. Ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα έλεγα όχι να παίξω υπό κάποιες συνθήκες. Αποφάσισα πριν από 5 χρόνια να αποχωρήσω και όσο περνούν τα καλοκαίρια χωρίς να είμαι στις προετοιμασίες αποδεχόμουν την ιδέα. Σίγουρα θα μου λείψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».


Στο σπίτι πάντως και εσύ και η Χριστίνα (σ.σ Τσουκαλά, η σύντροφος του που παίζει στον Ολυμπιακό) πρώτη φορά την ίδια χρονιά είστε με τις ομάδες σας στους "4" της Ευρώπης. Ίσως και να έρθουν και 2 ευρωπαϊκές κούπες στο σπίτι.
«Η Χριστίνα είναι ένας πολύ ήσυχος και ήρεμος άνθρωπος. Δεν υπάρχουν και πολλά ζευγάρια στον αθλητισμό που να υπηρετούν στο ίδιο σπορ. Σπάνια στο σπίτι συζητάμε για πόλο. Καμιά φορά ζητάω την άποψη της για μια φάση για να ακούσω την σκέψη της».

 

Τελευταία Νέα