Βλάχος στο gazzetta.gr: «Όνειρο το μετάλλιο στο Τόκιο»

Αντώνης Πατσούρας
Βλάχος στο gazzetta.gr: «Όνειρο το μετάλλιο στο Τόκιο»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος μιλάει στο gazzetta.gr για το προ ολυμπιακό της Ολλανδίας αλλά και για τον μεγάλο στόχο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Θοδωρής Βλάχος είναι ο προπονητής που οδήγησε για φορά στη σειρά την εθνική ομάδα πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 2016 η Ελλάδα προκρίθηκε ως 3η από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και το 2021 ως 2η από το προ ολυμπιακό του Ρότερνταμ.

Ο έμπειρος ομοσπονδιακός προπονητής που τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες την Ελλάδα αλλά και τον σύλλογο του, τον Ολυμπιακό, μιλάει στο gazzetta.gr για το Ρότερνταμ, το Τόκιο και το μεγάλο όνειρο!

«Υπήρχε σιγουριά για την πρόκριση»

Τέλος καλό όλα καλά για την ομάδα. Έπαψες ποτέ να πιστεύεις στην διάρκεια των αγώνων ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος;
«Φυσικά και όχι. Πίστευα στα παιδιά. Είχαμε κάνει καλές εμφανίσεις στο World League και περίμενα να παίξουμε καλά και στο Ρότερνταμ. Ήταν δύσκολο που είχαμε παιχνίδι κάθε ημέρα αλλά ξέραμε πως όλα θα παιχτούν στον προημιτελικό και στον ημιτελικό. Σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν το φαβορί και αυτό μας έκανε να είμαστε κάπως χαλαροί κατά διαστήματα».
Περίμενες μια τόσο καλή εμφάνιση με τη Ρωσία;
«Ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίσουμε. Με τη Γαλλία δυσκολευτήκαμε αλλά ήμουν σίγουρος για την Ρωσία. Ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα και εμείς την κερδίσαμε πιο εύκολα από όλους. Είδαμε νίκησε την Κροατία στον όμιλο και έχασε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς στα πέναλτι από την Κροατία. Αυτό δείχνει την δυναμική της και δίνει τεράστια βαρύτητα στη νίκη μας».

«Το πιο δύσκολο τουρνουά στα χρόνια της εθνικής»

Ήταν και για σένα το πρώτο σου προ ολυμπιακό. Είναι τελικά τόσο ζόρικο αυτό το τουρνουά;
«Είναι το πιο δύσκολο τουρνουά που έχω συμμετάσχει με την εθνική ομάδα. Είχα περιγραφές από παλιούς αθλητές που το είχαν ζήσει αλλά εάν δεν το ζήσεις δεν καταλαβαίνεις. Είναι τρομερή η πίεση. Μια τετραετία μπορεί να χαθεί σ' ένα δευτερόλεπτο. Είναι παιχνίδια δίχως αύριο και είναι αγχωτικά για όλες τις ομάδες. Είδαμε τι εκπλήξεις έγιναν εδώ και οι Κροάτες λίγο έλειψε να μείνουν εκτός».
Πως εξηγείς ότι η Ελλάδα είναι μόνιμα παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
«Είναι σπουδαίο αυτό. Είμαστε στις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Έχουμε φτιάξει μια δική μας σχολή θα έλεγα. Παίζουμε έξυπνα, έχουμε καλούς παίκτες και είμαστε ομάδα. Έχουμε έμπειρους παίκτες και δυνατή νέα γενιά. Νομίζω ότι η κάθε ομάδα παίρνει έμπνευση από την προηγούμενη και η παράδοση συνεχίζεται».

«Στόχος ο προημιτελικός, όνειρο το μετάλλιο»

Τι χαρακτηριστικά έχει το παιχνίδι της ομάδας;
«Παίζουμε γρήγορο πόλο. Έχουμε καλούς φουνταριστούς. Αυτό είναι το δικό μας στυλ και το αναγνωρίζουν οι αντίπαλοι μας».
Πόσο δύσκολο είναι η ομάδα να έχει αλλάξει 7/13 παίκτες σε σχέση με το Ρίο 2016 και να μην έχει επηρεαστεί η υπόθεση πρόκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες;
«Με σκληρή δουλειά όλα μπορεί να γίνουν. Βάλαμε το κεφάλι κάτω και δουλέψαμε. Έχουμε παίκτες παγκόσμιας κλάσης αλλά και νέα παιδιά που έχουν αρχίσει και πρωταγωνιστούν. Αυτή είναι η δουλειά μας και ως προπονητές. Να βελτιώνουμε το παιχνίδι και να έχουμε συνέχεια. Η ομάδα έχει μέλλον».
Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο λείπει από την εθνική ανδρών. Τι ελπίδες υπάρχουν να έρθει στο Τόκιο;
«Η κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι τρομερά δύσκολο τουρνουά. Είδαμε και την κλήρωση. Θέλω να είμαστε καλά, να έχουμε την υγεία μας και θα πάμε να το παλέψουμε. Πρώτος στόχος πάντα είναι τα προημιτελικά. Στη συνέχεια θέλουμε ένα καλό πλασάρισμα στα χιαστί για να εισέλθουμε στα ημιτελικά και σε τροχιά μεταλλίου. Είναι δύσκολο αλλά είναι το μεγάλο μας όνειρο. Δεν φοβόμαστε».

«Αθέμιτος ανταγωνισμός οι μεταγραφές στις εθνικές»

Πολλές εθνικές ομάδες που πρωταγωνιστούν σε μεγάλες διοργανώσεις κάνουν "μεταγραφές" παίκτες από άλλες χώρες. Η Ελλάδα θα μπορούσε να μπει σε αυτή τη διαδικασία; Πως την κρίνεις;
«Θεωρώ ότι είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν βγάζει η χώρα σου έναν παίκτη αλλά τον κάνεις μεταγραφή για να δυναμώσεις. Είναι μεταγραφές που μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία. Ο κορυφαίος παίκτης της Ρωσίας σήμερα θα πάρει μεταγραφή στην Κροατία σ' ένα χρόνο. Δεν έχει περάσει από το μυαλό μας. Δεν ξέρω και τι επιτρέπει η νομοθεσία μας. Στο εξωτερικό μένει ο παίκτης ένα χρόνο εκτός και μετά παίζει σε μια άλλη εθνική ομάδα. Πιστεύουμε στους Έλληνες παίκτες και είμαστε περήφανοι».

«Μεγαλύτερες επιτυχίες εάν είχαμε εγκαταστάσεις»

Η Ελλάδα δεν έχει εγκαταστάσεις για τον υγρό στίβο πως διαχρονικά έχει τόσο μεγάλες επιτυχίες στο πόλο;
«Αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερες τις επιτυχίες. Εάν είχαμε εγκαταστάσεις σίγουρα θα είχαμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Προσπαθούμε να δουλέψουμε με τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε εξελιχτεί στην ομάδα στο κομμάτι της τεχνολογίας και έχουμε δυνατό τιμ και ιατρικό επιτελείο που μας βοηθάει πάρα πολύ».
Που αφιερώνεις αυτή την σπουδαία πρόκριση;
«Στην οικογένεια μου πάνω απ' όλα. Μετά σε όλους τους φίλους που όλο αυτό το διάστημα που ήμασταν στο Ρότερνταμ έστελναν ένα μήνυμα συμπαράστασης. Με στήριζαν μ' ένα «μπράβο», ένα «προχωράμε». Το θέλεις όταν είσαι τόσες ημέρες τόσο πιεσμένος. Είναι λίγοι και καλοί φίλοι που χαίρονται με τις επιτυχίες μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνικό Πόλο: Εθνικό σπορ ή εθνικός «ζητιάνος»;

Οι 13 «μάγκες» που έστειλαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

 

Τελευταία Νέα