Το «χρυσό» καρέ της ντάμας της ελληνικής υδατοσφαίρισης!

Το «χρυσό» καρέ της ντάμας της ελληνικής υδατοσφαίρισης!

bet365

Τέσσερα κορίτσια που τα κατέκτησαν όλα. Μελιδώνη, Λαρά, Ρουμπέση και Λιόση έχουν γράψει χρυσή ιστορία.

Η υδατοσφαίριση είναι μαζί με την καλαθοσφαίριση τα αθλήματα που έχουν χαρίσει στην Ελλάδα τις μεγαλύτερες διακρίσεις τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων όσο και συλλόγων.

Η υδατοσφαίριση ή πόλο όπως έχει επικρατήσει έχει δώσει στην Ελλάδα και το μοναδικό της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες όσο αφορά τα ομαδικά σπορ. Είναι το ασημένιο που κέρδισε η εθνική γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η εθνική γυναικών είναι επίσης η μοναδική στην χώρα με χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα κορίτσια εκτός από αυτά τα δυο μετάλλια έχουν κατακτήσει άλλα τρία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μετάλλια σε World League.

Σε επίπεδο συλλόγων υπάρχουν τέσσερα κλαμπ, η Βουλιαγμένη, η Γλυφάδα, ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός που έχει κατακτήσει τίτλο ή τίτλους στην Ευρώπη.

Ιστορία έγραψαν δεκάδες πολίστριες σ' αυτά τα χρυσά χρόνια που ξεκίνησαν το 2004 και κράτησαν έως το 2018 όπου η εθνική ομάδα κατακτά το τελευταίο μετάλλιο της σε μεγάλη διοργάνωση (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα).

Μέσα στη μεγάλη αυτή λίστα υπάρχουν και τέσσερα κορίτσια που έχουν κρεμάσει στο στήθος τους μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Είναι η Άντι Μελιδώνη, η Αντιγόνη Ρουμπέση, η Κική Λιόση και η Γιούλη Λαρά και αξίζει να τις γνωρίσουμε καλύτερα...

Γιούλη Λαρά

Γιούλη Λαρά

Κική Λιόση

Κική Λιόση

Αντιγόνη Ρουμπέση

Αντιγόνη Ρουμπέση

Άντι Μελιδώνη

Άντι Μελιδώνη

Ξεκίνησε να παίζει πόλο στη Βουλιαγμένη, και παρά τις προτάσεις που είχε ν' αλλάξει ομάδα, έμεινε πιστή για πάντα στο κλαμπ. Έπαιζε στην θέση της φουνταριστού.

Το 2004 είναι η δεύτερη φουνταριστός της εθνικής ομάδας, δίδυμο με την Βούλα Κοζομπόλη, και κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η Ελλάδα ηττήθηκε στον τελικό από την Ιταλία αλλά έγραψε ιστορία. Η Γιούλη θα είναι ένα χρόνο μετά μέλος της εθνικής που θα κατακτήσει το χρυσό στο World League του 2005.

Το 2010 και το 2012 θ' ανέβει στο 2ο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ το 2011 θα στεφτεί Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Σανγκάη αφού η Ελλάδα κέρδισε την οικοδέσποινα Κίνα στον τελικό.

Εκτός από την εθνική ως μέλος της Βουλιαγμένης κατέκτησε μεταξύ άλλων δυο Τσάμπιονς Λιγκ (2009, 2010) αλλά και το Λεν Τρόφι (2003). Φυσικά και 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Μετά από την ολοκλήρωση της καριέρας της ασχολήθηκε με την μόδα.

Από κολυμβήτρια στον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου ως παίκτρια υδατοσφαίρισης. Η Κική Λιόση είναι η πιο ... γρήγορη αθλήτρια που έχει περάσει από τις πισίνες.

Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και το χρυσό στο World League το 2005.

Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων θα πετύχει 5 γκολ απέναντι στην Ιταλία ενώ θα σκοράρει και μια φορά και στον "χρυσό" τελικό του Παγκοσμίου του 2011.

Με τα χρόνια έγινε αρχηγός. Συνέχισε με 2 ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό (2010, 2012) και ήταν η αρχηγός της εθνικής που κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας.

Έπαιξε στον Ολυμπιακό, στη Γλυφάδα και μετά στη Βουλιαγμένη με την οποία και κατέκτησε και 2 Τσάμπιονς Λιγκ (+2 Σούπερ Καπ Ευρώπης). Μετά από την ολοκλήρωση της καριέρας της ασχολήθηκε με το τρίαθλο αλλά και με την προπονητική.

Μια ζωή στη Βουλιαγμένη η Αντιγόνη Ρουμπέση. Δυο ομάδες αγάπησε στη ζωή της. Την Βουλιαγμένη και την εθνική Ελλάδος φυσικά.

Με το αντιπροσπωπευτικό μας συγκρότημα μέτρησε 356 συμμετοχές και 561 γκολ!

Είναι η πιο μικρή ηλικιακά από τις τέσσερις "ντάμες" αλλά από μικρή έμαθε να κατακτά τίτλους και μετάλλια! Στην καριέρα της έπαιξε σε 5 τελικούς με την εθνική γυναικών και κατέκτησε 2 χρυσά και 3 ασημένια μετάλλια.

Χρυσό στο Κίρισι (2005, World League) και στη Σανγκάη (2011, Παγκόσμιο πρωτάθλημα) και ασημένιο το 2004 στην Αθήνα (Ολυμπιακοί Αγώνες), το 2010 στο Ζάγκρεμπ (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και το 2012 στο Αϊτχόφεν (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα).

Στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Κίνας σταμάτησε στα 3 γκολ και ήταν πρώτη σκόρερ (μαζί με την Ασημάκη).

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση ήταν το 1997 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών της Πράγας! Με τη Βουλιαγμένη κατέκτησε τα πάντα!

Δυο Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Λεν Τρόφι, δυο Σούπερ Καπ Ευρώπης είναι μόνο αυτά που πήρε στην Ευρώπη!.

Σήμερα είναι προπονήτρια στη Βουλιαγμένη (Ακαδημία) και συνεργάτης του Τεό Λοράντο στην εθνική γυναικών.

Η πιο παλιά της παρέας. Μέλος και αυτή της Βουλιαγμένης και αρχηγός της για μια ζωή!

Με τον σύλλογο της έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης δυο φορές (2009,2010), κέρδισε και ένα Κύπελλο Ευρώπης (2003) αλλά και 2 Σούπερ Καπ.

Η Άντι Μελιδώνη που σήμερα κάνει καριέρα προπονήτριας (υποδομές) και είναι παντρεμένη με τον παλαίμαχο πολίστα Γιάννη Κατρουζανάκη (προπονητής Απόλλων Σμύρνης) συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1997 και στη διοργάνωση κατέκτησε 2 ασημένια μετάλλια το 2010 και το 2012.

Το 2004 ήταν ένα από τα δεκατρία κορίτσια που επέλεξε ο Κούλης Ιωσηφίδης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Το 2011 στη Σανγκάη ήρθε και το χρυσό.

Ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον κόσμο! Κορυφαία αμυντικός που είχε έφεση και στο σκοράρισμα. Με τη Βουλιαγμένη θα πετύχει γκολ και στους δυο νικηφόρους τελικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ.