Κλωναρίδου στο Gazzetta: «Σκέφτηκα να σταματήσω όμως τώρα στο μυαλό μου είναι το μετάλλιο στο Παρίσι»

Αντώνης Πατσούρας
Κλωναρίδου στο Gazzetta: «Σκέφτηκα να σταματήσω όμως τώρα στο μυαλό μου είναι το μετάλλιο στο Παρίσι»

bet365

Η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας Ραφαηλίνα Κλωναρίδου μιλάει στο Gazzetta για το σοκ αποκλεισμού από το "Τόκιο 2020", για τη νέα mixed κατηγορία των 470 αλλά και για το μετάλλιο που θέλει να κατακτήσει στο Παρίσι.

Η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και ο Βασίλης Παπουτσόγλου είναι οι πρώτοι πρωταθλητές Ελλάδος στα 470 mixed, μια κατηγορία που δημιουργήθηκε μετά από την "κατάργηση" των 470 με ανδρικά και με γυναικεία πληρώματα.

Η Θεσσαλονικιά και ο Πειραιώτης κέρδισαν την «30η Athens International Sailing Week» που ήταν παράλληλα και πανελλήνιο πρωτάθλημα και έγραψαν ιστορία.

Τόσο ο Βασίλης όσο και η Ραφαηλίνα δεν κατάφεραν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να είναι στο "Παρίσι 2024" και να παλέψουν για μετάλλιο!

Η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου μίλησε στο Gazzetta για το νέο ξεκίνημα, για τις ιδιαιτερότητες της νέας κατηγορίας, για το σοκ του αποκλεισμού από το Τόκιο και φυσικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

κλωναριδου

«Έχει φέρει πιο κοντά τα δυο φύλα η αλλαγή»

Η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου για έξι χρόνια ήταν μαζί στα 470 γυναικών με την Μαρία Μπόζη αλλά η απόφαση της ISAF να "καταργήσει" τα 470 σε άνδρες και γυναίκες και να φτιάξει μια μικτή κατηγορία με τα δυο φύλα την οδήγησε στην απόφαση να συνεργαστεί με τον Βασίλη Παπουτσόγλου.

Οι δυο πρωταθλητές προπονούνται μαζί τους τελευταίους μήνες και αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην "30η Athens International Sailing Week" όπου και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

«Η αλλαγή στην κλάση μας έχει φέρει ανανέωση και πιο κοντά τα δυο φύλα», υποστηρίζει αρχικά η Ραφαηλίνα και συνεχίζει: «Η αλήθεια είναι, ότι είναι πολύ διαφορετικό να συνεργαστείς με έναν άνδρα.

Είναι ο τρόπος σκέψης, η δύναμη. Σίγουρα μαθαίνει αυτός από εμένα και εγώ από εκείνον. Είναι αρχή ακόμη. Ψάχνουμε τα πατήματα μας. Είναι καθαρά θέμα συντονισμού. Με την Μαρία ήμασταν μαζί 6 χρόνια και είχαμε τέλειο συγχρονισμό. Τώρα θέλει δουλειά και αγώνες».

κλωναριδου

«Είμαστε και οι δυο πολύ πεισματάρηδες»

Μέσα στο 2022 η κλάση έχει και Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η Ραφαηλίνα μας λέει: «Στόχος είναι να πάμε σ' όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες.

Ο covid-19 μας έφερε πίσω. Πρέπει μέσα από τους αγώνες να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και το άθλημα μας είναι πολύ δαπανηρό. Χρειζόμαστε στήριξη για να κυνηγήσουμε το όνειρο μας».

Η νεαρή πρωταθλήτρια από την Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τα πρώτα κοινά της βήματα στο νερό με την Βασίλη με τον οποίο έχουν κοινά στοιχεία.

Ποια είναι αυτά; «Είμαστε και οι δυο πολύ πεισματάρηδες. Είμαστε χρόνια συναθλητές και έχουμε εμπειρία. Δουλεύουμε πολύ για έρθουμε πιο κοντά. Μας φέρνει κοντά ο στόχος μας», μας εξηγεί η Ραφαηλίνα.

Ο ανταγωνισμός θα είναι "σκληρός" και υπάρχουν πολλά mixed πληρώματα που θα παλέψουν για το ένα εισιτήριο της Ελλάδος για το Παρίσι.

κλωναριδου

«Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα»

Η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και η Μαρία Μπόζη είχαν εξασφαλίσει πρώτες για τη χώρα την πρόκριση στα 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά στο... νήμα και στον τελευταίο αγώνα η Αιμιλία Τσουλφά και η Αριάδνη Σπανάκη "σφράγισαν" το εισιτήριο!

Οι δυο πρωταθλήτριες από την Θεσσαλονίκη που είχαν μια φανταστική πενταετία έως το 2021 έπαθαν σοκ μετά από τον αποκλεισμό τους και σκέφτηκαν ακόμη και να μην συνεχίσουν στο άθλημα.

«Ήταν μεγάλο σοκ», μας λέει η Ραφαηλίνα και συνεχίζει: «Ήμασταν και οι δυο σε φάση να σταματήσουμε. Στάθηκαν δίπλα μας οι οικογένειες μας, οι φίλοι μας και δεν το τολμήσαμε. Σκεφτήκαμε ότι έχουμε δυνατότητες. Μας πήρε όλο το καλοκαίρι και με πολύ σκέψη το αποφασίσαμε. Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα. Πήραμε ένα μάθημα από την ζωή».

κλωναριδου

«Στόχος το μετάλλιο στο Παρίσι»

Η Ραφαηλίνα και η Μαρία "χώρισαν" λόγω της αλλαγής στην κατηγορία. Η Ραφαηλίνα "τρέχει" με τον Παπουτσόγλου και η Μαρία με τον Μπριλάκη.

Η Κλωναρίδου δηλώνει αποφασισμένη για το δυναμικό come back: «Όλα στο κόκκινο για τα επόμενα τρία χρόνια. Στόχος δεν είναι απλά να πάμε στο Παρίσι αλλά να πάρουμε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Προπονητής τους είναι ο έμπειρος και παλιός πρωταθλήτής Θανάσης Παχούμας και τα δυο παιδιά προπονούνται κυρίως στην Αθήνα αφού ο καιρός δυσκολεύει τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη.

Η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου δεν δυσκολεύτηκε όπως να τελειώσει το Παιδαγωγικό στη Θεσσαλονίκη και θα ήθελε μετά από χρόνια ν' ασχοληθεί με το αντικείμενο που σπούδασε. Τις αρέσει να μαθαίνει νέα πράγματα και το καλοκαίρι παρακολούθησε κάποια σεμινάρια προπονητικής αλλά και personal training.

«Μου αρέσει να μαθαίνω νέα πράγματα. Να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου. Η γνώση είναι δύναμη», καταλήγει η Ραφαηλίνα.

κλωναριδου

@Photo credits: Nikos Alevromytis, Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
 

Τελευταία Νέα