Μαραντόνα: Τα δέκα... ευαγγέλια του Ντιέγκο!

Νίκος Αθανασίου
Μαραντόνα: Τα δέκα... ευαγγέλια του Ντιέγκο!

bet365

Επαναστάτης, διαφορετικός, κυνικός, δεν μασούσε ποτέ τα λόγια του! Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο θεός του ποδοσφαίρου δεν είναι πια εδώ και το gazzetta.gr ξεχωρίζει δέκα από τις καλύτερες φράσεις του που έμειναν στην ιστορία!

1. Αμετανόητος οπαδός της Μπόκα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα φόρεσε την φανέλα των Heinezes για τρία χρόνια, ωστόσο, αξέχαστες να μείνουν οι στιγμές παράνοιας και τρέλας που χάρισε ως οπαδός στις κερκίδες του Μπομπονέρα. Τα ντέρμπι με την Ρίβερ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου και ο Ντιεγκίτο είχε δηλώσει:

᾽᾽Το να νικάς την Ρίβερ είναι σαν να σε ξυπνάει η μαμά σου το πρωί με ένα φιλί. Ένα ντέρμπι της Μπόκα με την Ρίβερ είναι σαν να κοιμάσαι με την Τζούλια Ρόμπερτς᾽᾽.

2. Στα χρόνια που πέρασε στην Κούβα για να μπορέσει να βρει τον εαυτό του και να ξεφύγει από τους δαίμονες του, είχε πει, περιγράφοντας τα συναισθήματα του: ᾽᾽Νιώθω πιο μόνος και από το Κουνγκ Φου᾽᾽!

3. Λατρεύτηκε σαν θεός. Τι έλεγε, όμως, ο ίδιος όταν τον αποκαλούσαν έτσι; ᾽Όταν μου λένε πως είμαι ο θεός, τους λέω πως κάνουν λάθος. Εγώ είμαι απλά ένας ποδοσφαιριστής. Ο Θεός είναι ο Θεός και εγώ είμαι ο Ντιέγκο᾽

4. Η φράση ίσως να εξηγεί τα πάντα. Για τον βίο του. ᾽᾽Το μόνο που ήθελα ήταν να ζήσω την ζωή μου όπως θέλω εγώ. Ποτέ δεν ήθελα να είμαι το παράδειγμα᾽᾽.

5. Ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής του. Η μητέρα του. ᾽Όταν όλοι ήταν απέναντι μου, η Τότα λειτούργησε σαν ασπίδα για να με προστατεύσει᾽᾽.

6. Η κόντρα του με τον Πελέ μπροστά στο ερώτημα για το ποιος ήταν το GOAT, κράτησε πάρα πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή για να δείξει την μεγάλη τους διαφορά, είχε πει: ᾽Αν αυτός είναι ο Μπετόβεν εγώ είμαι ο Ρον Γουντ, ο Κιθ Ρίτσαρντς και ο Μπόνο του ποδοσφαίρου. Όλοι αυτοί μαζί. Γιατί εγώ ήμουν το πάθος του ποδοσφαίρου᾽᾽!

7. Η σχέση του με αντίπαλα δίχτυα; Ερωτική. ᾽᾽Το να μπαίνεις στην περιοχή και να μην μπορείς να σουτάρεις είναι σαν να χορεύεις με την αδελφή σου᾽᾽.

8. Στην ιστορία έχει μείνει και η ατάκα του για το Βατικανό. ᾽᾽Μόλις μπήκα στο Βατικανό και είδα όλο αυτό το χρυσάφι, έγινα αμέσως μια μπάλα από φωτιά᾽᾽!

9. Η πιο διάσημη φράση δεν θα μπορούσε να λείπει από το top10. Γκολ με το χέρι στον προημιτελικό με την Αγγλία στο μουντιάλ του Μεξικό. Όταν ρωτήθηκε πως σκόραρε, είπε το... αυτονόητο για εκείνον: ᾽᾽Πως έβαλα αυτό το γκολ; Το χέρι του θεού το έβαλε᾽᾽!

10. Το 1996 έκανε την πιο κυνική δήλωση της ζωής του. ᾽Ἠμουν, είμαι και θα είμαι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά᾽᾽. Για να ακολουθήσει το 1999, ακόμη μία: ᾽᾽Οι νόμιμες κόρες μου είναι η Ντάλμα και η Τζιανίνα. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι παιδιά των χρημάτων ή των λαθών᾽᾽.

Extra: Ο τρόπος που πέρυσι περιέγραψε τον εαυτό του: ᾽᾽Το να είσαι ο Μαραντόνα είναι όμορφο. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που σκόραρε κόντρα στους Άγγλους που σκότωσαν τα παιδιά μας στα Φόκλαντς. Σήμερα ο κόσμος με γνωρίζει αλλά είμαι ένας περισσότερο από νορμάλ τύπος. Αν πεθάνω και γεννηθώ ξανά, θα ήθελα να είμαι πάλι ποδοσφαιριστής. Και θα ήθελα να είμαι πάλι ο Μαραντόνα. Έδωσα χαρά στον κόσμο και αυτό για εμένα είναι αρκετό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Τελευταία Νέα