ΑΕΛ: Τι μπορεί να δώσει ο Ντουρμισάι

Gazzetta team
ΑΕΛ: Τι μπορεί να δώσει ο Ντουρμισάι

bet365

Ο 24χρονος φορ βρίσκεται καθ' οδόν για τη Λάρισα και με την παρουσία του μπορεί να προσφέρει πολλά στους «βυσσινί»
Τα τυπικά απομένουν για να γίνει ο Φιόριν Ντουρμισάι κάτοικος Λάρισας. Από την πρώτη στιγμή η περίπτωση του 24χρονου φορ «έπαιζε» δυνατά για την ΑΕΛ, το θέμα του προχωρούσε και ήταν ζήτημα ωρών/ημερών για να ολοκληρωθεί.
Ο νεαρός στράικερ είναι ένα από τα πιο hot ονόματα του καλοκαιριού και εύλογα αποτελούσε για τους «βυσσινί» το Νο1 στόχο τους για τη γραμμή κρούσης. Ας πάμε όμως να προσεγγίσουμε το τι μπορεί να τους προσφέρει...

«Εχει» το γκολ

«Εχει» το γκολ

Σκοράρει ενάντια στους «μεγάλους»

Σκοράρει ενάντια στους «μεγάλους»

Διαθέτει «χαρακτήρα»

Διαθέτει «χαρακτήρα»

Δεν είναι μόνο φορ «κουτιού»

Δεν είναι μόνο φορ «κουτιού»

Καλός στο ψηλό παιχνίδι

Καλός στο ψηλό παιχνίδι

Είναι διεθνής, έχει κίνητρο

Είναι διεθνής, έχει κίνητρο

Επί χάρτου την περασμένη σεζόν έμεινε «άσφαιρος», καθώς δεν σκόραρε με Μπέβερεν και Αρη. ΟΜΩΣ στο Βέλγιο χρειάζονταν χρόνο για να προσαρμοστεί και πήρε λίγες ευκαιρίες, ενώ στους «κίτρινους» συνέβησαν πολλά και αγωνίστηκε ελάχιστα. Μετά τον Γενάρη που επέστρεψε στην Ελλάδα τον είδαμε μόλις σε έξι αγώνες και εκ των οποίων μόνο μία βασικός. Που να βρει ρυθμό;

Ο νεαρός μετρά συνολικά 58 εμφανίσεις στην SL και 10 γκολ, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως μόνο σε 44 ήταν εντεκαδάτος. Στις δύο του χρονιές στη Νέα Σμύρνη που λογίζονταν για βασικός είχε 48/10, ενώ ο Μιχάλης Γρηγορίου ήταν εκείνος που τον καθιέρωσε στην Πλατεία και τον ξέρει καλά. Οι αριθμοί στην μπάλα δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Ως συνέχεια του παραπάνω... κρατάμε το εξής. Ηδη στην καριέρα του έχει σκοράρει εναντίον όλων του Big 4 και συνολικά σε 23 εμφανίσεις του (μόλις οι 14 βασικός) απέναντι σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα 6 φορές. Αυτό... λέει πολλά.
Πρόκειται για ένα παίκτη μόλις 24 ετών, άρα αρκετά μικρός. Ομως μέχρι στιγμής έχει δείξει πως διαθέτει «χαρακτήρα» και ξέρει από πίεση. Στα 20 του ήταν βασικός στη Λαμία της Β' Εθνικής που πήρε την άνοδο, στα 21 και 22 του στον Πανιώνιο της Ευρώπης και των δύο σερί παρουσιών στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έχει παίξει στον Αρη, ενώ πέρασε και από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Μόνο ως... παιδί δεν λογίζεται.
Η κλασική του θέση είναι στο «9». Καθαρόαιμος στράικερ, του «κουτιού» δηλαδή. Επειδή όμως διαθέτει πολύ καλά πόδια, μπορεί να απειλήσει και έξω από τα αντίπαλα καρέ. Αρκετές φορές τα δοκιμάζει με καλό ποσοστό επιτυχίας και χάι λάιτ της καριέρας του είναι ίσως το γκολ που σημείωσε στην Τούμπα τον Απρίλιο του 2018, με μία «βολίδα» αρκετά έξω από την περιοχή των γηπεδούχων.
Ελέω σωματοδομής (1.87) αλλά και δύναμης, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Αυτό αποκτά διπλή ανάγνωση. Την κλασική για έναν φορ πως μπορεί να απειλήσει από αέρος, αλλά και αυτή που για όλους μας, πλην των προπονητών, περνά στο ντούκου. Βοηθά πάρα πολύ σε θέση άμυνας στις αντίπαλες στατικές μπάλες.
Και κάτι απλό μεν, αλλά εξίσου σημαντικό. Απαντες έχουν να λένε για τον χαρακτήρα του (πολύ σημαντικό για τα αποδυτήρια), ενώ την ίδια στιγμή αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που πριν από περίπου ένα χρόνο χρίστηκε διεθνής και προέρχεται από μία «δύσκολη», σε πολλά επίπεδα, σεζόν. Αρα ο συνδυασμός των παραπάνω συνθέτουν ένα «κοκτέιλ» δεδομένης αξίας και μεγάλου κινήτρου από έναν ποδοσφαιριστή που «διψά» να κάνει δυναμικό come back.