ΑΕΛ: Οι 5 υποψήφιοι να κάνουν το «ανάποδο» με τον Κρίστινσον δρομολόγιο

Gazzetta team
ΑΕΛ: Οι 5 υποψήφιοι να κάνουν το «ανάποδο» με τον Κρίστινσον δρομολόγιο

bet365

Οι «βυσσινί» ενδέχεται να πάρουν παίκτες από τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της μετακίνησης του Ισλανδού και ας δούμε ορισμένες περιπτώσεις που ενδέχεται να μας απασχολήσουν

Λιμάνι έπιασε σήμερα (7/7) ο Ογκμουντουρ Κρίστινσον, καθώς η ΑΕΛ ανακοίνωσε την παραχώρηση του Ισλανδού γκολκίπερ στον Ολυμπιακό. Ετσι μετά από δύο «γεμάτες» και καλές σεζόν στους «βυσσινί» θα συνεχίσει στον Πειραιά, ενώ η ομάδα της Λάρισας θα βάλει στο ταμείο της ένα ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή όμως έκανε γνωστό και ότι θα «θα έχει και την απόλυτη προτεραιότητα είτε και με ελευθέρας είτε με μακροχρόνιο δανεισμό για την απόκτηση 2 ποδοσφαιριστών από την ΠΑΕ Ολυμπιακός», άρα είναι πιθανό ορισμένοι να κάνουν το αντίθετο με τον 31χρονο κίπερ δρομολόγιο. Ας δούμε εκείνους που «παίζουν» αρκετά.

ΙΓΚΟΡ

ΙΓΚΟΡ

ΜΠΡΟΥΝΟ

ΜΠΡΟΥΝΟ

ΦΙΟΡΙ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ

ΦΙΟΡΙ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΗ

ΔΗΜΗΤΗΣ ΜΑΝΟΣ

ΔΗΜΗΤΗΣ ΜΑΝΟΣ
Ο Βραζιλιάνος μπακ είναι φέτος ως δανεικός στην Κροατία και την Οσιγιεκ, όπου και κάνει πολύ καλή σεζόν. Συνολικά έχει παίξει σε 24 ματς και μετρά 1 γκολ και 2 ασίστ. Οι «βυσσινί» θέλουν παίκτη στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα (ο Μπέρτος ναι μεν ανανέωσε, όμως ο Καρανίκας βρίσκεται στην έξοδο, ο Νίλι προορίζεται κυρίως για τον άξονα) και ο 24χρονος προβάλει ως μία πολύ καλή περίπτωση. Το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό εκπνέει το καλοκαίρι του 2022.
Στην ΑΕΛ είναι δεδομένη η απόκτηση ενός ακραίου και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός προβάλει ως μία πολύ καλή λύση. Φέτος δεν έχει παίξει πολύ (μόλις 5 ματς εντός και εκτός συνόρων), όμως τη 1,5 σεζόν που ήταν στον Ατρόμητο έδειξε πολύ καλά στοιχεία και για αυτό άλλωστε μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό. Ο 26χρονος μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.
Πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση φορ, που όμως φέτος στάθηκε άτυχος και έπαιξε λίγο. Ο 24χρονος επέστρεψε τον Γενάρη στην Ελλάδα και τον Αρη από το Βέλγιο και την Μπέβερεν όπου ξεκίνησε τη σεζόν, αλλά όχι για αγωνιστικούς λόγους εμφανίστηκε μόλις σε 6 αγώνες. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, σε Πανιώνιο (κυρίως) και Λαμία. Στην Super League μετρά 58 εμφανίσεις και 10 γκολ.
Ο Κύπριος χαφ αποκτήθηκε πέρσι από τον Ολυμπιακό, όμως φέτος θα κάνει για πρώτη φορά προετοιμασία με την ομάδα. Οι εκτιμήσεις που τον ακολουθούν είναι πάρα πολύ καλές, στη Νέα Σαλαμίνα έκανε «γεμάτη» σεζόν (20 αγώνες/1 γκολ), αλλά κακά τα ψέματα δύσκολα θα βρει χώρο στους «ερυθρόλευκους». Στον κάμπο ήρθε μεν ο Νίλι (μπορεί να παίξει και δεξιός μπακ), αλλά ενδέχεται να πάρουν ακόμη έναν παίκτη στον άξονα.
Τα πάντα για το μέλλον του θα εξαρτηθούν εάν ο ΟΦΗ καταβάλει ή όχι την οψιόν που διατηρεί για την απόκτησή του. Εφόσον ο 26χρονος δεν μείνει στο Ηράκλειο (κάτι που είναι πιθανό), ενδέχεται να απασχολήσει την ΑΕΛ, ανάλογα βέβαια εάν στη Λάρισα κινηθούν για 1 ή 2 φορ. Στην τρέχουσα σεζόν μετρά 31 συμμετοχές και 3 γκολ με τη φανέλα των κρητικών.