Μιλόγεβιτς: Το αγαπημένο 4-2-3-1 και οι συνεργάτες του!

Μιλόγεβιτς: Το αγαπημένο 4-2-3-1 και οι συνεργάτες του!

Μιλόγεβιτς: Το αγαπημένο 4-2-3-1 και οι συνεργάτες του!

bet365

Το αγαπημένο σύστημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, οι τέσσερις συνεργάτες του, τους οποίους φέρνει στην ΑΕΚ και η ποδοσφαιρική του φιλοσοφία.
bwin - Ώρα τελικών με μοναδικές προσφορές* σε Champions και Europa League! | 21+ *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αναμένεται να είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα (26/05) όταν και θα τεθούν επί τάπητος οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Ερχόμενος στην ΑΕΚ ο 51χρονος Σέρβος τεχνικός, θα φέρει μαζί του και το δικό του επιτελείο, το οποίο θα πλαισιώσει τους Νίκο Παναγιωτάρα, και Χρυσόστομο Μιχαηλίδη που θα παραμείνουν στο τεχνικό της Ένωσης, όπως ήταν και επί Καρέρα και επί Χιμένεθ.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επιστρέφει στη χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΚ, έπειτα από τέσσερα χρόνια μετά τη θητεία του στον Πανιώνιο, με την προοπτική να μπει μαζί της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μαζί του θα φέρει και τέσσερις ανθρώπους. Βοηθός του αναμένεται να είναι ο 51χρονος Ντάρκο Τέσοβιτς, ο οποίος ήταν το «δεξί χέρι» του Σέρβου κόουτς, στον Πανιώνιο τη σεζόν 2016-18. Επειτα οι δρόμοι τους χωρίστηκαν, καθώς ο Τέσοβιτς, ο οποίος είναι και κάτοχος UEFA Pro, ανέλαβε ως πρώτος προπονητής σε τέσσερες διαφορετικές ομάδες από το καλοκαίρι του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2018. Εκτοτε έσμιξε ξανά με τον Μιλόγεβιτς στην Αλ Αχλί και τώρα θα συνεχίσουν μαζί του έργο τους και στην ΑΕΚ.

Εκτός από τον Τέσοβιτς είναι πολύ πιθανό, ο Μιλόγεβιτς να φέρει και δύο γυμναστές, με τον έναν να είναι γυμναστής αποκατάστασης. Ο λόγος για τους Ιβάν Βούσετιτς και τον Μάρκο Στογιάνοβιτς. Ο πρώτος είναι γυμναστής, 41 ετών και βρίσκεται στο πλευρό του Σέρβου προπονητή από το 2018. Ο Στογιάνοβιτς είναι 44 ετών έχει εργαστεί στην Εθνική Σερβίας για 1,5 χρόνο στη συνέχεια στην Παρτιζάν για περίπου ένα χρόνο και στη συνέχεια ακολούθησε τον Μιλόγεβιτς στην Αλ Αχλί.

Στο τιμ του νέου προπονητή της Ένωσης, είναι και ο 33χρονος Νεμάνια Μίλιντσιτς, ο οποίος είναι αναλυτής αγώνων και έχει δουλέψει από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018 στην Εθνική Σερβίας για να πάει στη συνέχεια κοντά στον Μιλόγεβιτς στον Ερυθρό Αστέρα. Ηταν δίπλα του σε όλη του τη θητεία κι έπειτα τον ακολούθησε στην Αλ Αχλί.

Τα συστήματα του Μιλόγεβιτς

Στην μέχρι τώρα προπονητική του ο καριέρα ο Βλάντα Μιλόγεβιτς στηρίζεται κυρίως στο 4-2-3-1. Με το συγκεκριμένο σύστημα τον μάθαμε άλλωστε και στον Πανιώνιο, τον οποίο οδήγησε στην 4η θέση τη σεζόν 2016-17. Με τους «κυανέρυθρους» σε 39 παιχνίδια, πήρε 17 νίκες, 9 ισοπαλίες και 13 ήττες, με μέσο όρο βαθμών 1,5 και μέσο όρο γκολ 1.11.

Επόμενος σταθμός στην προπονητική καριέρα του Μιλόγεβιτς, ο Ερυθρός Αστέρας στη Σερβία, όπου κι εκεί ο 51χρονος τεχνικός δούλεψε κυρίως πάνω στο 4-2-3-1. Βέβαια, υπήρξαν κι άλλοι σχηματισμοί που δοκίμασε, όπως το 4-4-2 για ένα διάστημα, ωστόσο από τον Γενάρη του ’17 κι έπειτα επέστρεψε στο αγαπημένο του σύστημα (4-2-3-1) το οποίο και μονιμοποίησε. Στην δεύτερη του χρονιά στο «Μαρακανά» ξεκίνησε ξανά με το συγκεκριμένο σύστημα, αλλά σε αρκετά ματς παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3.

Βέβαια αυτοί δεν ήταν οι μοναδικοί σχηματισμοί, καθώς δοκίμασε και το 3-4-3 αλλά και το 4-4-2 ενώ τους τελευταίους του μήνες, η ομάδα του αγωνίστηκε σε μερικές αναμετρήσεις και με 4-1-4-1. Με τον Ερυθρό Αστέρα σε 149 παιχνίδια, κατέκτησε 105 νίκες, 24 ισοπαλίες και 19 ήττες, έχοντας ποσοστό των 2,3 βαθμών και μέσο όρο γκολ 2,26.

Μετά τον Ερυθρό Αστέρα, ξεκίνησε το ταξίδι του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στα Εμιράτα και την Αλ Αχλί. Εκεί, το έργο του άρχισε με το «κλασικό» 4-2-3-1 έχοντας μια νίκη και μια ήττα με το ίδιο σκορ, στους δύο πρώτους του αγώνες. Επειτα επικεντρώθηκε πάλι στο 4-3-2-1, με τα αποτελέσματα να είναι μοιρασμένα με τη συγκεκριμένη διάταξη. Ωστόσο, λίγο πριν αποχωρήσει από την Αλ Αχλί, ο Σέρβος τεχνικός δοκίμασε και το 4-5-1 και το 4-3-3 αλλά δεν κατάφερε να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, γνωρίζοντας πέντε σερί ήττες. Σε 41 ματς κατέκτησε 17 νίκες, 6 ισοπαλίες και 18 ήττες με μέσο όρο βαθμών 1,39.

Όπως μπορεί να καταλάβει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει ως βάση το 4-2-3-1. Όταν η ομάδα του έβρισκε τα πατήματα της, δεν έχανε την ευκαιρία να δοκιμάσει και νέα πράγματα με διαφορετικές τακτικές. Όπως για παράδειγμα το 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο. Αυτοί οι δύο σχηματισμοί είναι που έχει επιλέξει και στα περισσότερα ματς στην προπονητική του καριέρα.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα