ΑΕΚ: Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η καριέρα και οι επιτυχίες του!

ΑΕΚ: Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η καριέρα και οι επιτυχίες του!

ΑΕΚ: Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η καριέρα και οι επιτυχίες του!

bet365

Έχοντας «φτιάξει» το όνομά του με τις επιτυχίες στον Ερυθρό Αστέρα, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επιστρέφει στην Ελλάδα για να αναλάβει την ΑΕΚ με την προοπτική να μπει μαζί της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έχτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ελλάδα. Με εξαίρεση τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στη Ραντνίτσκι και ένα χρόνο στον Ερυθρό Αστέρα λίγα χρόνια αργότερα, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έγινε μόνιμος κάτοικος Ελλάδας από 23 ετών. ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα, Απόλλων Σμύρνης, Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Ακράτητος και κλείσιμο με επιστροφή στον Απόλλωνα Σμύρνης πριν ασχοληθεί με την προπονητική. Ο 51χρονος σήμερα Σέρβος τεχνικός δέθηκε με τη χώρα μας. Άλλωστε ο γιος του γεννήθηκε στην Αθήνα, έκανε φίλους εδώ και στη συνέχεια επέστρεψε ως προπονητής του Πανιωνίου πριν εκτινάξει τις μετοχές του με τον Ερυθρό Αστέρα και «φτιάξει» το όνομά του.

Πλέον, έχοντας... παράσημα στο πέτο του από τις επιτυχίες που είχε στη Σερβία με τίτλους και παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Μιλόγεβιτς επιστρέφει στη χώρα μας για να αναλάβει το τιμόνι της ΑΕΚ, με την οποία έφτασε σε συμφωνία για δύο χρόνια. Για να μπει μαζί της αν όλα πάνε καλά στην Αγιά Σοφιά - OPAP Arena στην επιστροφή της Ένωσης στα πατρογονικά της εδάφη στη Νέα Φιλαδέλφεια του χρόνου τέτοια εποχή.

Η επιτυχία με την Τσουκαρίτσκι και το αξιόλογο έργο στον Πανιώνιο

Η πρώτη επιτυχία του Μιλόγεβιτς, ως προπονητής πλέον, έρχεται στην πατρίδα του στη Σερβία με την Τσουκαρίτσκι. Δεν είναι τυχαίο ότι παρέμεινε στον πάγκο της για τρία χρόνια (2012-2015) και την οδήγησε σε αυτό το διάστημα από τα... αλώνια της δεύτερης κατηγορίας στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στην ευρωπαϊκή έξοδο! Στην πρώτη του σεζόν πανηγυρίζει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του σερβικού πρωταθλήματος. Στη δεύτερη οδηγεί τη νεοφώτιστη στην 5η θέση της Super Liga και στην τρίτη σεζόν όχι μόνο καταφέρνει να τη βγάλει Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, αλλά να κατακτήσει μαζί της το Κύπελλο Σερβίας χάρη στο 1-0 επί της Παρτίζαν στον πρώτο και μοναδικό τίτλο του συλλόγου!

Στη συνέχεια έπειτα από το πέρασμά του για ένα χρόνο από τον πάγκο της κυπριακής Ομόνοιας με την οποία τερμάτισε στην 4η θέση, αναλαμβάνει τον Πανιώνιο και αφήνει ένα ομολογουμένως αξιόλογο έργο. Όχι μόνο τερματίζει με τους κυανέρυθρους στην 5η θέση, παίρνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά με τη δουλειά του και το ποδόσφαιρο που παρουσίασε, αφήνει το στίγμα του συνεχίζοντας το επιτυχημένο έργο του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Έχοντας ως βάση το 4-2-3-1, εστιάζει τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Κάνει focus στο τρανζίσιον και παίζει εξαιρετικά στην κόντρα απέναντι σε μεγαλύτερους αντιπάλους, με καλό πρέσινγκ, ωστόσο εφαρμόζει και επιθετικό ποδόσφαιρο με σωστή κυκλοφορία μπάλας στα παιχνίδια που οι κυανέρυθροι είχαν την υπεροχή. Δυνατό του σημείο εκείνη τη σεζόν με τον Πανιώνιο ήταν και τα καλά αποδυτήρια που είχε δημιουργήσει. Ήρθε κοντά στους παίκτες του, άνοιγε συζητήσεις μαζί τους, κατάφερε να τους κερδίσει και μπόρεσε να τους εξελίξει, παίρνοντας το καλύτερο δυνατό από τον καθένα!

Η εκτόξευση στον Ερυθρό Αστέρα με τίτλους και Champions League

Το καλοκαίρι του 2017, έχοντας εκμεταλλευτεί το λιθαράκι που έβαλε στον Πανιώνιο κάνει το άλμα στην προπονητική του καριέρα αναλαμβάνοντας έναν εκ των μεγάλων της χώρας του. Τον Ερυθρό Αστέρα. Η αποστολή του; Να φέρει και πάλι τον σύλλογο στην κορυφή. Και τα καταφέρνει στην πρώτη του σεζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα στη Σερβία και αφήνοντας τη μεγάλη αντίπαλο Παρτίζαν 17 βαθμούς πίσω! Εφαρμόζοντας και στον Ερυθρό κυρίως το 4-2-3-1 κάνει την ίδια στιγμή και μια εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία. Αρχίζει από τον πρώτο προκριματικό του Europa League και κάνει τέσσερις προκρίσεις (αποκλείοντας μεταξύ άλλων Σπάρτα Πράγας και Κράσνονταρ) για να βρεθεί στους ομίλους απέναντι σε Άρσεναλ, Μπάτε Μπορίσοφ και Κολωνία. Κοιτάζοντας στα μάτια ακόμα και τους Κανονιέρηδες, περνάει και από τον όμιλο, γνωρίζοντας τελικά δύσκολα τον αποκλεισμό στους 32 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Και η επόμενη του σεζόν στο Βελιγράδι θα είναι σούπερ επιτυχημένη, βάζοντας κι άλλα παράσημα στο πέτο του. Κατακτάει για δεύτερη σερί σεζόν τον τίτλο με τον Ερυθρό Αστέρα, και πάλι με μεγάλη διαφορά, οδηγώντας εκ νέου από τον πρώτο προκριματικό τον Ερυθρό Αστέρα στους ομίλους του Champions League αυτή τη χρονιά για πρώτη φορά στην ιστορία του! Κάνει ξανά τέσσερις προκρίσεις βγάζοντας νοκ-άουτ στα πλέι οφ τη Σάλτσμπουργκ, αλλά πέφτει όμως στη συνέχεια σε όμιλο... θανάτου με Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Νάπολι. Καταφέρνει, ωστόσο, να μαζέψει τέσσερις βαθμούς με ισοπαλία κόντρα στη Νάπολι και νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ, ένα αποτέλεσμα που μνημονεύουν ακόμα στο Μαρακανά. Και τις δύο σεζόν αναδεικνύεται προπονητής της χρονιάς στη Σερβία, αλλά και καλύτερος Σέρβος προπονητής, παίρνοντας σημαντικές προσωπικές διακρίσεις!

Το εκπληκτικό του έργο στον Ερυθρό Αστέρα τελειώνει στα μισά της τρίτης του σεζόν όταν και αποχωρεί από το πόστο του τον Δεκέμβριο του 2019, έχοντας όμως βάλει για τρίτη σερί σεζόν τον σερβικό σύλλογο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Champions League και βάζοντας την ομάδα σε καλό δρόμο παράλληλα για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Μάλιστα, αποκλείει για ακόμα μια φορά τέσσερις αντιπάλους στα προκριματικά (ανάμεσά τους τις Κοπεγχάγη και Γιουνγκ Μπόις) και συμμετέχει στον όμιλο κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Ολυμπιακό, απέναντι στον οποίο σημειώνει τη μοναδική νίκη με 3-1.

Το ηγεμονικό συμβόλαιο στην Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας

Ο Μιλόγεβιτς άφησε τον Ερυθρό Αστέρα με το εξαιρετικό ποσοστό των 2,32 βαθμών ανά παιχνίδι και λίγους μήνες αργότερα έρχεται η σούπερ πρόταση από τη Σαουδική Αραβία στην οποία δεν μπορεί να πει «όχι». Τα χρήματα που του πρόσφερε η Αλ Αχλί ήταν φοβερά και ο ίδιος βάζει την υπογραφή του σε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο μετακομίζοντας στην Τζέντα. Συγκεκριμένα ο Σέρβος τεχνικός υπογράφει για ενάμιση χρόνο με συνολικές απολαβές 2,5 εκατομμυρίων ευρώ! Στον πάγκο της ομάδας από τη Σαουδική Αραβία κάθεται ένα χρόνο και αποχωρεί τον περασμένο Μάρτιο έπειτα από μία σειρά πέντε αρνητικών αποτελεσμάτων. Η ώρα της επιστροφής στην Ευρώπη είχε έρθει και η Ελλάδα θα του χτυπούσε ξανά την πόρτα...

Τι περιμένει η ΑΕΚ από τον Μιλόγεβιτς

Η ΑΕΚ ελπίζει ότι στο πρόσωπο του Μιλόγεβιτς θα βρει τελικά τον άνθρωπο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα χτίσει μια ομάδα που θα είναι ξανά ανταγωνιστική προκειμένου όταν θα μπει στην Αγιά Σοφιά – OPAP Arena να είναι πραγματικά αυτή που θέλει να βλέπει ο κόσμος της διεκδικώντας τίτλους και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Το αν θα συμβεί θα φανεί στο γήπεδο καθώς για κανέναν δεν είναι δεδομένη η επιτυχία σε οποιοδήποτε κλαμπ στον κόσμο... Με την πρόσληψη του Μιλόγεβιτς ωστόσο η ΑΕΚ παίρνει πρώτον έναν προπονητή που έχει το know-how του πρωταθλητισμού, λειτουργώντας κάτω από μεγάλη πίεση, όπως συμβαίνει σε έναν σύλλογο του μεγέθους του Ερυθρού Αστέρα στη Σερβία. Δεύτερον προσλαμβάνει έναν τεχνικό που έχει μεγάλη επιτυχία από προκριματικούς γύρους και γνωρίζει το μονοπάτι για να οδηγήσει μια ομάδα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (ενόψει και της συμμετοχής της ΑΕΚ στα προκριματικά του Europa Conference League) και τρίτον ο 51χρονος Σέρβος τεχνικός αποτελεί έναν γνώστη του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξέροντας άριστα τις απαιτήσεις της Ένωσης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα