Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Ο Μιτόσεβιτς είχε πει στον Θεοδωρίδη ότι θα... έκανε παππάδες

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Ο Μιτόσεβιτς είχε πει στον Θεοδωρίδη ότι θα... έκανε παππάδες

bet365

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr θυμάται τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε και τον έφερε στην Ελλάδα 32 χρόνια πριν, προτείνοντάς τον στον Πέτρο Θεοδωρίδη!
bwin - Τα playoffs του NBA με μεγάλες αποδόσεις και χιλιάδες αγορές! | 21+

Ο 58χρονος Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Ενας άνθρωπος που, δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως είναι «Έλληνας».

Ήρθε στη χώρα μας το 1989 για λογαριασμό του Ηρακλή και έγινε... θρύλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στο «Καυτανζόγλειο», δεν έφυγε ποτέ. Εμεινε εκεί από το 1989 μέχρι το 1999, όπου και έκλεισε την καριέρα του, σκοράροντας 52 γκολ.

Ο άνθρωπος που τον είχε... σταμπάρει και τον είχε προτείνει στον τότε πρόεδρο της ομάδας Πέτρο Θεοδωρίδη, ήταν ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς. Τότε ο Γιοβάνοβιτς έπαιζε στην Ραντ, έχοντας κάνει την πρώτη του μεταγραφή από την Λόζνιτσα, την ομάδα της περιοχής που γεννήθηκε.

Mία θρυλική μορφή του σερβικού ποδοσφαίρου, που έβαλε τη δική του υπογραφή στον Ηρακλή, ήταν αυτός που είπε στον συγχωρεμένο Πέτρο Θεοδωρίδη να τον πάρει με... κλειστά μάτια.

«Θα το δεις, θα κάνει... παππάδες», του είχε πει χαρακτηριστικά, όπως θυμάται άνθρωπος που έζησε αυτή την μεταγραφή 32 χρόνια μετά.

Και τα λόγια του Μιτόσεβιτς όχι απλά πήραν «σάρκα και οστά» μέσα από τις εμφανίσεις του νυν τεχνικού του Παναθηναϊκού, αλλά ο 58χρονος παρέμεινε πιστός στην ομάδα και στον Θεοδωρίδη.

Παρόλο που είχε προτάσεις για να πάει σε άλλη ομάδα δεν το έκανε ποτέ. Εμεινε στον αγαπημένο του Ηρακλή και μάλιστα έκατσε και στον πάγκο του δύο φορές. Τη μία ήταν το 2002 και την άλλη τη σεζόν 2007-2008.

Τώρα, 13 χρόνια μετά έχει άλλη μία αποστολή στην Ελλάδα. Περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη που αγαπήθηκε και αγάπησε, καλείται να κάνει τον Παναθηναϊκό και πάλι Ευρωπαίο και να φέρει στην ομάδα τη χαμένη αίγλη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα