Αστέρας Τρίπολης: Το «μυστικό όπλο» μιας... ακούραστης ομάδας

Αστέρας Τρίπολης: Το «μυστικό όπλο» μιας... ακούραστης ομάδας

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε μία σεζόν με... ονειρεμένο τρόπο, νικώντας τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αυτή η ομάδα δουλεύτηκε τόσο καλά, ώστε να μπορεί να τρέχει όταν οι άλλοι σταματούν και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι σε 17 αγώνες σε Play Off και Play Out ηττήθηκε μόλις 3 φορές!

Φτάσαμε στο τέλος μίας σεζόν που ουσιαστικά έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου του 2020 για όλες τις ομάδες. Κάποιες διαχειρίστηκαν σωστά αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε ο κορονοϊός. Κάποιοι άλλοι όχι.

Ο Αστέρας Τρίπολης, είναι από τους κερδισμένους. Η ομάδα της Τρίπολης μπήκε σε lockdown (κι αυτή) στις 16/3 και μέχρι τις 2/5, ο γυμναστής της ομάδας Παύλος Γκότσης - εκτός από τα ατομικά προγράμματα που είχε δώσει στον κάθε παίκτη ξεχωριστά - προπονούσε την ομάδα καθημερινά μέσω διαδικτύου. Ομαδικές προπονήσεις από το... σπίτι δηλαδή.

Στη συνέχεια, άπαντες επέστρεψαν στο γήπεδο, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας ενώ η ομάδα είχε χωριστεί σε γκρουπ και δεν χρησιμοποιούσε τους εσωτερικούς χώρους. Για παράδειγμα, πρόσβαση στο γυμναστήριο και στο χώρο αποθεραπείας δεν υπήρχε. Αυτό από μόνο του δημιουργούσε ένα έξτρα πρόβλημα.

Στις 7 Ιουνίου, οι κιτρινομπλέ δίνουν τον πρώτο τους αγώνα στα Play Out, ύστερα από μια μίνι προετοιμασία 4 εβδομάδων. Νίκη με 1-2 μέσα στη Λάρισα και τελικά το πρόγραμμα των 7 αγώνων, βρίσκει την ομάδα αήττητη με 3 νίκες και 4 ισοπαλίες, τερματίζοντας πρώτη στο mini πρωτάθλημα. Στις 18 Ιουλίου ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις για τη σεζόν, με τον Ράσταβατς να βλέπει τους παίκτες του να μην έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΥΪΚΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ.

Play Out:

AEΛ-Αστέρας 1-2

Αστέρας -Πανιώνιος 0-0

Αστέρας -Ατρόμητος 1-1

Παναιτωλικός-Αστέρας 1-1

Αστέρας -Βόλος 4-0

Ξάνθη-Αστέρας 1-2

Αστέρας -Λαμία 1-1

Μεσολαβούν 20 μέρες άδειας. Στις 10/8 ξεκινά η προετοιμασία για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Σχεδόν έναν μήνα μετά, οι Αρκάδες δίνουν το πρώτο ματς της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό. Το γκολ του Ριέρα δίνει τη νίκη κι οι υποχρεώσεις για τη νέα σεζόν ξεκινούν με απίστευτο τρόπο.

Στην πορεία μέχρι και τη 11η αγωνιστική, υπάρχουν αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα αλλά από τον Ατρόμητο και μετά, η ομάδα παίρνει... μπρος. Σε 15 ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, ο Αστέρας πανηγυρίζει 8 φορές (με 6 σερί νίκες), 5 ματς λήγουν ισόπαλα και σε 2 απ' αυτά χάνει (με Ολυμπιακό και ΠΑΣ την τελευταία αγωνιστική).

Στις 21/3 ξεκινούν τα Play Off.Απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκό, οι Αρκάδες χάνουν μόλις 3 φορές σε ένα διάστημα 10 αγώνων. Συγκεκριμένα, ηττήθηκαν από Άρη, ΑΕΚ και Ολυμπιακό εκτός έδρας. Το Κολοκοτρώνης διατηρήθηκε αήττητο και το... κερασάκι στην τούρτα έρχεται στις 16/5 με τη νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ.

Τελικός απολογισμός:

10 ματς, 1 νίκη, 3 ήττες, 6 ισοπαλίες...

Play Off:

Αστέρας -Παναθηναϊκός 2-2

Αρης-Αστέρας 2-0

ΠΑΟΚ-Αστέρας -1-1

ΑΕΚ-Αστέρας 3-1

Ολυμπιακός-Αστέρας 1-0

Αστέρας - Αρης 1-1

Παναθηναϊκός-Αστέρας 2-2

Αστέρας -Ολυμπιακός 0-0

Αστέρας -ΑΕΚ 1-1

ΠΑΟΚ-Αστέρας 0-1

Σ' ένα σύνολο 17 αγώνων σε Play Off και Play Out η ομάδα αυτή, έχασε μόλις 3 φορές! Και σε μια περίοδο που οι περισσότεροι... αδειάζουν από μπαταρίες, ο Αστέρας ήταν μια ομάδα φρέσκια, με τρεξίματα, που... έβγαζε το λάδι των αντιπάλων και στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά που πατούσαν οι παίκτες του το πόδι τους στο γήπεδο.

Στο πόσο καλά γυμνασμένη ήταν η ομάδα αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν υπήρξε ένα σημαντικό μυϊκό πρόβλημα για κάποιον παίκτη. Συνολικά, σημειώθηκαν από την αρχή παρατηρήθηκαν 6 μυϊκά θέματα. Στην αρχή της προετοιμασίας ο Χριστόπουλος είχε ένα μικρό θέμα, ενώ στην πορεία παρουσίασαν κάποια μικρά προβλήματα Ιγκλέσιας, Τίλικα, Τζίμας και Λουίς Φερνάντεθ.

Η φετινή επιτυχία του Αστέρα, λοιπόν, «χτίστηκε» - εκτός από τη δουλειά του Ράσταβατς και την ποιότητα/αποτελεσματικότητα των παικτών - πάνω στα πνευμόνια και στα... πόδια των παικτών, μέσα από σκληρή δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα