Ολυμπιακός: Ο Αραμπί μπορεί να ξεπεράσει τον Σισέ στον τελικό του Κυπέλλου

Ολυμπιακός: Ο Αραμπί μπορεί να ξεπεράσει τον Σισέ στον τελικό του Κυπέλλου

Ολυμπιακός: Ο Αραμπί μπορεί να ξεπεράσει τον Σισέ στον τελικό του Κυπέλλου

bet365

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ισοφάρισε την επίδοση του Τζιμπρίλ Σισέ και στον τελικό του Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να τον ξεπεράσει. Το gazzetta.gr αναλύει.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έβαλε δύο γκολ στη Λεωφόρο εναντίον του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής (16/5) στο εμφατικό 1-4 και έφτασε τα 28 κατά την εφετινή σεζόν. Σε ηλικία 34 ετών, τριών μηνών και 13 ημερών ξεπέρασε την περσινή του επίδοση, όταν σημείωσε 27 γκολ. Σε 99 παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους» την τελευταία διετία ο Μαροκινός σέντερ φορ έχει πετύχει 55 γκολ και απομένει ένα ματς, ο τελικός του Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ, για να δούμε τον απολογισμό του σε αυτήν την καταπληκτική διετία, κατά την οποία έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, ένα βήμα πριν από το δεύτερο διαδοχικό νταμπλ και δύο φορές στους «16» του Europa League.

Ο προηγούμενος στράικερ που πέρασε από τα ελληνικό πρωτάθλημα και είχε ανάλογες επιδόσεις στο σκοράρισμα ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος τη διετία 2009-2011 με τον Παναθηναϊκό έβαλε 55 γκολ, όσα δηλαδή έχει σημειώσει και ο Αραμπί. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον 40χρονο σήμερα Γάλλο αν σκοράρει έστω μία φορά το επόμενο Σάββατο (22/5, 21.00) εναντίον του Δικεφάλου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΣΙΣΕ

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει βάλει τα 55 γκολ σε 99 παιχνίδια, ενώ ο Τζιμπρίλ Σισέ τα πέτυχε σε 89. Τα έξι από τα δέκα επιπλέον παιχνίδια του Μαροκινού είναι στην Ευρώπη, αφού ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει τα δύο τελευταία χρόνια να προχωρήσει αρκετά στις εκτός των συνόρφων διοργανώσεις. Ο Αραμπί έπαιξε επίσης σε έξι ματς πρωταθλήματος περισότερα, ενώ ο Σισέ αγωνίστηκε σε δύο περισσότερα στο κύπελλο.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ συνήθιζε να εκτελεί τα πέναλτι στον Παναθηναϊκό και από τα 55, τα δέκα ήταν από την άσπρη βούλα (εκτέλεσε 13 συνολικά). Ο Αραμπί, αντίθετα, έχει σκοράρει μόλις τέσσερα έχοντας εκτελέσει πέντε. Από εκεί και πέρα, κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Μαροκινός έχει τη δυνατότητα να ισοφαρίσει ή και να ξεπεράσει τον Γάλλο σε μια ακόμη κατηγορία, στις ασίστ. Κατά τη διετή θητεία του στον Παναθηναϊκό ο Σισέ μοίρασε 16 ασίστ, την ίδια ώρα που ο Αραμπί έφτασε τις 15 ύστερα από αυτή στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Να καταγραφεί, τέλος, ότι ο Σισέ έπαιξε στους «πράσινους» από τα 29 έως τα 31, ενώ ο Αραμπί ήρθε στα 32, πλέον είναι 34 και τη νέα σεζόν θα είναι 35.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΑΜΠΙ ΓΙΑ ΣΙΣΕ

Όταν χθες ο Αραμπί κλήθηκε να σχολιάσει στη Nova το γεγονός ότι ισοφάρισε την επίδοση του Τζιμπρίλ Σισέ, απάντησε: «Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό γιατί εκείνος ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού κι εγώ του Ολυμπιακού. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο για τις δύο ομάδες και για την ιστορία των δύο συλλόγων. Ευχαριστώ την ομάδα μου, τους φιλάθλους και την οικογένειά μου που πάντα με υποστήριξε για να φτάσω έως εδώ. Θέλω να συνεχίσω έτσι τον σύλλογο με όσα περισσότερα γκολ μπορώ».

ΤΑ 233 ΓΚΟΛ ΣΕ 414 ΜΑΤΣ

Ο Ολυμπιακός έχει γίνει για τον Αραμπί η δεύτερη ομάδα της καριέρας του στην οποία έχει βάλει τόσα γκολ. Μόνο στην Αλ Ντουχαΐλ του Κατάρ έβαλε περισσότερα και σε λιγότερες συμμετοχές (90 γκολ σε 78 ματς), σε ένα πρωτάθλημα βέβαια όχι τόσο δυνατό αμυντικά. Στη Γρανάδα είχε σημειώσει 44 τέρματα (134 συμ.,), στην Καέν 28 (76 συμ.) και στην Αλ Χιλάλ 16 (27 συμ.). Σε 414 παιχνίδια ο σπουδαίος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» μετρά 233 γκολ και 50 ασίστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα