Ιστορική βραδιά σε χρονιά κυριαρχίας, με απίστευτους Μασούρα και Σα (vids)

Ιστορική βραδιά σε χρονιά κυριαρχίας, με απίστευτους Μασούρα και Σα (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τη χρονιά του στο πρωτάθλημα με μία ακόμα επιβλητική νίκη σε ντέρμπι, όπου είχε ξανά μεγάλους πρωταγωνιστές τον Μασούρα και τον Σα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Ένα 4-1 σε βάρος του αιώνιου αντιπάλου σε ένα ντέρμπι στη Λεωφόρο δεν είναι μία ακόμα μέρα στη... δουλειά. Είναι ένα ακόμα αγωνιστικό παράσημο μίας πολύ καλής σεζόν από αγωνιστικής πλευράς στο πρωτάθλημα. Είναι ένα επιβλητικό σκορ και μία εμφάνιση που πιστοποιεί την αγωνιστική κυριαρχία του Ολυμπιακού και φέτος. Ένα σκορ που μας πηγαίνει πίσω στον χρόνο και σε εκείνο το ματς του 2001 για το Κύπελλο, που πέρασε στην ιστορία.
Όπως και αυτός ο φετινός Ολυμπιακός πέρασε στην ιστορία. Με νίκες σε ντέρμπι όπως το 1-5 με την ΑΕΚ, το 3-1 με τον Παναθηναϊκό εντός και το 1-4 εκτός και το 3-0 εντός με τον ΠΑΟΚ. Με άλλα λόγια διαλύοντας αγωνιστικά κάθε αντίπαλό του μες στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα και ενώ διεκδικεί και το Κύπελλο και το δεύτερο διαδοχικό του νταμπλ.

O γνωστός Ελ Αραμπί και ο παίκτης των μεγάλων ματς, Μασούρας

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είτε παίζει φορ είτε... εξτρέμ είτε σε οποιαδήποτε άλλη θέση λίγη σημασία έχει. Αρκεί να δει κανείς το πως λειτουργεί στη φάση του 0-1 και τι πάσα δίνει στον Μασούρα. Αρκεί να δει συνολικά το πως παίζει και ότι μόνο το πως έχει σπάσει όλα τα κοντέρ στο σκοράρισμα και έχει κάνει ακόμα και ρεκόρ καριέρας σε ασίστ. Σε ένα ντέρμπι που είχε διαφορετικό ρόλο και ήταν σαν να λειτουργεί ως ένας ακραίος επιθετικός. Με ασίστ και στον Μασούρα που και εκείνος του έχει βγάλει γκολ.
Έναν Γιώργο Μασούρα που φέτος ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής με γκολ και στο 1-5 με την ΑΕΚ και στο 1-4 με τον Παναθηναϊκό. Έναν παίκτη που με πολλή δουλειά έχει γίνει one touch player που σε πολλές περιπτώσεις είτε σκοράρει με τη μία επαφή είτε πασάρει με τη μία.
Ο Έλληνας winger πιστοποίησε για ακόμα μία φορά πως είναι ο παίκτης των μεγάλων αγώνων. Το έδειξε και στην Ευρώπη και το έχει δείξει και στην Ελλάδα σε μία χρονιά ρεκόρ για τον ίδιο σε επιδόσεις όπως στο σκοράρισμα, έχοντας 15 γκολ και 6 ασίστ σε 48 αγώνες. Και το έκανε σε ένα ντέρμπι όπου θεωρητικά ήταν εξτρέμ αλλά έπαιζε με τόσο... κλειστά τα μάτια με τον Ελ Αραμπί που γινόταν 2ος φορ.

Ο Σα έκανε ματσάρα και έπιασε πάλι πέναλτι με τον Παναθηναϊκό

Ένα πολύ καλό και άκρως ενθαρρυντικό αγωνιστικό μήνυμα για τον Μαρτίνς στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ήταν και η κατάσταση του Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος προφανώς και είναι ελίτ τερματοφύλακας ωστόσο για έναν ακόμα αγώνα με τον Παναθηναϊκό έπιασε πέναλτι και ενώ έκανε και κομβικές επεμβάσεις (και ας υπέπεσε ο ίδιος στην εσχάτη των ποινών). Με έναν πολύ καλό Ζοσέ Σα στο γήπεδο πάντα οι Πειραιώτες ανεβαίνουν επίπεδο όποια και εάν είναι τα πρόσωπά τους στην αμυντική τους γραμμή και ασχέτως εάν παίζουν με 3 ή 4 στόπερ.

Να είναι στο 100% πνευματικά, ψυχολογικά και αγωνιστικά για μία μεγάλη... μάχη στο Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει τον 2ο μεγάλο στόχο της χρονιάς. Τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ όπου ξέρουν άπαντες στον σύλλογο πως πρέπει να είναι στο 100% πνευματικά, αγωνιστικά και ψυχολογικά για να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό της 22ας Μαϊου στο ΟΑΚΑ. Εκεί που θα πρέπει να περιμένει να βρει έναν πολύ πιο αποφασιστικό και σκληροτράχηλο ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.