Ολυμπιακός: Οι μεγάλες βραδιές στο δρόμο για τον τίτλο (vids)

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες βραδιές στο δρόμο για τον τίτλο (vids)

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Οι μεγάλες βραδιές στο δρόμο για τον τίτλο (vids)

bet365

Στο δρόμο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος υπήρξαν έξι καθοριστικά παιχνίδια. Το gazzetta.gr τα καταγράφει και αναλύει πώς έσπρωξαν τους «ερυθρόλευκους» στην κούπα.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 46ο πρωτάθλημα επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε για τη σεζόν 2020-2021, έχοντας υποστεί μία ήττα σε 29 παιχνίδια, αυτή στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Με 24 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, οι «ερυθρόλευκοι» έχτισαν διαφορά 22 βαθμών από τον δεύτερο της κατάταξης Άρη, 25 από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, 27 από τον Παναθηναϊκό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε στα χέρια του τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα και στο γήπεδο παρουσιαζόταν διαρκώς η δουλειά που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018. Μια ομάδα με αυτοματισμούς, που έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται άμεσα σε νέα δεδομένα. Ένα σύνολο που είχε τη δυνατότητα να φτάνει σε νίκες είτε έπαιζε 4-2-3-1, είτε 4-4-2, είτε 3-4-3.

Για να φτάσει σε αυτόν τον τίτλο ο Ολυμπιακός επέδειξε σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της κούρσας, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και χθες (11/4) το βράδυ στο 3-1 εναντίον του Παναθηναϊκού. Υπήρξαν ωστόσο και έξι παιχνίδια - σταθμοί. Έξι ματς που αποδείχθηκαν καθοριστικά στο δρόμο για την κατάκτηση και αυτού του πρωταθλήματος, του δεύτερου διαδοχικού. Το gazzetta.gr καταγράφει και εξηγεί.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0 (21/11/20)

Με αριστερό σουτ του Φορτούνη στο 21' ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten, στις 21 Νοεμβρίου. Οι «ερυθρολεύκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» είχαν δικό τους το δεύτερο, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, ενώ ο Μακέντα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Οι γηπεδούχοι έδειξαν στο πρώτο τους ντέρμπι για τη σεζόν ότι μπορούν να παίρνουν τρίποντο ακόμη κι όταν δεν εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους.

Άρης - Ολυμπιακός 1-2 (28/11/20)

Με δύο ασίστ του Φορτούνη και δύο γκολ του Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» για τη 10η αγωνιστική, μία εβδομάδα μετά την επικράτηση στο ντέρμπι «αιωνίων». Ήταν η πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» γκρέμιζαν τους «κίτρινους» και ανέβαιναν αυτοί στην κορυφή, από την οποία δεν έπεσαν ποτέ ξανά. Εκείνη η αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε το σκαλοπάτι για την πρώτη θέση, από το οποίο δεν κατέβηκε ούτε μία φορά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0 (3/1/21)

Για τη 14η αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ. Ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ στο 13', έκανε το 2-0 στο 69', ο Βαλμπουενά έγραψε το 3-0 στο 90'+4' και οι ερυθρόλευκοι» άφηναν την Ένωση στο -11. Ο Μαροκινός με την κλάση του «εκτέλεσε» τους «κιτρινόμαυρους», ο Γάλλος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες, αλλά δεν είχε την ποιότητα στην τελική προσπάθεια. Την επομένη εκείνου του ντέρμπι ο Άρης πήγε κι έχασε 2-0 από τη Λαμία και η διαφορά του Ολυμπιακού από τη δεύτερη θέση όλο και ανέβαινε.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1 (13/1/21)

Μια αναμέτρηση που έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, διεξήχθη τελικά στις 13 Ιανουαρίου, για την 6η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός με γκολ του Μπα στο 77' ισοφάρισε σε 1-1 τον ΠΑΟΚ, απέσπασε ισοπαλία στην Τούμπα, διατήρησε το +10 από τον Δικέφαλο αλλά και το αήττητο στη Super League Interwetten μετά από 16 αγωνιστικές. Στο 90'+3' ο Τζόλης είχε δοκάρι. Σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ηττήθηκαν κι ενδεχομένως τότε να αντιλήφθηκαν οι γηπεδούχοι ότι δεν μπορούν με τίποτα να «χτυπήσουν» το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (17/1/21)

Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Γ. Καραϊσκάκης για την 17η αγωνιστική της Super League Interwetten χάρη σε γκολ που σημειώθηκε στο 90'+3' από τον Αχμέντ Χασάν. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει πέναλτι με τον Βαλμπουενά, είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Αραμπί, τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην εξαιρετική ομάδα της Ηπείρου, αλλά λυτρώθηκαν από τον «Φαραώ». Ήταν η ένατη διαδοχική νίκη στο Φάληρο σε ισάριθμα ματς. Μια ακόμα απόδειξη ότι εύκολα ή δύσκολα το τέλος θα έχει νικητές τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (27/1/21)

Στο τέλος του ντέρμπι ο Ολυμπιακός είχε συντρίψει με 3-0 τον ΠΑΟΚ. Ο Αραμπί έβαλε ένα γκολ και έφτιαξε τα άλλα δύο (Καμαρά - Βρουσάι οι σκόρερ). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και τρία δοκάρια. Η διαφορά είχε εκτοξευτεί στους 15 βαθμούς. Κυνική η ομάδα του Μαρτίνς, βάδιζε απερίσπαστη προς τον τίτλο ρίχνοντας στο καναβάτσο μεγάλους αντιπάλους, κρατώντας παράλληλα το μηδέν στα μετόπισθεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με αλλαγές Χασάν, Μπρούμα, Μαντί, πως να μην γκρεμίσει ο Ολυμπιακός ένα 5ετές αήττητο του ΠΑΟ!

Ολυμπιακός: Οι έξι πρωταγωνιστές του 46ου τίτλου του (poll)

Ολυμπιακός: Ο τρίτος πιο γρήγορος πρωταθλητής στην Ευρώπη!

Ολυμπιακός: Ο «αρχιτέκτονας» Μαρτίνς στο δρόμο προς το 2ο νταμπλ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα