Σάντε Σίλβα: Ο καλύτερος… 12ος παίκτης του Πρωταθλήματος

Σάντε Σίλβα: Ο καλύτερος… 12ος παίκτης του Πρωταθλήματος

Σάντε Σίλβα: Ο καλύτερος… 12ος παίκτης του Πρωταθλήματος

bet365

Αν υπήρχε βραβείο 12ου καλύτερου παίκτη, πιθανόν, ο Σάντε Σίλβα να τον κέρδιζε… άνευ αντιπάλου καθώς ο Πορτογάλος επιθετικός συνηθίζει να ταράζει τα νερά όταν έρχεται από τον πάγκο, αλλά και να βυθίζεται στη μετριότητα όταν χρησιμοποιείται στο βασικό σχήμα.

Στο μπάσκετ, το βραβείο του έκτου καλύτερου παίκτη δεν αποτελεί κάποια μορφή ανακάλυψης των Αμερικάνων, δεν είναι προϊόν υπερβολής ή μεγέθυνσης καταστάσεων. Βασίστηκε σε πραγματικά δεδομένα, σε στατιστικά στοιχεία που δημιουργήθηκαν μέσα από την ικανότητα παικτών να αλλάζουν τις ισορροπίες ενός αγώνα. Προϊόντος του χρόνου μάλιστα, η προσθήκη παίκτη υποψηφίου γι’ αυτό το βραβείο εξελίχθηκε σε σημαντικό αγωνιστικό στόχο των ομάδων του ΝΒΑ. Μπορεί δηλαδή ένας παίκτης ηγετικών χαρακτηριστικών να δικαιούται θέση στο αρχικό σχήμα, αλλά οι προπονητές επιλέγουν να τον χρησιμοποιούν… από τον πάγκο προσδοκώντας στην αλλαγή ρυθμού, στην προσθήκη ενθουσιασμού και έντασης στο παιχνίδι της ομάδας του και στην ανατροπή ισορροπιών.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει με τον Σάντε Σίλβα του οποίου η περίπτωση χρίζει βαθιάς διερεύνησης. Στον πρόσφατο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Πορτογάλος επιθετικός έκανε αυτό που έχει συνηθίσει να πράττει. Δηλαδή, να αλλάζει τις ισορροπίες ενός αγώνα. Αυτή τη φορά η εμφάνισή του μετουσιώθηκε και με την επίτευξη του πρώτου τέρματος το οποίο έκρινε την εξέλιξη της αναμέτρησης καθώς έβαλε τις βάσεις για την πρώτη νίκη του Άρη στα Playoffs. Το εντυπωσιακό με τον 23χρονο Πορτογάλο είναι ότι στα περισσότερα παιχνίδια που… ήρθε από τον πάγκο, επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΣΙΣΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Στις 22 συμμετοχές του στην Interwetten Superleague, ο Σίλβα χρησιμοποιήθηκε στο βασικό σχήμα σε εννιά παιχνίδια και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει λόγο να θυμάται περισσότερα από 1-2 παιχνίδια. Όπως αυτό στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ όπου έπαιξε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και ήταν ο βασικός λόγος του εκρηκτικού πρώτου ημιχρόνου των «κίτρινων» το οποίο οδήγησε στο 0-3. Στα υπόλοιπα οκτώ δεν ξέφυγε από τα όρια της μετριότητας βάζοντας σε σκέψεις ακόμη και τον προπονητή του. Δηλαδή, ακόμη και ο Άκης Μάντζιος δεν έχει στα χέρια του πειστική εξήγηση γι’ αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση του Σίλβα. Εφαρμόζοντας τους κανόνες δικαιοσύνης, όταν τον επιβραβεύει για τις επιδόσεις του δίνοντάς του θέση στο αρχικό σχήμα, αυτό που εισπράττει δεν συγκρίνεται με την προσφορά του όταν έρχεται από τον πάγκο.

Δηλαδή, τα τέσσερα γκολ και τις δύο ασίστ. Ο Σίλβα χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή σε 13 παιχνίδια και…

*Έδωσε πνοή, ταχύτητα και ενέργεια στην επιθετική γραμμή της ομάδας του στην εντός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στον αγώνα της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος στο «Κλ. Βικελίδης». Έκανε το ίδιο στον τελευταίο αγώνα των δύο ομάδων στα Playoffs με το γκολ που σημείωσε.

*Είναι ο παίκτης που έδωσε την ασίστ στον Φακούντο Μπερτόγλιο στο γκολ (1-2) του Άρη επί του Ολυμπιακού στο «Κλ. Βικελίδης». Εκεί άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα, όχι όμως και το αποτέλεσμα.

*Πέτυχε ένα υπέροχο γκολ (0-3) στη Λάρισα καθώς πριν την εκτέλεση προηγήθηκε μια περίτεχνη ενέργεια.

*Έδωσε την ασίστ στον Έργκυς Κάτσε στο πρώτο γκολ του Άρη στον ισόπαλο αγώνα (2-2) με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

*Περίπου 16 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, σφράγισε τη νίκη (0-2) του Άρη επί της ΑΕΚ καθώς σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

*Στο 11ο λεπτό συμμετοχής του στο παιχνίδι (3-0) επί του Ατρόμητου στο «Κλ. Βικελίδης» πέτυχε το 3ο γκολ της ομάδας του.

ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ… ΑΓΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥ

Το συμπέρασμα δεν είναι υποκειμενικό, το παραδέχθηκε ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gazzetta.gr καθώς το περιβάλλον που συνάντησε διέφερε με τα υπόλοιπα που είχε λειτουργήσει. Ενδεχομένως εκεί να κρύβεται και η βασική αιτία της καλύτερης σεζόν του σε επαγγελματική κατηγορία καθώς αν κανείς ρίξει μια ματιά στον πρότερο αγωνιστικό βίο του, δεν θα συναντήσει τέτοιες επιδόσεις. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, τα οποία λειτούργησαν ανασταλτικά της πορείας που φανταζόταν, όταν μεταγράφηκε στη Γουέστ Χαμ. Αυτομάτως έχασε τη δυνατότητα διεκδίκησης μιας θέσης στην ομάδα της Premier League, περιορίστηκε στη δεύτερη ομάδα του αγγλικού συλλόγου, κυρίως όμως ένιωσε ότι δεν έχει την παραμικρή ελπίδα για να παίξει στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου. Ερχόμενος στον Άρη, τον υποδέχθηκαν ως ισάξιο, ένιωσε ότι θα λειτουργήσει σε οικογενειακό περιβάλλον κι αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσει τα συναισθήματά που είχε μέσα του. Έχοντας τη συμπαράσταση του συμπατριώτη του, Μπρούνο Γκάμα.

Ο ΑΡΗΣ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΑ 1.200.000 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ

Η κουβέντα για το μέλλον του Σάντε Σίλβα άνοιξε εδώ και τουλάχιστον 1-2 μήνες, δίχως αυτό να σημαίνει ότι υπήρξε επίσημη συζήτηση. Η συμφωνία δανεισμού του ποδοσφαιριστή από τη Γουέστ Χαμ προβλέπει και την αγορά των δικαιωμάτων του στην περίπτωση που ο Άρης καταβάλλει 1.200.000 ευρώ. Παράλληλα, το ενδεχόμενο επέκτασης του δανεισμού του, αυτή τη στιγμή, δεν συγκεντρώνει πιθανότητες καθώς θα πρέπει να προηγηθούν άλλα πράγματα δεδομένου του ότι το συμβόλαιό του με τη Γουέστ Χαμ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022. Μέχρι στιγμής, ο αγγλικός σύλλογος δεν έχει ασχοληθεί με την περίπτωσή του, έχει άλλες προτεραιότητες και δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι μέχρι τις αρχές του Μάη.

Ο Άρης δεν είναι αρνητικός στην προοπτική παραμονής του Πορτογάλου αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσει στην οικονομική βάση των 1.2 εκατομμυρίων ευρώ. Το αρνητικό για τους «κίτρινους» είναι ότι τα κατορθώματα του Σίλβα στο ελληνικό Πρωτάθλημα δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητους άλλους συλλόγους καθώς σύμφωνα με το περιβάλλον του παίκτη, ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά των δικαιωμάτων του. Αυτό σημαίνει ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις της Γουέστ Χαμ και του παίκτη. Αν δηλαδή η τελευταία θα θελήσει να επεκτείνει το συμβόλαιο του (σ. σ. μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική ένδειξη) ή αν θα πάρει την καλύτερη πρόταση που θα έρθει στα χέρια της για να τον παραχωρήσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα