ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0 (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0 (vids)

bet365

Ανετο απόγευμα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με γκολ των Μπάμπα (18'), Τζόλη (48'), Ουάρντα (52') και Ζίβκοβιτς επικράτησε εύκολα επί της Λαμίας, πριν από τα δύσκολα ματς με Αστέρα, Αρη, Παναθηναϊκό και ξεπερνώντας την ΑΕΚ έφτασε και πάλι στη δεύτερη θέση.

Εύκολο κυριακάτικο απόγευμα στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να μην συναντά το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στη Λαμία. Ίσως, μάλιστα, το τελικό 4-0 να μοιάζει «φτωχό» για τους «ασπρόμαυρους», που ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 23 τελικές έναντι μόλις μιας των φιλοξενούμενων!

Τα βλέμματα στον Μπάμπα

Οι απουσίες των τιμωρημένων Ινγκι Ινγκασον, Αντρέ Βιεϊρίνια και του τραυματία Χοσέ Κρέσπο υποχρέωσαν τον Πάμπλο Γκαρσία να διαφοροποιήσει κατά τα 3/4 την αμυντική τετράδα με την οποία ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε για δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, τη Λαμία στο γήπεδο της Τούμπας.

Για τους τρεις (Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης) της άμυνας δεν υπήρχε το παραμικρό ερωτηματικό, τα βλέμματα όλων έπεσαν πάνω στον Ραχμάν Μπάμπα, με τον Γκανέζο αμυντικό να κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος για πρώτη φορά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο Γκαρσία δεν άλλαξε τίποτα στη μεσοεπιθετική γραμμή του. Για ένα ακόμα παιχνίδι, τρίτο στη σειρά, ο Χάρης Τσιγγάρας και ο Στέφαν Σβαμπ, κινήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ οι τέσσερις της επιθετικής γραμμής παρέμειναν οι ίδιοι: Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Αμρ Ουάρντα, Χρήστος Τζόλης και Μάικλ Κρμέντσικ.

Οι απουσίες 13 ποδοσφαιριστών της Λαμίας υποχρέωσαν τον Μιχάλη Γρηγορίου να πάει σ’ ένα εκτεταμένο rotation και σε μια ενδεκάδα-ανάγκης, με πολλές αλλαγές και νέα πρόσωπα.

Ντεμπούτο με γκολ!

Από το ξεκίνημα του ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος για τον ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» έκλεισαν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης έχοντας για 75% την μπάλα στα πόδια τους κάτι που τους οδήγησε σε 14 τελικές προσπάθειες (εννιά στην εστία), αλλά βρήκαν μόλις μια φορά το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ραχμάν Μπάμπα έβαλε κι αυτός το όνομά του στο κλειστό κλαμπ των ποδοσφαιριστών που έχουν συνδυάσει με γκολ το ντεμπούτο τους στα «ασπρόμαυρα».

Στο 18ο λεπτό ο Γκανέζος αμυντικός από την κάθετη πάσα του Τζόλη (ο μικρός έφτασε τις 9 ασίστ) βρέθηκε φάτσα με τον Κατσίκα και με δυνατό σουτ έβαλε τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ (1-0).

Ο Κρμέντσικ θα μπορούσε να είχε δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στο 41’, αλλά προτίμησε να τελειώσει τη φάση (σπουδαία αντίδραση του τερματοφύλακα της Λαμίας) αντί να δώσει στους αμαρκάριστους Ουάρντα και Ζίβκοβιτς, με τον Αιγύπτιο δύο λεπτά αργότερα να αγγίζει το γκολ με δυνατό σουτ.

Το… βιολί του ο Τζόλης

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο μέρος. Χρειάστηκε μια εξαιρετική πάσα (από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς), ένα κοντρόλ και ένα σουτ για να επιβεβαιωθεί ο άγραφος κανόνας που θέλει τον Χρήστο Τζόλη όπου βρίσκει τη Λαμία να την… εκτελεί!

O 19χρονος επιθετικός με το 16ο φετινό γκολ πρόλαβε πριν γίνει αναγκαστικά αλλαγή (λόγω ενοχλήσεων από το πρώτο μέρος στο πόδι) να φτάσει τα 4 γκολ σε 3 ματς κόντρα στην ομάδα από τη Φθιώτιδα, όλα αυτά σε μόλις 197 λεπτά που την έχει αντιμετωπίσει. Δηλαδή πετυχαίνει κατά μέσο όρο ένα γκολ κάθε 49,2 λεπτά απέναντι στη Λαμία.

Ουάρντα και (ξανά) Ζίβκοβιτς

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Φρόντισαν γι’ αυτό, αρχικά, ο Ροντρίγκο Σοάρες με μια ωραία ενέργεια από τη δεξιά πλευρά και ακολούθως ο Αμρ Ουάρντα γράφοντας το 3-0. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Αιγύπτιου άμα την επιστροφή του στην Τούμπα.

Στο 64’ ο κορυφαίος του γηπέδου, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, είδε την μπάλα ύστερα από το γυριστό σουτ του, αλλά ένα λεπτό αργότερα η… οβίδα του Σέρβου (από την ασίστ του Σφιντέρσκι) δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κατσίκα για να φτάσει ο «Δικεφάλος» στο 4-0.

MVP: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με ένα γκολ, μια ασίστ, πολλά χιλιόμετρα, πάθος και ένταση δείχνει να ανεβάζει ταχύτητα και να φτάνει στα γνωστά του επίπεδα γίνοντας εκ νέου ο ηγέτη του ΠΑΟΚ πάνω στο χορτάρι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις 50 λεπτά, ωστόσο το παιδί-θαύμα του «Δικεφάλου», ο Χρήστος Τζόλης, πρόλαβε να μετρήσει ένα γκολ και μια ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γρηγορίου πάλεψε να βρει θέση και ρόλο μέσα στο γήπεδο για τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν, αλλά δεν μπόρεσε και κάποια στιγμή τον έκανε αλλαγή.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μάικλ Κρμέντσικ είναι φορ. Θέλει και αναζητά το γκολ. Ωστόσο οφείλει να γίνει κάποιες φορές πιο ομαδικός. Στο 41ο λεπτό όταν επέλεξε να τελειώσει τη φάση, παρά να πασάρει σε έναν εκ των Ουάρντα ή Ζίβκοβιτς που ήταν αμαρκάριστοι μπροστά στην κενή εστία. Το ίδιο ακριβώς έκανε και στις καθυστερήσεις ο Σφιντέρσκι, που αποφάσισε να τελειώσει τη φάση αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Καγκάβα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κουτσιαύτης (Αρτας) είχε εύκολο απόγευμα, με μόλις μια φάση, αυτή του 37’, με το σουτ του Κρμέντσικ να βρίσκει το χέρι του Τζέιμς, να δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να «φωνάξει».

ΤΑ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ γνώριζε ότι η αναμέτρηση με τη Λαμία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σταθεροποιηθεί στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι τρεις βαθμοί φέρνουν την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στους 46β. και τα τέσσερα τέρματα την καθιστούν δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 45 γκολ. Το θετικό για τους «ασπρόμαυρους» το γεγονός ότι διατήρησαν το μηδέν στην εστία τους για έκτο ματς και δεύτερο στη σειρά στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (73’ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (73’ Νινούα), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (62’ Καγκάβα), Τζόλης (55’ Λάμπρου), Κρμέντσικ (62’ Σφιντέρσκι).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Κατσίκας, Βλάχος, Βύντρα, Τζέιμς (52’ Σαραμαντάς), Ασίγκμπα, Μπουλούλης (59’ Γκούγκα), Μπιάρνασον, Προβυδάκης, Γκαζαριάν (74’ Νικολόπουλος), Πίτι (74’ Χατζηστραβός), Μπα (46’ Βλαχομήτρος).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα