Βινάγκρε: Ο Ολυμπιακός περίμενε πολλά, δεν πήρε τίποτα... (poll)

Βινάγκρε: Ο Ολυμπιακός περίμενε πολλά, δεν πήρε τίποτα... (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Βινάγκρε: Ο Ολυμπιακός περίμενε πολλά, δεν πήρε τίποτα... (poll)

bet365

Ήταν με διαφορά η μεταγραφή που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη φέτος στον Ολυμπιακό κυρίως λόγω της αστοχίας της και του ότι δεν έπιασε σχεδόν καθόλου. Τι συνέβη τελικά με τον Ρούμπεν Βινάγκρε;

Ήταν 2 Οκτωβρίου όταν ο ενθουσιασμός εκτοξευόταν στα ύψη με την απόκτηση ενός Πορτογάλου αριστερού μπακ από την Premier. Του Ρούμπεν Βινάγκρε που έφτασε στο επίπεδο να παίζει ακόμα και βασικός στην ομάδα των Γουλβς και η απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό δημιουργούσε πολύ μεγάλες προσδοκίες. Όσο μεγάλες ήταν οι προσδοκίες όμως με βάση το βιογραφικό του και των όσων είχε δείξει ο Πορτογάλος τόσο μεγάλος ήταν ο αντίκτυπος της αστοχίας καθώς έχοντας φτάσει στις 17 Δεκεμβρίου ο 21χρονος μπακ ήταν περισσότερο στα... πιτς παρά στο γήπεδο για να προσφέρει.

Και όσο αγωνίστηκε η εικόνα του μόνο θετική δεν ήταν. Και με τον Απόλλωνα Σμύρνης και με τον Βόλο αλλά και το λίγο που τον είδαμε στο Champions League.

Χτύπησε τον Οκτώβριο με την Εθνική και έβγαζε τραυματισμούς και ενοχλήσεις μέχρι τον Δεκέμβριο

Ήταν 13 Οκτωβρίου όταν ο Βινάγκρε δέχθηκε χτύπημα στο ματς U21 της Πορτογαλίας με το Γιβραλτάρ και χρειάστηκε βοήθεια για να βγει εκτός γηπέδου με αλλαγή. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κάκωση στη ποδοκνημική και το πρόβλημα δεν φάνηκε να είναι τόσο μεγάλο και έντονο. Ευτυχώς γιατί οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αρχικά δεν ήταν τόσο ελπιδοφόρες. Τελικώς όμως οι ενοχλήσεις τον παίκτη δεν τον άφησαν ούτε τον Νοέμβριο αλλά ούτε και τον Δεκέμβριο.

Υπήρξαν δε αρκετές προπονήσεις που είτε είχε θέματα ετοιμότητας είτε παραπονέθηκε για ενοχλήσεις και για πόνους. Με άλλα λόγια από τα μέσα περίπου του Οκτωβρίου μέχρι και το εξ' αναβολής ντέρμπι με την ΑΕΚ ο διεθνής αριστερός μπακ ούτε... μάχιμος δήλωνε ούτε ετοιμοπόλεμος.

Πολύ άσχημα τα αγωνιστικά δείγματα με Απόλλωνα Σμύρνης και Βόλο

Θα πρέπει να θυμίσουμε το πως Πορτογάλος αριστερός μπακ στα 21 του χρόνια κοστολογείται από το Transfermarkt στα 9 εκατ. ευρώ. Είναι ο πιο ακριβός μπακ του Ολυμπιακού και 2ος ακριβότερος παίκτης της ομάδας πίσω από τον Μαντί Καμαρά των 12 εκατ. ευρώ.

Για έναν τόσο ποιοτικό και ακριβό μπακ οι απαιτήσεις ήταν πολύ υψηλές. Αποκτήθηκε ως ένας μοντέρνος μπακ - χαφ για να παίζει βασικός στην αριστερή πλευρά και να έχει πίσω του τον Χοσέ Χολέμπας και όχι το ανάποδο. Και ενώ ο Χολέμπας στα 36 του είχε αποκτηθεί ως αναπληρωματικός μαζί με το εξ' αναβολής ντέρμπι με την ΑΕΚ έως τις 16 Δεκεμβρίου και έχοντας βγάλει και τραυματισμό είχε 15 συμμετοχές και οι περισσότερες φουλ συμμετοχές μάλιστα την ώρα που ο Βινάγκρε δεν είχε έως εκείνο το χρονικό σημείο ούτε 4!

Με τη Μαρσέιγ είχε ουσιαστικά 1 λεπτό συμμετοχής, με την Πόρτο 20 λεπτά και έπαιξε και ένα ματς ως βασικός με τον Απόλλωνα Σμύρνης και ένα 45λεπτο με τον Βόλο. Τι προλάβαμε να δούμε σε αυτό το διάστημα; Έναν πολύ καλό τεχνικά παίκτη και γρήγορο αλλά αμυντικά τρομερά ευάλωτο, οι οποίος δεν είχε σωστές επιστροφές. Δεν είναι τυχαίο πως στο ματς με τον Απόλλωνα... χτυπούσαν πολλές φορές από την πλευρά του ενώ με τον Βόλο προκάλεσε τέτοια έλλειψη ισορροπίας στην άμυνα των Πειραιωτών που έγινε αλλαγή. Γενικά για τη θέση που αποκτήθηκε τα δείγματα ήταν ιδιαίτερα άσχημα.

Δεν... έδεσε και δεν.... κόλλησε με την ομάδα και σαν να μην ήθελε να παίξει στην Ελλάδα

Στο μυαλό ενός παίκτη δεν μπορούμε να είμαστε. Στον Βινάγκρε ωστόσο τόσο οι συμπατριώτες του, οι Πορτογάλοι της ομάδας, όσο και γενικά οι άνθρωποι του συλλόγου φέρθηκαν εξαιρετικά. Ο ίδιος όμως σαν να έδειχνε πως δεν... κόλλησε με την ομάδα. Σαν να μην ήθελε να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη χώρα μας γενικότερα. Προφανώς και σε μία ομάδα μπορεί να μην της βγει μία μεταγραφή. Απλά στην περίπτωση του Βινάγκρε ακόμα και ο Μπρούμα, που επίσης είχε μυϊκούς τραυματισμούς, βοήθησε περισσότερο. Μετά από όλα αυτά ήταν λογικό και επόμενο ο Ολυμπιακός να ενεργοποιηθεί για άλλη επιλογή αριστερού μπακ. Ο Βινάγκρε ήταν μία επιλογή από την οποία περίμενε πολλά ο Ολυμπιακός αλλά δεν πήρε σχεδόν τίποτα.

Ο Βινάγκρε με τον Ολυμπιακό είχε:

  • Ένα λεπτό με τη Μαρσέιγ
  • Είκοσι λεπτά με την Πόρτο
  • Ενενήντα λεπτά με τον Απόλλωνα Σμύρνης
  • Σαράντα πέντε λεπτά με τον Βόλο
  • Σε 141 λεπτά και 2 ματς στο πρωτάθλημα 1 εύστοχο γέμισμα σε 3 γεμίσματα στο σύνολο, 11 πάσες, 14 λάθη, 2 κλεψίματα, και 1 φάουλ υπέρ

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll

Loading...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα