Παναθηναϊκός: Οι διμερείς συμφωνίες θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα

Παναθηναϊκός: Οι διμερείς συμφωνίες θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Οι διμερείς συμφωνίες θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα

bet365

Το MoU για την Διπλή Ανάπλαση βγήκε στην δημοσιότητα, ωστόσο, δεν είναι δεσμευτικό και όλες οι σημαντικές, οι δεσμευτικές λεπτομέρειες θα ξεκαθαρίσουν στις διμερείς συμφωνίες ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές του πρότζεκτ. Νομικά ασφαλής η πρόταση για παραμονή των εγκαταστάσεων στην Λεωφόρο.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ως όφειλε, έδωσε στην δημοσιότητα το MoU για την Διπλή Ανάπλαση, το οποίο περιγράφει αναλυτικά μία καταρχήν συμφωνία ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές του πρότζεκτ. Μία συμφωνία σε βασικές αρχές, σε καμία περίπτωση δεσμευτική, ένα πρώτο βήμα για να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι και να βάλουν υπογραφές στις διμερείς συμφωνίες, οι οποίες και θα κρίνουν το πόσο καλή είναι η συμφωνία στο τέλος της ημέρας για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού.

Όταν το τελευταίο διάστημα γινόταν πολύ μεγάλη συζήτηση για το θέμα των εμπορικών χρήσεων(κάτι που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το gazzetta.gr) και οι τοποθετήσεις των υπευθύνων έπαιζαν... μπουνιές μεταξύ τους, κάναμε ξεκάθαρο το εξής:

Αυτή την στιγμή τίποτα δεν είναι δεδομένο στις επιμέρους συμφωνίες του πρότζεκτ, άρα τίποτα δεν είναι σίγουρο για τα έσοδα των εμπορικών χρήσεων. Το επόμενο δίμηνο θα είναι καθοριστικό. Τούτη την ώρα υπάρχουν συζητήσεις, ζυμώσεις, διαπραγματεύσεις και η κάθε πλευρά προσπαθεί να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό.

Άρα, λοιπόν, για το πόσο καλή ή λιγότερο ή περισσότερο καλή είναι η συμφωνία για τον Παναθηναϊκό, θα μπορούμε να μιλήσουμε με απόλυτη σιγουριά όταν φτάσουν σε επίπεδο υπογραφών οι διμερείς συμφωνίες και ειδικότερα η συμφωνία της ΠΑΕ με τον δήμο Αθηναίων για τις εμπορικές χρήσεις.

Στο MoU, πάντως, η αναφορά που υπάρχει είναι η εξής και φυσικά προκαλεί ερωτηματικά για το αν θα μπορεί ο... καθένας, να εκμισθώσει τις εμπορικές χρήσεις που θα έχει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο γήπεδο της!

''4.Οι εμπορικές λειτουργίες και δραστηριότητες του γηπέδου ποδοσφαίρου (σουίτες, εστιατόρια, καταστήματα, ονοματοδοσία κ.λπ.)δεν αποτελούν αντικείμενο της παραχώρησης του Δήμου Αθηναίων προς το Σωματείο Π.Α.Ο., ούτε, ως εκ τούτου, περαιτέρω εκχώρησης προς τη ΠΑΕ ΠΑΟ.

5.Οι εμπορικές λειτουργίες και δραστηριότητες του γηπέδου ποδοσφαίρου (σουίτες, εστιατόρια, καταστήματα, ονοματοδοσία κ.λπ.) θα αποτελέσουν αντικείμενο εκμίσθωσης από τον Δήμο Αθηναίων προς τον Ανάδοχο μισθωτή που θα προκύψει μετά από διαγωνισμό, έναντι ετήσιου μισθώματος, το οποίο ορίζεται σε ποσοστό τοις εκατό (%) επί των ετησίων καθαρών εισπράξεων από τους εκμισθούμενες λειτουργίες και δραστηριότητες. Το κατώτατο ως άνω ποσοστό θα αποτελέσει αντικείμενο ανεξάρτητων εκτιμητών, ο δε προσδιορισμός του θα γίνει με ευθύνη και επιμέλεια του Δήμου Αθηναίων προ των διαδικασιών εκμίσθωσης''.

Πάντως, σύμφωνα με κάποιες πολύ καλά ενημερωμένες επί του θέματος πηγές, η ΠΑΕ έχει εξασφαλίσει ήδη την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τα έσοδα των εμπορικών χρήσεων αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις συμφωνίες για τις διμερείς συμβάσεις για να μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Νομικά ασφαλής η πρόταση για εγκαταστάσεις στην Λεωφόρο

Το πρωί της Παρασκευής ο Ερασιτέχνης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Gazzetta.gr για την πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, ώστε να παραμείνουν τα περισσότερα τμήματα στην Λεωφόρο, με νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις. Μία επιλογή που δεν δέχθηκε καν να συζητήσει η μάνα του λόχου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η πρόταση αυτή που έκανε η κορυφαία εταιρία Dimand(development manager για λογαριασμό του δήμου και των τραπεζών, με σημαντική συμμετοχή στα γήπεδα της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ), είναι πολύ καλά δουλεμένη και απόλυτα ασφαλής, νομικά και πολεοδομικά ενώ έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης!

Σε πρώτη φάση, πάντως, όπως αναφέραμε και στο ρεπορτάζ, δεν δείχνει να προχωρά και για την ώρα μπαίνει στο... συρτάρι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα