ΑΕΚ: Η πολυπρόσωπη επιθετική μηχανή γύρω από τον «εγκέφαλο» Μάνταλο! (vids)

ΑΕΚ: Η πολυπρόσωπη επιθετική μηχανή γύρω από τον «εγκέφαλο» Μάνταλο! (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η πολυπρόσωπη επιθετική μηχανή γύρω από τον «εγκέφαλο» Μάνταλο! (vids)

bet365

Η ΑΕΚ με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων έδειξε ότι μπορεί να βασιστεί στην επιθετική της ποιότητα και να την εξελίξει, χτίζοντας πάντα γύρω από τον... ενορχηστρωτή Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος έχει την ασίστ στο τσεπάκι του!

Όταν στην περασμένη μεταγραφική περίοδο ο Πέτρος Μάνταλος βρισκόταν μία ανάσα από την Αλ Νασρ, το μεγάλο πρόβλημα που θα προέκυπτε για την ΑΕΚ είχε να κάνει με τον αντικαταστάτη του και ποιος θα ήταν εκείνος που θα κατάφερνε να μπει στα παπούτσια ενός τόσο κομβικού ποδοσφαιριστή για το παιχνίδι της Ένωσης. Κάτι που δεν είναι υπερβολή καθώς ο αρχηγός της ΑΕΚ αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς κρίκους της κιτρινόμαυρης αλυσίδας για τη συνολική προσφορά του μέσα στους αγώνες.

Τελικά η μεταγραφή «ναυάγησε» στο παρά... πέντε και ο αρχηγός της Ένωσης συνεχίζει τη φετινή σεζόν από εκεί που το είχε αφήσει την προηγούμενη. Να αποτελεί δηλαδή τον «εγκέφαλο» των κιτρινόμαυρων, έχοντας ανέβει επίπεδο στο παιχνίδι του από τη στιγμή που μεταφέρθηκε από τον Καρέρα στον άξονα. Η παρουσία του στην αριστερή πτέρυγα τον περιόριζε και η χρησιμοποίησή του σε ελεύθερο ρόλο μπροστά από τους δύο χαφ και πίσω από τον επιθετικό «δένει» ακόμα πιο όμορφα την ΑΕΚ επιθετικά.

Ο 29χρονος μέσος της Ένωσης φαίνεται πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ωριμάζοντας χρόνο με τον χρόνο. Πέρυσι έκανε double - double σε γκολ (11) και ασίστ (13). Έπειτα από το 4-1 επί της ΑΕΛ, το οποίο ολοκλήρωσε καταγράφοντας τρεις ασίστ, ο Μάνταλος έφτασε τα δύο γκολ και τις επτά ασίστ από το ξεκίνημα της σεζόν, αποτελώντας τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα και τροφοδοτεί με γκολ τις αρκετές επιθετικές επιλογές που έχει γύρω του. Έχοντας γυρίσει σελίδα μετά την κακή στιγμή που είχε με την αποβολή του στην ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Στο 1-4 επί της Ζόρια στην Ουκρανία, η ΑΕΚ παρουσίασε την μεγάλη ποιότητα που έχει διαμορφώσει μεσοεπιθετικά και την οποία οφείλει να αναδείξει και να εκμεταλλευτεί παίζοντας το ποδόσφαιρό της και επιβάλλοντας τον δικό της ρυθμό. Αποτέλεσμα της αναβάθμισης που έγινε τη μεταγραφική περίοδο με το βλέμμα στο χτίσιμο της ομάδας που θα μπει στην Αγιά Σοφιά - OPAP Arena από την επόμενη σεζόν. Αυτήν ακριβώς την επιθετική ποιότητα έβγαλε και στο γήπεδο της Ριζούπολης από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό. Μια επιθετική ποιότητα που εκτός από τον αριθμό των γκολ φαίνεται και από τα διαφορετικά πρόσωπα που σκοράρουν και... πληθαίνουν!

Μέχρι και τη χθεσινή αναμέτρηση με την ΑΕΛ, η ΑΕΚ είχε 11 διαφορετικούς σκόρερ σε Super League Interwetten και Europa League. Στο 4-1 της Ριζούπολης, εκτός από τους Ανσαριφάρντ και Σιμόες, οι οποίοι είχαν βρει ως τώρα δίχτυα, το όνομά τους στη λίστα των σκόρερ πρόσθεσαν και οι Μαχαίρας και Γαλανόπουλος, με τους κιτρινόμαυρους να απαριθμούν πλέον 13 διαφορετικούς σκόρερ χωρίς ακόμα να έχουμε φτάσει στα μισά της σεζόν! Ανσαριφάρντ (4), Λιβάια (3), Μάνταλος (2), Τάνκοβιτς (2), Σιμόες (2), Κρίστιτσιτς (1), Σάκχοφ (1), Ολιβέιρα (1), Νεντελτσιάρου (1), Γκαρσία (1), Μαχαίρας (1), Γαλανόπουλος (1) και Ενομπακάρε που έχει αποχωρήσει (1) είναι αναλυτικά τα 13 διαφορετικά πρόσωπα που έχουν βρει δίχτυα για την Ένωση στα συνολικά 21 τέρματα πιστοποιώντας την ευελιξία που παρουσιάζει στην τελική τρίτη το σύνολο του Καρέρα.

Η ΑΕΚ φαίνεται ότι σταδιακά βελτιώνει την επιθετική της ανάπτυξη, την οποία είχε αρχίσει να δουλεύει περισσότερο ο Καρέρα πριν τη διακοπή. Και τα περιθώρια εξέλιξης με την ποιότητα που υπάρχει σίγουρα είναι μεγάλα, με τα παραπάνω ονόματα να παίζουν γύρω από τον Μάνταλο, ο οποίος αποτελεί τον «εγκέφαλο» της ΑΕΚ. Η ταχύτητα του Γκαρσία που επιστρέφει, η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια των Λιβάια και Τάνκοβιτς, η εκτελεστική δεινότητα του Ανσαριφάρντ, η ποιότητα που δεδομένα έχει ο Ολιβέιρα όταν βρει τη φόρμα του, το ταλέντο του Μαχαίρα και η έξτρα λύση που προσφέρει ο Αλμπάνης, είναι στοιχεία που τονίζονται ακόμα περισσότερο με την παρουσία του αρχηγού της Ένωσης στον άξονα.

Γυρίζοντας στον Μάνταλο πάντως δεν είναι μόνο η συνεισφορά του στην τροφοδότηση των επιθετικών, αλλά και οι βοήθειες που προσφέρει και στον ανασταλτικό τομέα στους χαφ. Παίκτες όπως ο Σάκχοφ, ο Κρίστιτσιτς, ο Γαλανόπουλος, ο Σιμάνσκι και ο Σιμόες που συνθέτουν μια πραγματικά δυνατή μεσαία γραμμή. Οι τρεις πρώτοι κυρίως έχουν τη δυνατότητα και να πατούν περιοχή και να συνεισφέρουν και αυτοί στο επιθετικό κομμάτι, όπως θέλει ο Καρέρα. Ο Μάνταλος, που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο αυτών με την επίθεση, κάνει τη διαφορά στη θέση και στον ρόλο στον οποίο τον χρησιμοποιεί ο Ιταλός κόουτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα