ΑΕΚ: Η αποτελεσματική Ένωση και η επιθετική ποιότητα που πρέπει να εκμεταλλευτεί

ΑΕΚ: Η αποτελεσματική Ένωση και η επιθετική ποιότητα που πρέπει να εκμεταλλευτεί

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η αποτελεσματική Ένωση και η επιθετική ποιότητα που πρέπει να εκμεταλλευτεί

bet365

Η ΑΕΚ βρήκε την αποτελεσματικότητα που της έλειπε σε ευρωπαϊκό ματς, ενώ φάνηκε και η επιθετική ποιότητα που διαθέτει και την οποία μπορεί να αναδείξει ακόμα περισσότερο με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων μετά τη διακοπή.

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα με 4-1 από την Ουκρανία επί της Ζόρια. Μια νίκη και ένα σκορ που ήταν σημαντικά για διάφορους λόγους. Η Ένωση διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση ζωντανές, παράλληλα ήταν τρεις βαθμοί σημαντικοί και για τη θέση της στην ειδική βαθμολογία της UEFA, ενώ η έκταση του σκορ αποτελεί και τόνωση αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια.

Διπλό στην Ουκρανία στη σκιά του φόβου του κορονοϊού

Το διπλό επί της Ζόρια μάλιστα ήρθε στη σκιά του φόβου του κορονοϊού έπειτα από το πρώτο κρούσμα με τον Μιχάλη Μπακάκη, κάτι που δεν επηρέασε όμως τους κιτρινόμαυρους. Με την επιστροφή της αποστολής από τη Ζαπορίζια δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν άλλα έξι κρούσματα (τέσσερις εκ των οποίων είναι ποδοσφαιριστές, οι Μάνταλος, Σβάρνας, Σάκχοφ και Χνιντ, και δύο άτομα του τεχνικού επιτελείου) που οδήγησαν σε αναβολή του αγώνα με τον Άρη. Πλέον το Σάββατο το ποδοσφαιρικό τμήμα θα περάσει από νέα τεστ, με την ανησυχία φυσικά για περισσότερα κρούσματα να είναι, όπως γίνεται αντιληπτό, υπαρκτή.

Σε κάθε περίπτωση μετά τη διακοπή και με τις επιστροφές των παικτών που έλειπαν λόγω τραυματισμού, όπως οι Σιμάνσκι, Σιμόες και Γκαρσία, ο Μάσιμο Καρέρα θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με όλα τα «όπλα» στα χέρια του και να παρουσιάσει τις πραγματικές δυνατότητες του κιτρινόμαυρου ρόστερ με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Μάνταλος και Τάνκοβιτς πανηγυρίζουν το γκολ στη Ζόρια

Απέναντι στη Ζόρια εμφάνισε την αποτελεσματικότητα που της έλειπε

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου στο Europa League αυτό που είχε κοστίσει στην ΑΕΚ ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης. Όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση και ειδικότερα στα τελειώματα των φάσεων. Η ΑΕΚ δεν είχε την αποτελεσματικότητα που απαιτείται σε αυτό το επίπεδο στην Ευρώπη και το πλήρωσε. Την πρώτη αγωνιστική με ήττα 3-0 από την Μπράγκα στην Πορτογαλία, έχοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον Νέλσον Ολιβέιρα όχι μόνο για να ισοφαρίσει αλλά ακόμα και να ανοίξει το σκορ. Και τη δεύτερη αγωνιστική στην εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Λέστερ, σε ένα παιχνίδι όπου κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, με τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του Λιβάια στο πρώτο μέρος και εκείνη του Τάνκοβιτς μετά το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση με μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης από τον όμιλο. Σε κάθε περίπτωση αυτήν την αποτελεσματικότητα που της έλειπε την βρήκε απέναντι στη Ζόρια. Η ΑΕΚ ήταν... κυνική στην Ουκρανία. Σκόραρε στην πρώτη φάση που δημιούργησε και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννιά τελικές, έξι στον στόχο και τέσσερα γκολ. Μια σύγκριση με τις επιδόσεις στα προηγούμενα ματς επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Καθώς απέναντι στην Μπράγκα είχε 12 τελικές, με μόλις τρεις στο τέρμα και μηδέν γκολ, ενώ απέναντι στη Λέστερ είχε επτά τελικές, τρεις από τις οποίες βρήκαν τέρμα και μία μόλις να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα.

Λιβάια και Μάνταλος πανηγυρίζουν στη Ζόρια

Διαθέτει αρκετή επιθετική ποιότητα και καλείται να την αναδείξει μετά τη διακοπή

Η ΑΕΚ στην Ουκρανία διαχειρίστηκε το ματς αφήνοντας την μπάλα στη Ζόρια, χωρίς ωστόσο αυτή να... ξέρει επί της ουσίας τι να την κάνει. Η Ένωση ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις 33% στο ποσοστό κατοχής της μπάλας, περιμένοντας την αντίπαλό της και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Το διάβασμα από τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος έδινε τις οδηγίες του τηλεφωνικώς από την Αθήνα στους βοηθούς του, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος σωστό. Αυτό που φαίνεται μάλιστα είναι ότι η ΑΕΚ διαθέτει αρκετή επιθετική ποιότητα την οποία καλείται πλέον να αναδείξει ακόμα περισσότερο μέσα στο γήπεδο, επιβάλλοντας τον ρυθμό της στα παιχνίδια.

Στο 4-1 επί της Ζόρια φάνηκε πως ο Λιβάια όταν είναι καλά στο μυαλό του παραμένει πάντα ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά, είτε στα τελειώματα των φάσεων, είτε στα κρατήματα της μπάλας, είτε στη δημιουργία. Ο Τάνκοβιτς με την ντρίμπλα, την έκρηξη και τη διεισδυτικότητα που τον διακρίνει, έχει τη δυνατότητα να πάρει στις πλάτες του την ΑΕΚ, ενώ ο Μάνταλος είναι πάντα ηγετικός, κινώντας τα νήματα από τον χώρο της μεσαίας γραμμής και μπροστά. Σε αυτούς η ταχύτητα του Γκαρσία, η εκτελεστική δεινότητα του Ανσαριφάρντ και η ποιότητα του Ολιβέιρα, αν ο Πορτογάλος βρει ξανά τη φόρμα του, συνθέτουν μια πραγματικά δυνατή μεσοεπιθετική γραμμή. Μάλιστα η επιστροφή παικτών όπως ο Σιμάνσκι, ο Σιμόες και ο Γαλανόπουλος θα βοηθήσουν τους Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ να απεμπλακούν από τις αποκλειστικά ανασταλτικές τους λειτουργίες και να πατούν στην αντίπαλη περιοχή περισσότερο, βοηθώντας και αυτοί από την πλευρά τους στο επιθετικό κομμάτι.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ΑΕΚ παρουσιάζει αυτήν την πολυφωνία με το ξεκίνημα της σεζόν. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που βγαίνει στο γήπεδο λόγω των αρκετών επιλογών και της επιθετικής ποιότητας που υπάρχει. Σίγουρα μια νίκη με 4-1 απέναντι στη Ζόρια δεν μπορεί να βγάλει απόλυτα και ουσιαστικά συμπεράσματα, ωστόσο φαίνεται ότι αν οι κιτρινόμαυροι «δέσουν» από τη μέση και μπροστά με τις προσθήκες που έχουν γίνει, τότε έχουν τη δυνατότητα να παράγουν και καλό ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ στη Ζόρια

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα