AEK - AEΛ 4-1 (vids)

Δημήτρης Βέργος
AEK - AEΛ 4-1 (vids)

bet365

Όταν ζεστάθηκε, δεν σταματούσε! Σε ένα απίθανο 2ο ημίχρονο η ΑΕΚ πέτυχε τέσσερα γκολ και σκόρπισε με 4-1 την ΑΕΛ που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανταγωνιστική! Γκολάρες από Μαχαίρα, Ανσαριφάρντ, Σιμόες και Γαλανόπουλο, με τρεις ασίστ από Μάνταλο!

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε η ΑΕΚ στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μετά τη διακοπή καθώς επικράτησε με το ευρύ 4-1 της ΑΕΛ στη Ριζούπολη. Η Ένωση θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, ωστόσο στο δεύτερο μέρος μετά την ισοφάριση του Σπαρβ στο γκολ του Μαχαίρα οι κιτρινόμαυροι... πάτησαν το πόδι στο γκάζι. Έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο, ήταν αποτελεσματικοί, πήραν ξανά προβάδισμα με γκολ του Ανσαριφάρντ και στη συνέχεια δύο φοβερά γκολ από Σιμόες και Γαλανόπουλο διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με πανηγυρικό τρόπο. Φοβερό ματς από τον Μάνταλο με τρεις ασίστ! Αποχώρησαν τραυματίες Λόπες και Καρίμ.

Η ΑΕΚ τις ευκαιρίες, ο Νάγκι τις απαντήσεις

Ο Μάσιμο Καρέρα, όπως αναμενόταν, παρέταξε το επικρατέστερο 4-2-3-1, αφήνοντας όμως στον πάγκο τους Λιβάια και Τάνκοβιτς και ξεκινώντας στα άκρα τους Αλμπάνη και Μαχαίρα. Ο Ολιβέιρα επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης, όπως και ο Σιμόες πλάι στον Σάκχοφ στη μεσαία γραμμή, ενώ στο τέρμα ξεκίνησε τελικά ο Τσιντώτας, του οποίου η συμμετοχή ήταν αμφίβολη λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν είχε τελικά στη διάθεσή του τον Πινακά, ξεκινώντας με τον Ντουρμισάι στην κορυφή στο 5-3-2 που επέλεξε με τους Μούζεκ, Ηλιάδη και Μιχαήλ στο κέντρο της άμυνας.

Η Ένωση μπήκε με διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα, επιχειρώντας επιθέσεις κυρίως από την αριστερή πτέρυγα με Μαχαίρα και Λόπες. Ο τελευταίος «τρύπωσε» στην περιοχή έπειτα από σέντρα του πρώτου στο 9' αλλά η προβολή του δεν βρήκε στόχο. Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ που πίεζε ψηλά και έκλεινε τους χώρους, απάντησε με διπλή ευκαιρία. Αρχικά το σουτ του Φιλίπ απομάκρυνε σε κόρνερ ο Σβάρνας προ του Πλατέλλα και στη συνέχεια ο Τσιντώτας μπλόκαρε την κοντινή προβολή του Μιλοσάβλιεβιτς.

Η ΑΕΛ προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα και να δημιουργήσει έτσι προβλήματα στην κιτρινόμαυρη άμυνα. Η ΑΕΚ σταδιακά άρχιζε να αυξάνει την πίεσή της, με τους φιλοξενούμενους να έχουν όμως την απάντηση με τον εξαιρετικό Νάγκι. Στο 18' ο γκολκίπερ της ΑΕΛ έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Αλμπάνη, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ. Η μεγαλύτερη στιγμή της Ένωσης ήρθε στο 32' και αυτή τη φορά δεν ήταν ο Νάγκι, αλλά ο Μπέρτος που έσωσε τους βυσσινί απομακρύνοντας το πλασέ του Σάκχοφ σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Ο Νάγκι κλήθηκε να σταματήσει ξανά την ΑΕΚ στο 38' όταν ο Λόπες σέντραρε και ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να αποκρούει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα πάντως οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι όταν το σουτ του Μαχαίρα σταμάτησε πάνω στο χέρι του Μιχαήλ μέσα στην περιοχή. Ο Φωτιάς πήγε να δει τη φάση στο VAR καθώς είχε δείξει κόρνερ, αλλά δεν έδωσε το πέναλτι θεωρώντας πως στην αρχή της φάσης υπήρξε φάουλ του Σάκχοφ πάνω στον Σπαρβ.

Ο Μάνταλος σέρβιρε και η ΑΕΚ έφτασε στο 4-1 με γκολάρες από Σιμόες - Γαλανόπουλο

Η ΑΕΚ έψαχνε αποτελεσματικότητα στο δεύτερο μέρος, καθώς μόνο αυτό της έλειπε για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Και το πέτυχε στο 55' αποβάλλοντας το άγχος, με σκόρερ τον ορεξάτο και κινητικό Μαχαίρα. Ο Αλμπάνης κατέβασε την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Μαχαίρα, ο οποίος κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε με τη μία με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι για το 1-0 και το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Καρέρα αντικατέστησε τον Ολιβέιρα που δεν φάνηκε με τον Ανσαριφάρντ, ενώ λίγο αργότερα ο Ινσούα πέρασε στη θέση του τραυματία Λόπες και ο Λιβάια σε αυτή του Μαχαίρα. Η ΑΕΛ ωστόσο από το πουθενά έφερε το ματς στα ίσια καθώς ο Σπαρβ με έναν... κεραυνό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο, περνώντας την τελική γραμμή. Το VAR μέτρησε το γκολ και οι βυσσινί έκαναν το 1-1.

Η Ένωση, ωστόσο έψαξε να βρει γρήγορα την απάντηση και το πέτυχε. Μπορεί στο 69' το σουτ του Αλμπάνη να άλλαξε πορεία και να πέρασε δίπλα από το κάθετο του Νάγκι, ωστόσο στο 72' ο Ανσαριφάρντ που είχε περάσει ως αλλαγή έβαλε ξανά μπροστά την ΑΕΚ στο σκορ. Ο Μούζεκ... πούλησε την μπάλα, ο Μάνταλος το εκμεταλλεύτηκε, έβγαλε την κάθετη στον Ιρανό φορ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Έξι λεπτά αργότερα, στο 78' η ΑΕΚ κλείδωσε το τρίποντο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάνταλος έστρωσε την μπάλα στον Σιμόες ο οποίος έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και έγραψε το 3-1 με ένα εκπληκτικό γκολ!

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90' η ΑΕΚ έφτασε με πανηγυρικό τρόπο στο τελικό 4-1, όταν ο Μάνταλος με την τρίτη του ασίστ στο ματς βρήκε τον Γαλανόπουλο, ο οποίος σούταρε με τη μία και έστειλε για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Νάγκι.

MVP: Ακόμα ένα σούπερ ματς από τον Μάνταλο. Ο αρχηγός της Ένωσης μπορεί να μην σκόραρε, αλλά είχε τρεις ασίστ και ήταν δημιουργικός σε κάθε... κατεβασιά της ΑΕΚ! Είχε την ασίστ στο 2-1 του Ανσαριφάρντ, έπειτα όταν έστρωσε έξυπνα στον Σιμόες για το 3-1, και στο τέλος την ασίστ στο γκολ του Γαλανόπουλου για το 4-1!

Στο ύψος τους: Ο Μαχαίρας σκόραρε το πρώτο του γκολ, πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση στα άκρα. Πολύ καλός και ο Σιμόες στο κέντρο, με την επιστροφή του έπειτα από τον τραυματισμό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μούζεκ έκανε κακό ματς στην άμυνα της ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μούζεκ στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, πουλώντας την μπάλα, κάτι που πλήρωσε η ΑΕΛ με τους κιτρινόμαυρους να παίρνουν ξανά το προβάδισμα.

Το στραγάλι: Ο Φωτιάς έχασε το ματς στο πρώτο μέρος, σε φάουλ και κάρτες. Στην ΑΕΚ διαμαρτύρονται στο πρώτο ημίχρονο για πέναλτι σε σουτ του Μαχάιρα πάνω στο χέρι του Μιχαήλ, αλλά τελικά ο διαιτητής της αναμέτρησης μετά τον έλεγχο του VAR υπέδειξε φάουλ του Σάκχοφ στην αρχή της φάσης.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Καρέρα είχε ζητήσει από τους παίκτες της ΑΕΚ να μπουν με τη νοοτροπία του νικητή στο ξεκίνημα των σερί αγώνων που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η Ένωση έπρεπε να ξεκινήσει νικηφόρα για να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή και το πέτυχε. Μπορεί στο πρώτο μέρος να τα βρήκε δύσκολα, καθώς δεν διέθετε αποτελεσματικότητα, αλλά στο δεύτερο μέρος τη βρήκε. Μετά την ισοφάριση που δέχθηκε, ήταν καταιγιστική και έφτασε στο ευρύ 4-1 που της δίνει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ουσιαστικά η ΑΕΚ το έπιασε από εκεί που το άφησε πριν τη διακοπή με το 4-1 επί της Ζόρια. Όσο για την ΑΕΛ προσπάθησε στο πρώτο μέρος παίζοντας συγκεντρωμένα και έχοντας και τον Νάγκι σε καλή μέρα, ωστόσο δεν διαχειρίστηκε σωστά το ματς μετά την ισοφάριση και κατέρρευσε.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες (66' Ινσούα), Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες, Σάκχοφ (81' Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Αλμπάνης, Μαχαίρας (67' Λιβάια), Ολιβέιρα (60' Ανσαριφάρντ, 82' Τάνκοβιτς)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Φίλιπ, Μούζεκ (78' Τρούγιτς), Μιχαήλ, Ηλιάδης, Μπέρτος (86' Γρηγορόπουλος), Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (46' Τόρζε), Σπαρβ, Πλατέλλας (86' Γιουνές), Ντουρμισάι

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα